Toimistojen toimipaikkaryhmien hallinnointi

Voit ylläpitää yksittäistä profiilia Haussa ja Mapsissa. Voit ylläpitää useita profiileja samanaikaisesti käyttämällä Yritysprofiilien ylläpitoa. Jos haluat lisätä toisen profiilin, valitse Google Hausta kolmen pisteen valikko ja sitten Lisää uusi Yritysprofiili.

Toimipaikkaryhmä sisältää Yritysprofiileja, joita organisaatio tai käyttäjäryhmä hallinnoi yhdessä. Ryhmittely helpottaa toimipaikkojen hallintaa ja järjestyksessä pitämistä. Voit tehdä kerralla muutoksia useisiin profiileihin tai jakaa kerralla useita pääsyoikeuksia.

Tässä on yhteenveto toimipaikkaryhmiin liittyvien roolien oikeuksista.

Oikeus Organisaation omistaja Organisaation jäsen Käyttäjäryhmän omistaja Käyttäjäryhmän jäsen
Ryhmän luominen
Toimipaikkaryhmän nimen muokkaaminen
Toimipaikkojen lisääminen
Toimipaikkojen siirtäminen
Toimipaikkojen hallintapyyntöjen lähettäminen
Toimipaikkojen ylläpitokutsujen tarkastelu
Ryhmän poistaminen

Toimipaikkaryhmän luominen

Näin luot uuden toimipaikkaryhmän:

1. Kirjaudu Yritysprofiilien ylläpitoon.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Yritykset-välilehteä. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista valita ensin oikea organisaatio.)
  3. Valitse Luo ryhmä.
  4. Nimeä ryhmä.
  5. Valitse Luo.
  6. Lisää toimipaikkoja.

Uuden toimipaikan lisääminen toimipaikkaryhmään

Näin lisäät ryhmään uuden toimipaikan:

1. Kirjaudu Yritysprofiilien ylläpitoon.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Yritykset-välilehteä. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista valita ensin oikea organisaatio.)
  3. Valitse toimipaikkaryhmä avattavasta valikosta. (Jos yritysryhmä on joukkotodennetun tilin omistuksessa, sen vieressä näkyy vihreä valintamerkki.)
  4. Klikkaa Lisää toimipaikka.
  5. Lisää yrityksen nimi, sijainti ja muut tiedot.
  6. Luo uusi profiili seuraamalla annettuja ohjeita.

Toimipaikan lisääminen muihin toimipaikkaryhmiin

Toimipaikka voidaan lisätä useisiin ryhmiin. Näin sallit toimipaikan ylläpidon muissa ryhmissä:

1. Kirjaudu Yritysprofiilien ylläpitoon
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Yritykset-välilehteä. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista valita ensin oikea organisaatio.)
  3. Valitse toimipaikkaryhmä avattavasta valikosta. (Jos yritysryhmä on joukkotodennetun tilin omistuksessa, sen vieressä näkyy vihreä valintamerkki.)
  4. Klikkaa haluamaasi toimipaikkaa.
  5. Valitse valikosta Käyttäjät.
  6. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Kutsu uusia käyttäjiä Invite new users ja valitse sitten Lisää jokin ryhmistäsi. (Jos et näe kuvaketta Invite new users, toimipaikan omistaja ei ole myöntänyt sinulle tarvittavia pääsyoikeuksia.)
  7. Valitse ryhmä ja rooli ja klikkaa sitten Lisää.

Toimipaikkojen siirtäminen toimpaikkaryhmään

Näin siirrät toimipaikkoja ryhmään:

1. Kirjaudu Yritysprofiilien ylläpitoon.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Yritykset-välilehteä. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista valita ensin oikea organisaatio.)
  3. Valitse toimipaikkaryhmä avattavasta valikosta. (Jos ryhmä on joukkotodennetun tilin omistuksessa, sen vieressä näkyy vihreä valintamerkki.)
  4. Valitse ruutu jokaisen siirrettävän toimipaikan vierestä.
  5. Valitse avattavasta Toiminnot‑valikosta Siirrä toimipaikka.
  6. Valitse ryhmä, johon haluat siirtää toimipaikan.
  7. Klikkaa Siirrä.

Jos haluat siirtää toimipaikan henkilökohtaiselta tililtä (jota ei ole liitetty mihinkään organisaatioon) organisaation tilille, seuraa näitä ohjeita.

Toimipaikkoja, joihin on myönnetty ylläpitäjän pääsyoikeudet, voidaan siirtää organisaation tilillä ryhmästä toiseen vain, jos seuraavat ehdot täyttyvät:
  • Lähde- ja kohderyhmän ensisijainen omistaja on sama organisaatio.
  • Kirjautunut käyttäjä on organisaation omistaja tai jäsen.

Toimipaikkaryhmän tunnuksen löytäminen

Näin löydät ryhmän tunnuksen:

1. Kirjaudu Yritysprofiilien ylläpitoon.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Yritykset-välilehteä. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista valita ensin oikea organisaatio.)
  3. Valitse toimipaikkaryhmä avattavasta valikosta. (Jos ryhmä on joukkotodennetun tilin omistuksessa, sen vieressä näkyy vihreä valintamerkki.)
  4. Klikkaa ryhmän nimen vierestä Ryhmän asetukset.
  5. Näet ryhmän tunnuksen ja muita tietoja.

Toimipaikkaryhmän poistaminen

Voit poistaa ryhmän vasta, kun olet poistanut tai siirtänyt kaikki siihen kuuluvat toimipaikat. Ryhmän poistamista ei voi kumota.

Näin poistat toimipaikkaryhmän:

1. Kirjaudu Yritysprofiilien ylläpitoon.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Yritykset-välilehteä. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista valita ensin oikea organisaatio.)
  3. Valitse toimipaikkaryhmä avattavasta valikosta. (Jos ryhmä on joukkotodennetun tilin omistuksessa, sen vieressä näkyy vihreä valintamerkki.)
  4. Klikkaa Ryhmän asetukset ja sitten Poista ryhmä.