Varausten määritys palveluntarjoajan kautta

Vinkki: Aiomme päivittää jakamamme mittarit, jotta voimme tarjota entistä hyödyllisempää dataa yritysprofiileista. Lue lisää tilastotietoihin tehtävistä muutoksista.

Kun hoidat varauksia toisen varauspalvelujen tarjoajan kautta, saat käyttöösi verkko- ja sovelluspalveluita, joissa voidaan hyödyntää saumattomasti asiakkaidesi Google-tilejä. Lisäksi asiakkaasi saavat automaattiset varausmuistutukset esimerkiksi Kalenterin ja muiden Google-tuotteiden kautta.

Kaikki Varaa Googlen kautta ‐ominaisuuden kautta tehdyt varaukset näkyvät Yritysprofiilisi Varaukset-välilehdellä.

Varausten hallinta Yritysprofiilien ylläpidossa

Varausten käyttöönotto

Jos sinulla ei ole vielä varausten hoitamisessa auttavaa palveluntarjoajaa, voit valita jonkin tukemistamme ajanvarausohjelmiston toimittajista.

Lue lisää palveluiden tarjoamisesta verkossa.

Näin valitset palveluntarjoajan Yritysprofiilissa:

1. Kirjaudu Yritysprofiilien ylläpitoon tietokoneella. Jos sinulla on useita toimipaikkoja, valitse niistä haluamasi.
  2. Klikkaa valikosta Varaukset. Jos et näe tätä välilehteä, varaukset eivät ole käytettävissä yrityksesi toimialalla tai alueella.
  3. Luo tili valitsemallesi palveluntarjoajalle.

Ajanvarausohjelmiston toimittajan palveluun luomasi tili linkitetään automaattisesti Yritysprofiiliisi viikon kuluessa. Kun tilit on linkitetty, voit saada varauksia Googlen kautta.

Jos käytät jo ajanvarausohjelmiston toimittajaa, sinulla on automaattisesti oikeus vastaanottaa varauksia. Näet Yritysprofiilin Varaukset-välilehdeltä varaushistorian, joka sisältää palveluntarjoajasi välityksellä Googlen kautta tehdyt varaukset.

Tärkeää: Varausjärjestelmän toimittajasi voi veloittaa sinua Googlen kautta tehtävistä varauksista. Kysy lisätietoja palveluntarjoajaltasi.

Varausten poistaminen käytöstä

Jos haluat laittaa Googlen kautta tehtävät verkkovaraukset pois päältä, ota yhteyttä ajanvarausohjelmiston toimittajaan. Muista, että tämä vaikuttaa kaikkiin online-palveluihisi, kuten tunteihin ja etäarviointeihin.

Sijainnin merkitseminen tilapäisesti suljetuksi

Näin saat yrityksesi näkymään Google Mapsissa ja Haussa tilapäisesti suljettuna:

1. Siirry Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilisi.
  2. Näin päivität yrityksesi olemassaolon:
    • Valitse Google Hausta Muokkaa profiilia ja sitten Aukioloajat.
    • Valitse Google Mapsista Muokkaa profiilia ja sitten Yritystiedotja sittenAukioloajat.
  3. Valitse Aukioloajat-kohdasta Suljettu tilapäisesti.
  4. Valitse Tallenna.

Varauslinkin jakaminen

Varauslinkkien avulla asiakkaat voivat tehdä helposti varauksia suoraan sieltä, mistä he löytävät yrityksesi. Voit jakaa varauslinkin Instagram-profiileissa, Yelpissa, Facebook-sivuilla tai verkkosivustollasi.

Näin jaat varauslinkin asiakkaillesi:

1. Avaa Google My Business ‐sovellus puhelimellasi.
  2. Napauta Varaukset-välilehteä.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta valikkokuvaketta ja sitten Jaa varauslinkki. Voit lähettää varauslinkin suoraan asiakkaalle kopioimalla ja liittämällä sen.

Asiakkaiden ja varausten hallinnointi

Päivitä asiakastiedot tai muokkaa varausta yhteistyössä ajanhallintaohjelmiston toimittajan kanssa.

Varausten tilastojen katsominen

Voit nähdä tilastoja vain niistä varauksista, jotka on tehty käyttämällä Varaa Googlen kautta ‑ominaisuutta. Varausohjelmiston kautta tehtyjen varausten tilastot löytyvät toimittajasi verkkosivustolta.

Tärkeää: Ravintola-alan yritykset eivät voi nähdä varaustilastoja.

Palveluiden hallinnointi

Jos haluat käyttää ryhmätunteja tai hallinnoida usean palvelun saatavuutta kerralla, tämä onnistuu varausjärjestelmän toimittajan avulla. Voit hallinnoida palveluitasi varausjärjestelmän toimittajan sivustolla.

Varausten ylläpito suoraan Googlessa

1. Siirry Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilisi.
  2. Näin ylläpidät varauksia:
    • Valitse Google Hausta Varaus.
    • Valitse Google Mapsista Muokkaa profiilia ja sitten Varaus.
  3. Jos haluat lisätä varausominaisuuden profiiliisi, valitse Aloita. Seuraa sitten ohjeita, jotka opastavat jonotuslistan käyttöönotossa kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kautta.

Jos olet jo ottanut varaukset käyttöön:

• Jos haluat hallinnoida tietyn palveluntarjoajan varauksia, klikkaa kyseisen palveluntarjoajan nimen vierestä Hallinnoi varauksia.
  • Jos haluat lisätä toisen varauspalvelujen tarjoajan, klikkaa Lisää palveluntarjoaja.
  • Jos haluat nähdä dataa varaustuloksista, klikkaa Näytä tulokset.

Vinkki: Jos et ole tilannut palveluntarjoajan palvelua, sinua pyydetään tekemään se. Jos olet jo tilannut varauspalvelun palveluntarjoajalta, näet yhteenvedon saamistasi varauksista ja tietoja niiden tuottamista tuloksista.

Jonotuslistojen hallinta suoraan Googlessa

1. Siirry Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilisi.
  2. Näin ylläpidät jonotuslistoja:
    • Valitse Google Hausta Jonotuslistat.
    • Valitse Google Mapsista Muokkaa profiilia ja sitten Jonotuslistat.
  3. Jos haluat lisätä jonotuslistaominaisuuden profiiliisi, klikkaa Aloita. Ota jonotuslista käyttöön hyväksyttävän kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kautta seuraamalla näytöllä näkyviä ohjeita.

Jos olet jo ottanut jonotuslistan käyttöön:

• Jos haluat hallinnoida tietyn palveluntarjoajan jonotuslistaa, klikkaa palveluntarjoajan nimen vierestä Hallinnoi varauksia.
  • Jos haluat lisätä toisen jonotuslistapalvelujen tarjoajan, klikkaa Lisää palveluntarjoaja.
  • Jos haluat nähdä dataa jonotuslistasta, klikkaa Näytä tulokset.

Tärkeää:

• Jotta voit käyttää jonotuslistaominaisuutta, sinun on rekisteröidyttävä kolmantena osapuolena toimivan Varaa Googlen kautta ‐yhteistyökumppanin palveluun.
  • Jos haluat poistaa Liity jonotuslistalle ‐painikkeen profiilistasi, sinun on peruttava rekisteröinti suoraan kolmannen osapuolen palveluntarjoajan kautta.