Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

Boekingen instellen via een leverancier van planningsoftware

Tip: We zijn van plan de statistieken die we delen, te updaten, zodat u uw voordeel kunt doen met de nuttigste gegevens uit uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over de wijzigingen in gegevens die via inzichten worden gedeeld

Als u uw afspraken beheert via een andere leverancier van planningsoftware, beschikt u over web- en app-services die naadloos aansluiten bij het Google-account van uw klant. Uw klanten kunnen bovendien gebruikmaken van automatische herinneringen voor afspraken en ingebouwde integratie met Google-producten zoals Agenda.

Op het tabblad Afspraken in uw bedrijfsprofiel vindt u alle afspraken die zijn gemaakt via Reserveren via Google.

Uw afspraken beheren in Bedrijfsprofielmanager

Boekingen inschakelen

Als u voor het beheer van uw afspraken nog niet met een leverancier van planningsoftware werkt, kunt u een van de ondersteunde leveranciers van planningsoftware kiezen.

Lees meer informatie over hoe u uw services online kunt aanbieden.

Kies zo een leverancier in Bedrijfsprofiel:

1. Log op uw computer in bij Bedrijfsprofielmanager. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Klik in het menu op Afspraken. Als u dit tabblad niet ziet, zijn afspraken niet beschikbaar voor uw bedrijfscategorie of regio.
  3. Meld u aan bij de gewenste leverancier van planningsoftware.

Uw account bij deze leverancier van planningsoftware wordt binnen een week automatisch aan uw bedrijfsprofiel gekoppeld. Na koppeling van uw accounts kunnen er afspraken worden gemaakt via Google.

Als u al een leverancier van planningsoftware gebruikt, komt u automatisch in aanmerking om afspraken te krijgen. Op het tabblad Afspraken in uw bedrijfsprofiel ziet u de geschiedenis van de afspraken die via uw leverancier zijn gemaakt met Reserveren via Google.

Belangrijk: Als u gebruikmaakt van boekingen via Google, brengt uw leverancier van planningsoftware mogelijk kosten in rekening. Neem voor meer informatie contact op met uw leverancier.

Boekingen uitschakelen

Neem contact op met uw leverancier van planningsoftware om online afspraken via Google te verwijderen. Let op: Als u afspraken uitzet, heeft dat gevolgen voor de services die u online aanbiedt, zoals lessen of prijsopgaven.

Een locatie markeren als tijdelijk gesloten

Zo toont u uw profiel als tijdelijk gesloten op Google Maps en Zoeken:

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Lees meer informatie over hoe u uw profiel vindt.
  2. Zo updatet u de status van uw bedrijf:
    • Selecteer in Google Zoeken Profiel bewerken en dan Openingstijden.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Bedrijfsinformatie en dan Openingstijden.
  3. Selecteer onder Reden Tijdelijk gesloten.
  4. Selecteer Opslaan.

De link van de afsprakenpagina delen

Via de link van de afsprakenpagina kunnen uw klanten makkelijk een afspraak maken, ongeacht waar ze uw bedrijf vinden. U kunt de link van de afsprakenpagina delen in Instagram-profielen, op Yelp, op Facebook-pagina's en op uw website.

De link van de afsprakenpagina delen met klanten:

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app op uw telefoon.
  2. Tik op het tabblad Afspraken.
  3. Tik rechtsboven op het menu en dan Link van de afsprakenpagina delen. Als u de link van de afsprakenpagina rechtstreeks naar een klant wilt sturen, kopieert en plakt u de link.

Klanten en boekingen beheren

Werk samen met uw leverancier van planningsoftware om uw klantgegevens te updaten of om boekingen te wijzigen.

Inzichten over boekingen bekijken

U kunt alleen inzichten bekijken voor afspraken die zijn gemaakt via Reserveren via Google. Voor afspraken die via uw leverancier van planningsoftware zijn gemaakt, vindt u inzichten op de website van de leverancier.

Belangrijk: Bedrijven in de restaurantbranche kunnen geen inzichten bekijken voor afspraken.

Uw services beheren

Als u groepslessen wilt aanbieden of de beschikbaarheid van services bulksgewijs wilt beheren, kunt u dit doen via een leverancier van planningsoftware. Ga naar de website van uw leverancier van planningsoftware om uw services te beheren.

Uw boekingen rechtstreeks op Google beheren

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Lees meer informatie over hoe u uw profiel vindt.
  2. Zo beheert u uw afspraken:
    • Selecteer in Google Zoeken Afspraak.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Afspraak.
  3. Als u de afsprakenfunctie wilt toevoegen aan uw profiel, klikt u op Aan de slag en volgt u de prompts op het scherm om een wachtlijst in te stellen bij een geschikte externe leverancier.

Als u de afsprakenfunctie al heeft ingesteld, doet u het volgende:

• Als u afspraken voor een specifieke leverancier wilt beheren, klikt u naast de naam van de leverancier op Afspraken beheren.
  • Als u nog een leverancier voor afspraken wilt toevoegen, klikt u op Leverancier toevoegen.
  • Klik op Prestaties bekijken voor prestatiegegevens over afspraken.

Tip: Als u zich niet heeft aangemeld bij een aanbieder, wordt u uitgenodigd om zich aan te melden. Als u zich al heeft aangemeld voor boekingen via een aanbieder, vindt u een overzicht van uw boekingen en prestatiegegevens.

Uw wachtlijsten rechtstreeks op Google beheren

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Lees meer informatie over hoe u uw profiel vindt.
  2. Zo beheert u uw wachtlijsten:
    • Selecteer in Google Zoeken Wachtlijsten.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Wachtlijsten.
  3. Klik op Aan de slag om de wachtlijstfunctie toe te voegen aan uw profiel. Volg de prompts op het scherm om een wachtlijst in te stellen bij een geschikte externe leverancier.

Als u al een wachtlijst heeft ingesteld, doet u het volgende:

• Als u een wachtlijst voor een specifieke leverancier wilt beheren, klikt u naast de naam van de leverancier op Afspraken beheren.
  • Klik op Leverancier toevoegen om nog een leverancier van wachtlijsten toe te voegen.
  • Klik op Prestaties bekijken voor prestatiegegevens over wachtlijsten.

Belangrijk:

• Meld u aan bij een externe Reserveren via Google-partner om de wachtlijstfunctie te gebruiken.
  • Als u de knop Naam toevoegen aan wachtlijst wilt verwijderen uit uw profiel, moet u de registratie ongedaan maken bij de externe leverancier.