Ställa in bokningar via en leverantör

Tips! Vi planerar att uppdatera mätvärdena vi tillhandahåller för att informationen i företagsprofilerna ska vara så användbar som möjligt. Läs mer om ändringar av insiktsdata.

Om du hanterar dina bokningar via en bokningsleverantör får du webb- och apptjänster som hämtar information från din kunds Google-konto. Dina kunder gynnas även av automatiska bokningspåminnelser och inbyggd integrering med Google-produkter som Kalender.

Du kan hitta alla bokningar som har gjorts via Boka med Google på fliken Bokningar i din företagsprofil.

Hantera dina bokningar i Hanterare för Företagsprofil

Aktivera bokningar

Om du inte redan tar hjälp av en leverantör för att hantera dina bokningar kan du välja en av våra godkända leverantörer av schemaläggningsprogram.

Läs mer om hur du erbjuder dina tjänster online.

Så här väljer du en företagsprofilsleverantör:

1. Logga in på Hanterare för Företagsprofil på datorn. Om du har flera platser öppnar du den du vill hantera.
  2. Klicka på Bokningar i menyn. Om du inte ser fliken är bokningar inte tillgängliga för din företagskategori eller region.
  3. Registrera dig hos leverantören.

Ditt konto hos leverantören av schemaläggningsprogrammet länkas automatiskt till din företagsprofil inom en vecka. När du har länkat dina konton kan du schemalägga bokningar via Google.

Om du redan anlitar en leverantör av schemaläggningsprogram är du automatiskt kvalificerad att ta emot bokningar. På fliken Bokningar i företagsprofilen kan du se din bokningshistorik hos leverantören i Boka med Google.

Viktigt! Avgifter kan tillkomma från leverantören av schemaläggningsprogrammet när du bokar via Google. Kontakta leverantören för mer information.

Inaktivera bokningar

Om du vill ta bort onlinebokningar via Google ska du kontakta din leverantör av schemaläggningsprogram. Tänk på att om du inaktiverar bokningar påverkar du alla tjänster du erbjuder online, till exempel kurser eller virtuella prisuppgifter.

Märka en plats som tillfälligt stängd

Så här visar du din profil som tillfälligt stängd på Google Maps och Sök:

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här uppdaterar du ditt företags förekomststatus:
    • Med Google Sök väljer du Redigera profilföljt av Öppettider.
    • Med Google Maps väljer du Redigera profil följt av Företagsinformation följt av Öppettider.
  3. Välj Tillfälligt stängt under Öppettider.
  4. Välj Spara.

Dela din bokningslänk

Med bokningslänkar kan dina kunder enkelt göra bokningar hos dig överallt där de hittar ditt företag. Du kan dela din bokningslänk i profiler på Instagram, Yelp, Facebook eller på din webbplats.

Så här delar du bokningslänken med dina kunder:

1. Öppna Google My Business-appen på din telefon.
  2. Tryck på fliken Bokningar.
  3. Tryck på menyn och sedan uppe till höger Dela bokningslänk. Du kan skicka bokningslänken direkt till en kund genom att kopiera och klistra in länken.

Hantera dina kunder och bokningar

Kontakta leverantören av schemaläggningsprogrammet för att uppdatera dina kunduppgifter eller ändra en bokning.

Se information om dina bokningar

Du kan endast se information om bokningar som har gjorts via Boka med Google. Information om bokningar som har gjorts via leverantören av schemaläggningsprogrammet hittar du på leverantörens webbplats.

Viktigt! Företag i restaurangkategorin har inte tillgång till information om bokningar.

Hantera dina tjänster

Om du vill erbjuda gruppträning eller hantera tillgängligheten till flera tjänster samtidigt kan du anlita en schemaläggningsleverantör. Besök webbplatsen som tillhör leverantören av schemaläggningsprogrammet för att hantera dina tjänster.

Hantera dina bokningar direkt på Google

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här hanterar du dina bokningar:
    • Med Google Sök väljer du Bokning.
    • Med Google Maps väljer du Redigera profil följt av Bokning.
  3. Lägg till bokningsfunktionen i din profil genom att klicka på Kom igång och följ anvisningarna på skärmen för att skapa en väntelista med en kvalificerad tredjepartsleverantör.

Om du redan har konfigurerat bokningar:

• Klicka på Hantera bokningar bredvid leverantörens namn om du vill hantera bokningar för en viss leverantör.
  • Klicka på Lägg till leverantör om du vill lägga till en annan bokningsleverantör.
  • Klicka på Visa resultat om du vill se data om bokningsresultat.

Tips! Om du inte har registrerat dig hos en leverantör uppmanas du att göra det. Om du redan har registrerat dig för bokningar via en leverantör visas en översikt över bokningarna och resultatet av dem.

Hantera dina väntelistor direkt i Google

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här hanterar du dina väntelistor:
    • Med Google Sök väljer du Väntelistor.
    • Med Google Maps: Välj Redigera profil följt av Väntelistor.
  3. Lägg till väntelistfunktionen i din profil genom att klicka på Kom igång. Följ anvisningarna på skärmen för att konfigurera en väntelista med en kvalificerad tredjepartsleverantör.

Om du redan har skapat en väntelista:

• Om du vill hantera en väntelista för en särskild leverantör klickar du på Hantera bokningar bredvid leverantörens namn.
  • Om du vill lägga till en annan leverantör av väntelistor klickar du på Lägg till leverantör.
  • Klicka på Visa resultat om du vill se data om resultat för väntelistan.

Viktigt!

• Om du vill använda väntelistefunktionen måste du registrera dig hos en tredjepartspartner hos Boka med Google.
  • Om du vill ta bort knappen Gå med i väntelistan från din profil måste du avregistrera dig direkt från tredjepartsleverantören.