Bedriftsprofil-retningslinjer for tredjeparter

Vi har utarbeidet retningslinjer for tredjeparter for å sikre at bedrifter får en positiv opplevelse når de lar tredjeparter administrere bedriftsprofilene sine på Google. Det er viktig at du gjør deg kjent med og følger med på oppdateringer av Googles retningslinjer for tredjeparter. Hvis vi mener at du bryter retningslinjene våre, kan vi kontakte deg for å gjennomføre en detaljert evaluering og be deg om å iverksette korrigerende tiltak. Ved gjentatte eller alvorlige brudd kan vi ta fra deg muligheten til å administrere en bedriftsprofil, og vi kan også varsle kundene dine om forholdet.

Finn ut mer om retningslinjene for Google-bedriftsprofiler.

Definisjoner

En tredjepart er et autorisert byrå som administrerer bedriftsinformasjon i en bedriftsprofil på vegne av en bedrift byrået ikke selv eier. For eksempel

• digitale markedsføringsbyråer
  • tredjeparts SEO/SEM-byråer
  • bedrifter som tilbyr bestillings- eller planleggingstjenester
  • partnernettverk

Kunder/sluttkunder er bedrifter som inngår en avtale med en tredjepart om å administrere bedriftsinformasjonen de viser i Google-bedriftsprofiler.

Krav til åpenhet

For at bedrifter skal kunne utnytte alle fordelene med å være synlig på Google, må de ha informasjonen som kreves for å ta veloverveide beslutninger. Derfor krever vi at alle tredjeparter og autoriserte representanter videreformidler informasjon som har betydning for slike beslutninger. I tillegg til å oppfylle kravene som er beskrevet nedenfor, må tredjeparter gjøre en rimelig innsats for å formidle annen relevant informasjon på forespørsel fra sluttkundene.

Opplys om alle endringer

Sørg for at sluttkundene blir informert om alle endringer i profilene sine. Det er ikke tillatt å endre eller deaktivere profilfunksjoner uten bedriftseierens samtykke. Tredjeparter må også påse at sluttkundene forstår hva Google-bedriftsprofilen er, og hvor dataene fra denne bedriftsprofilen blir brukt.

Innfri forespørsler om eierskap

Tredjeparter og autoriserte representanter er ansvarlige for å informere bedrifter proaktivt om hvilke alternativer de har for eierskap og administrasjon. Bedrifter har rett til å avgjøre om en partner skal ha tilgang som medeier, administrator eller ingen tilgang i det hele tatt. Alle sluttkunder må dessuten til enhver tid beholde eierskapet eller medeierskapet av bedriftsprofilen sin.

Kundeforholdets opphør

Det skal være enkelt for sluttkundene å si opp tjenesten du tilbyr. Innen 7 virkedager etter at du mottar oppsigelsen fra en sluttkunde, må kunden få muligheten til å fjerne tilknytningen mellom Google-kontoen som brukes for å administrere den aktuelle bedriftsprofilen, og tjenestene dine, slik at kunden får eksklusiv kontroll over kontoen. Hvis du har hatt tillatelse til å administrere eller endre sluttkundens konto, må du også si fra deg og fjerne disse tillatelsene. Finn ut mer om hvordan eierskap overføres.

Administrasjonsgebyr

Tredjeparter krever ofte et administrasjonsgebyr for de verdifulle tjenestene de tilbyr, og sluttkundene må få vite om de kommer til å bli belastet med et slikt gebyr. Hvis du krever et administrasjonsgebyr, må du fortelle sluttkundene at Bedriftsprofil er tjeneste som tilbys uten ekstra kostnader. Som et minstekrav må du varsle nye kunder skriftlig om administrasjonsgebyret før du begynner å administrere profilen deres. Gebyret skal også vises på kundenes fakturaer. Ikke endre gebyrene dine plutselig eller betydelig.

Melding om samarbeid med tredjeparter

For små og mellomstore bedrifter – som kanskje ikke har ressursene og kompetansen som er vanlig i større bedrifter – er det svært viktig å ha god oversikt over hva de kan forvente av samarbeid med en tredjepartspartner. Derfor må alle tredjeparter som primært tilbyr tjenester til små og mellomstore bedrifter, videreformidle Samarbeid med tredjeparter-meldingen til alle kundene sine.

