Yritysluokan valitseminen

Luokat kuvaavat yritystäsi ja yhdistävät sinut tarjoamiasi palveluita etsiviin asiakkaisiin. Jos ensisijainen luokkasi on esimerkiksi ”Pizzeria”, Google saattaa näyttää yrityksesi paikallisissa hakutuloksissa käyttäjille, jotka hakevat alueeltasi kohteita hakusanoilla ”ravintolat”, ”italialaiset ravintolat” tai ”pizza”. Muista, että luokkasi on vain yksi monista tekijöistä, jotka vaikuttavat paikalliseen sijoitukseesi Googlessa. Lue lisää paikallisesta sijoituksesta

Yrityksellesi saatetaan myös määrittää paikkatunniste luokkasi perusteella yrityksesi tyypistä riippuen.

Toimialan valitseminen

Valitse ensisijainen toimiala, joka kuvaa koko yritystäsi. Älä luetteloi yrityksesi kaikkia tuotteita ja palveluita lisäämällä useita toimialoja. Jos yrityksesi on esimerkiksi kuntosali, jossa on kahvila, älä lisää yrityksellesi toimialaa "Kahvila". Sen sijaan kahvilan pitäjän kannattaa luoda omat yritystiedot, joiden ensisijainen luokka on ”Kahvila”.

Ole mahdollisimman tarkka luokkaa valitessasi.  Valitse esimerkiksi luokka ”Kynsihoitola” pelkän hoitolan sijaan. Voit kertoa asiakkaillesi palveluistasi lisäluokkien avulla. Jos yrityksesi on esimerkiksi elintarvikekauppa, jossa on myös apteekki ja herkkukauppa, valitse ensisijaiseksi luokaksesi ”Elintarvikekauppa” ja lisäluokiksi ”Apteekki” ja ”Herkkukauppa”. Lisätietoja luokkien valitsemisesta

Muistettavaa

• Et voi luoda itsellesi omaa luokkaa. Jos haluamasi luokka ei ole käytettävissä, valitse hieman yleisempi luokka, joka kuitenkin kuvaa yritystäsi tarkasti.
  • Jos lisäät yrityksellesi luokkia tai muokkaat jo käytössäsi olevia luokkia, sinun täytyy mahdollisesti vahvistaa yrityksesi uudelleen. Näin Google varmistaa, että yrityksesi tiedot ovat oikein.

Luokkien lisääminen ja muokkaaminen

Voit lisätä yritystietoihisi luokkia tai muokata niitä seuraavasti:

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Jos sinulla on useita sijainteja, valitse haluamasi sijainti.
  3. Klikkaa ensisijaisen toimialasi vieressä olevaa kynäkuvaketta . Muokkaa ensisijaista luokkaasi tai valitse Lisää toinen luokka
  4. Kun olet valmis, klikkaa Käytä. Jos olet tehnyt merkittäviä muutoksia, voit joutua vahvistamaan yrityksesi uudelleen.

Toimialakohtaiset ominaisuudet

Toimialastasi riippuen yritystiedoillesi voi olla saatavilla joitain erityisominaisuuksia. Seuraavassa on esimerkkejä toimialakohtaisista ominaisuuksista: