Näin valitset toimialan Yritysprofiiliin

Ylläpidä yrityksesi tietoja

Toimialat kuvailevat yritystäsi. Niiden avulla voit tavoittaa asiakkaita, jotka etsivät tuotteitasi tai palveluitasi.

Jos ensisijainen toimialasi on esimerkiksi "pizzeria", yrityksesi saattaa näkyä Googlen paikallisissa hakutuloksissa, kun joku tekee haun ravintolat, italialaiset ravintolat tai pizza. Toimialasi on vain yksi monista tekijöistä, jotka vaikuttavat paikalliseen sijoitukseesi Googlessa. Lue lisää paikallisesta sijoituksesta.

Yrityksesi tyypistä riippuen sille saatetaan myös määrittää paikkatunniste toimialasi perusteella.

Toimialan valitseminen

Valitse ensisijainen toimiala, joka kuvaa koko yritystäsi. Ole mahdollisimman tarkka. Kun aloitat toimialan kirjoittamisen, valitse haluamasi toimiala näkyviin tulevasta avattavasta valikosta.

• Valitse toimialaksi esimerkiksi kynsihoitola pelkän hoitolan sijaan.

Jos haluamasi toimiala ei ole saatavilla, valitse hieman yleisempi toimiala, joka kuitenkin kuvaa yritystäsi. Et voi luoda omaa toimialaa.

Osastojen toimialat

Jos haluat kertoa asiakkaille enemmän yrityksesi osastoista tai palveluista, valitse lisätoimialoja. Älä kuitenkaan lisää toimialaa erikseen jokaiselle tuotteelle tai palvelulle. Valitse listasta mahdollisimman vähän eri toimialoja, joilla kuvaat yrityksesi ydinliiketoimintaa.

• Jos yrityksesi on esimerkiksi elintarvikekauppa, jossa on myös apteekki ja herkkukauppa, valitse ensisijaiseksi toimialaksi "Elintarvikekauppa" ja lisätoimialoiksi "Apteekki" ja "Herkkukauppa". Lue lisää toimialojen valitsemisesta.

Jos yrityksessäsi on itsenäisiä julkisia osastoja, niillä on oltava erilliset profiilit. Älä lisää niiden toimialaa pääprofiiliin.

• Jos yrityksesi on esimerkiksi kuntosali, jossa on itsenäisesti toimiva kahvila, älä lisää toimialaa "Kahvila". Sen sijaan kahvilan pitäjä voi itse luoda oman yritysprofiilinsa, jonka ensisijainen toimiala on "Kahvila". Lue lisää osastoista
Toimialakohtaiset ominaisuudet

Yrityksesi toimialasta riippuen Yritysprofiilissasi voi olla käytettävissä erityisominaisuuksia. Esimerkkejä:

Tärkeää: Jos lisäät tai muokkaat toimialoja, sinun on ehkä todennettava yrityksesi uudelleen. Näin Google voi varmistaa, että yritystietosi pitävät paikkansa.

Toimialojen lisääminen tai muokkaaminen Haussa ja Mapsissa

1. Mene Yritysprofiiliisi. Katso, miten löydät profiilisi
  2. Näin muokkaat yritystietoja:
    • Valitse Google Hausta Muokkaa profiilia.
    • Valitse Google Mapsista Muokkaa profiilia ja sitten Yritystiedot.
  3. Valitse Tietoja-kohdasta Yrityksen toimiala.
    • Ensisijaisen toimialan lisääminen tai sen muokkaaminen: Ala kirjoittaa jotakin toimialaa Ensisijainen toimiala ‑ruutuun ja valitse haluamasi toimiala näkyviin tulevista vaihtoehdoista.
    • Toisen toimialan lisääminen: Valitse Lisää toinen toimiala. Lisää sitten haluamasi toimiala Lisätoimiala-kenttään.
  4. Valitse Tallenna.