Legg inn en link til denne meldingen på et godt synlig sted på nettstedet ditt – for eksempel nederst på startsiden, i rapporteringsoversikten eller i delen for produkter eller tjenester. Når du begynner å administrere en ny bedrift eller gjenopptar samarbeidet med en bedrift, må du også varsle kundene dine om meldingen som er oppført på nettstedet ditt – enten via post eller e-post.

Statistikk

Sluttkunder som bruker tjenesten din, må få korrekt informasjon om Google-bedriftsprofil. Du må for eksempel fortelle dem om muligheten til å skille mellom data fra bedriftsprofilen og data fra andre plattformer. Hvis tjenesteleverandøren din rapporterer data fra andre plattformer for administrering av profiler, må du presentere dataene fra bedriftsprofilen atskilt fra de andre dataene. Du kan rapportere samlede resultatdata (en kombinasjon av data fra bedriftsprofilen og andre kilder), såfremt separate data for bedriftsprofilen også er lett tilgjengelige. Du må ikke sammenligne eller dele de Bedriftsprofil-spesifikke dataene til én av kundene dine med andre kunder.

Hvis du får aggregerte resultatdata for geografiske steder hentet fra ulike plattformer (f.eks. Yelp, Yahoo og Bing) i verktøyet du bruker, må dette verktøyet også presentere resultatrapporten for Google-bedriftsprofil-beliggenheten separat, med alle obligatoriske felt.

Del rapportene for administrasjonskostnader og resultater knyttet til Google-bedriftsprofil på en slik måte at det er enkelt for kundene dine å få tilgang til rapportene, for eksempel via e-post eller nettstedet ditt. Du kan alternativt oppfylle dette rapporteringskravet ved å gi kundene dine muligheten til å logge direkte på Google-kontoen de bruker til å administrere bedriftsprofilen sin, for å få tilgang til resultatdataene sine.

Ikke hindre overvåking og kontroll

Google kan overvåke og kontrollere hvilke som helst aktiviteter i Bedriftsprofil for å sikre at alle gjeldende retningslinjer og vilkår er oppfylt. Du skal ikke hindre slik overvåkning og kontroll eller på andre måter forsøke å holde aktiviteten i bedriftsprofilen din skjult for Google. Slik manipulering betraktes som et brudd på disse retningslinjene.

Praksis som ikke er tillatt

Ikke gjør krav på bedrifter uten samtykke

Du kan bare gjøre krav på og administrere en bedriftsprofil når du har fått bedriftseierens uttrykkelige samtykke, i tråd med gjeldende lov og rett. Samtykke skal formidles skriftlig eller i form av en annen type positiv bekreftelse, som for eksempel avmerking i et skjema. For å svare på anmeldelser på vegne av sluttkunden må du ha uttrykkelig godkjenning. Muntlig samtykke er ikke tilstrekkelig. Hvis det er konflikt mellom tredjeparten og selgeren, må du kunne fremlegge bevis på skriftlig eller digitalt samtykke. Du skal ikke gjøre krav på en profil uten samtykke for å oppmuntre, overtale eller tvinge en bedrift til å bli kunde. Forsøk på å manipulere, utgi deg for å være eller skaffe deg tilgang til bedriftsprofiler du ikke har direkte og skriftlig autorisasjon til å administrere, er forbudt. Gjentatt uriktig bruk, nettsøppel eller annen ulovlig aktivitet kan føre til at kontoen din sperres.

Falske, villedende eller urealistiske påstander

Vi ønsker at bedrifter skal ta informerte beslutninger om samarbeid med tredjepartspartnere. Det innebærer at du må være åpen og ærlig i beskrivelsen av byrået ditt, tjenestene du tilbyr, kostnadene knyttet til disse tjenestene og hvilke resultater kundene kan forvente. Du må ikke komme med falske, villedende eller urealistiske påstander.

Eksempler:

• å feilaktig utgi deg for å representere Google gjennom automatoppringninger (anrop der det spilles av taleopptak) eller andre metoder
  • å garantere topplasseringer på Google
  • å hevde at profiler til enhver tid kommer til å være synlige på Google Søk eller Google Maps
  • å feilaktig fremstille kostnadsfrie Google-produkter som produkter der du betaler for plasseringer
  • å feilaktig fremstille deg selv som Google, eller en part direkte tilknyttet Google, gjennom misvisende navn på organisasjonskontoer – dette inkluderer blant annet bruk av kontonavn som henviser til Google eller relaterte enheter, for eksempel «Google», «Alphabet», «Google Cloud», «Google-sertifisert» og «Google-brukerstøtteteam»

Eventuelle endringer du gjør i bedriftsprofilen, må være riktige og i tråd med alle retningslinjene for innhold.

