Toimipaikkojen sijaintien listojen hallinta

Tämä artikkeli on suunnattu yrityksille, jotka hallinnoivat useita yritystietoja organisaation tilillä. Jos et hallinnoi yritystietoja yrityksen puolesta, katso lisätietoja toimipaikkojen sijaintien listoista täältä.

Sijaintiryhmä on valikoitu joukko yritystietoja, jota hoitaa organisaatio tai käyttäjäryhmä. Sijaintien järjestäminen ryhmiin helpottaa useiden sijaintien hallintaa ja niiden pitämistä järjestyksessä. Voit ottaa muutokset käyttöön tai jakaa käyttöoikeuden useisiin yritystietoihin kerralla.

Alla on yhteenveto toimipaikkojen sijaintien listoihin liittyvien roolien erilaisista oikeuksista:

Oikeus Organisaation omistaja Organisaation jäsen Käyttäjäryhmän omistaja Käyttäjäryhmän jäsen
Luo toimipaikkojen sijaintien lista
Muokkaa toimipaikkojen sijaintien listan nimeä
Lisää sijainteja
Siirrä sijainteja
Lähetä sijaintien hallintaa koskeva pyyntö
Katsele sijaintien hallintaan liittyviä kutsuja
Poista toimipaikkojen sijaintien lista

Toimipaikkojen sijaintien listan luominen

Voit luoda listan toimipaikkojen sijainneista seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Klikkaa Hallinnoi sijainteja. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista ensin valita oikea organisaatio.)
  3. Klikkaa Luo toimipaikkojen sijaintien lista.
  4. Nimeä ryhmä.
  5. Valitse Luo.
  6. Aloita sijaintien lisääminen.

Uuden sijainnin lisääminen toimipaikkojen sijaintien listaan

Voit lisätä uuden sijainnin nykyiseen toimipaikkojen sijaintien listaan seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Klikkaa Hallinnoi sijainteja. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista ensin valita oikea organisaatio.)
  3. Valitse avattavasta valikosta sijaintiryhmä. (Joukkovahvistetun tilin omistamien sijaintiryhmien vieressä näkyy vihreä valintamerkki.)
  4. Klikkaa Lisää sijainti.
  5. Kirjoita yrityksen nimi, sijainti ja muut tiedot.
  6. Luo uudet yritystiedot seuraamalla annettuja ohjeita.

Sijainnin lisääminen toiseen toimipaikkojen sijaintien listaan

Nykyinen sijainti voidaan lisätä useaan toimipaikkojen sijaintien listaan. Voit sallia useampien toimipaikkojen sijaintien listojen hallinnoida nykyistä sijaintia seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Klikkaa Hallinnoi sijainteja. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista ensin valita oikea organisaatio.)
  3. Valitse avattavasta valikosta sijaintiryhmä. (Joukkovahvistetun tilin omistamien sijaintiryhmien vieressä näkyy vihreä valintamerkki.)
  4. Klikkaa sijaintia, jota haluat hallinnoida.
  5. Valitse valikosta Käyttäjät.
  6. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Kutsu uusia käyttäjiä Invite new users ja valitse Lisää jokin ryhmistäsi. (Jos et näe kuvaketta (Invite new users), sijainnin omistaja ei ole myöntänyt sinulle tarvittavia käyttöoikeuksia.)
  7. Valitse toimipaikkojen sijaintien lista ja rooli ja klikkaa sitten Lisää.

Sijaintien siirtäminen toimipaikkojen sijaintien listaan

Voit siirtää nykyisiä sijainteja toimipaikkojen sijaintien listaan seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Klikkaa Hallinnoi sijainteja. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista ensin valita oikea organisaatio.)
  3. Valitse avattavasta valikosta sijaintiryhmä. (Joukkovahvistetun tilin omistamien sijaintiryhmien vieressä näkyy vihreä valintamerkki.)
  4. Valitse kunkin siirrettävän sijainnin viereinen valintaruutu.
  5. Valitse avattavasta Toiminta‑valikosta Siirrä sijainti.
  6. Valitse toimipaikkojen sijaintien lista, johon sijainti siirretään.
  7. Klikkaa Siirrä.

Jos haluat siirtää sijainnin henkilökohtaiselta tililtä (jota ei ole liitetty mihinkään organisaatioon) organisaation tilille, seuraa näitä ohjeita.

Sijainteja, joihin on myönnetty ylläpitäjän käyttöoikeuksia, voidaan siirtää organisaation tilillä sijaintiryhmästä toiseen, jos seuraavat ehdot täyttyvät:
  • Lähde- ja kohdesijaintiryhmien ensisijainen omistaja on sama organisaatio.
  • Kirjautunut käyttäjä on organisaation omistaja tai jäsen.

Sijaintiryhmän tunnuksen tarkistaminen

Voit tarkistaa sijaintiryhmän tunnuksen seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Klikkaa Hallinnoi sijainteja. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista ensin valita oikea organisaatio.)
  3. Valitse avattavasta valikosta sijaintiryhmä. (Joukkovahvistetun tilin omistamien sijaintiryhmien vieressä näkyy vihreä valintamerkki.)
  4. Klikkaa sijaintiryhmän nimen vierestä Tiedot View details and manage users.
  5. Näet sijaintiryhmän tunnuksen ja muita tietoja.

Toimipaikkojen sijaintien listan poistaminen

Jotta voit poistaa toimipaikkojen sijaintien listan, sinun on ensin poistettava tai siirrettävä kaikki siihen kuuluvat sijainnit. Toimipaikkojen sijaintien listan poistamista ei voida peruuttaa.

Voit poistaa toimipaikkojen sijaintien listan seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Klikkaa Hallinnoi sijainteja. (Jos toimit useassa organisaatiossa, muista ensin valita oikea organisaatio.)
  3. Valitse avattavasta valikosta sijaintiryhmä. (Joukkovahvistetun tilin omistamien sijaintiryhmien vieressä näkyy vihreä valintamerkki.)
  4. Klikkaa Tiedot View details and manage users ja sitten Poista sijaintiryhmä.