Trakasserende, fornærmende eller upålitelig fremferd

Bedrifter skal få tilsvarende god service fra en tredjepartspartner som de får gjennom direkte kontakt med Google. Derfor er det ikke tillatt med trakasserende, fornærmende eller upålitelig fremferd overfor potensielle eller nåværende kunder.

Eksempler:

• å utføre aggressivt telefonsalg uten hensyn til reservasjonslister
  • å legge utilbørlig press på kunder for å registrere seg eller fortsette som kunde i byrået ditt
  • å true kunder med at de mister profilen sin hvis de ikke blir kunder i byrået ditt
  • å legge beslag på profiler og kreve penger for å frigi dem
  • å drive med nettfisking

Automatisk tilbakestilling av Google-oppdateringer og foreslåtte endringer

Google bruker mange forskjellige datakilder, deriblant brukergenerert innhold og andre data fra tredjeparter, for å sikre at informasjonen som publiseres, er mest mulig nøyaktig for selgere og brukere. Det å utføre automatiserte handlinger for å forkaste foreslåtte oppdateringer uten å rådføre seg med selgeren, innebærer et brudd på vilkårene. Tredjeparter må rådføre seg med selgeren for å bekrefte at dataene fremdeles er korrekte. Hvis du ikke overholder dette kravet, kan det medføre sanksjoner, for eksempel redusert API-kvote.

Kontokonfigurering

Eieren og medlemmene i en organisasjon har et stort ansvar. Derfor bør du begrense disse rollene til noen få, pålitelige medarbeidere i byrået ditt. Finn ut mer om organisasjoner og brukergrupper.

Du har ansvaret for å beskytte legitimasjonen for sluttkundens kontoer. Her er noen anbefalte fremgangsmåter for administrering av profiler, kontoer og passord:

• Så snart du har opprettet en profil for en kunde, bør du legge inn bedriftseieren som eier og deg selv som administrator for profilen.
  • Hvis kunden allerede har en bedriftsprofil, kan du be vedkommende om å invitere deg til å bli administrator, men ikke eier.
  • Ikke del passord med kundene dine.
  • Når du har sluttet å administrere en profil, må du fjerne den fra kontoen din.

Hva skjer hvis du ikke overholder retningslinjene?

Evaluering av regeloverholdelse: Vi kan når som helst sjekke om bedriften din overholder retningslinjene våre for tredjeparter. Hvis vi kontakter deg for å be om informasjon i forbindelse med en slik evaluering, er du pliktig til å svare innen rimelig tid og raskt gjøre eventuelle korrigerende tiltak som er nødvendige for at bedriften din skal overholde retningslinjene. Vi kan også kontakte kundene dine for å sjekke om du overholder retningslinjene.

Varsel om brudd på retningslinjene: Hvis vi mener at du bryter retningslinjene for tredjeparter, tar vi sannsynligvis kontakt for å be deg om å iverksette korrigerende tiltak. Hvis du ikke gjennomfører rettelsene som kreves, innen den fastsatte tidsfristen, kan vi iverksette tiltak. Ved alvorlige eller gjentatte brudd kan vi iverksette tiltak umiddelbart, uten forvarsel.

Suspensjon fra tredjepartsprogrammer: Deltakelsen i andre tredjepartsprogrammer hos Google, for eksempel Google Partners eller Premier SMB Partners, forutsetter at du overholder disse retningslinjene for tredjeparter. Vi kan begrense eller suspendere deltakelsen i slike programmer hvis vi oppdager at du bryter retningslinjene våre, eller hvis du unnlater å samarbeide under evaluering av bedriften din.

Kontosuspensjon: Vi kan suspendere bedriftsprofilen din og/eller Google-kontoen du bruker til å administrere bedriftsprofilen, hvis du gjør deg skyldig i et alvorlig brudd på retningslinjene. Ved gjentatte eller spesielt alvorlige brudd på retningslinjene kan du miste muligheten til å administrere bedriftsprofiler. Det kan også hende at vi kontakter kundene dine for å informere dem om dette.

Rapporter en overtredelse av retningslinjene for tredjeparter

Mener du at en tredjepartspartner ikke overholder disse retningslinjene? Gi oss beskjed: Rapporter et brudd på retningslinjene for tredjeparter.

Du får ikke nødvendigvis et personlig svar når du kontakter oss om en tredjepart, men vi undersøker kommentarene dine og iverksetter om nødvendig passende tiltak.