Linkin luominen asiakkaille arvostelujen kirjoittamista varten

Omien arvostelujen ylläpito

Voit jakaa lyhennetyn URL-osoitteen asiakkaille tietokoneella tai mobiilisovelluksessa olevasta Google My Business ‑hallintapaneelista. Lyhennetyn URL-osoitteen avulla asiakkaat voivat jättää arvosteluja ja katsoa yritysprofiiliasi.

Huom. PlaceID-hakutyökalun tai Google Haun avulla jo luodut URL-osoitteet toimivat edelleen, mutta suosittelemme, että jokainen yritys luo lyhyen nimen ja käyttää lyhennettyä URL-osoitetta asiakkaille.

Kaikilla yrityksillä, jotka ovat ilmoittautuneet lyhyen nimensä omistajaksi Google My Businessissa, voi olla jaettava lyhennetty URL, joka ohjaa asiakkaita jättämään arvosteluja.  Lue lisää siitä, miten voit luoda lyhyen nimen.

Jaa lyhennetty URL asiakkaille arvosteluja varten

Tietokone

1. Kirjaudu Google My Businessiin.
  2. Jos sinulla on useita sijainteja, valitse haluamasi sijainti.
  3. Klikkaa vasemmalta valikosta Etusivu.
  4. Kerää lisää arvosteluja ‑kortista voit kopioida asiakkaille jaettavan lyhennetyn URL-osoitteen.

Mobiililaite

1. Avaa mobiililaitteellasi Google My Business ‑sovellus My Business.
  2. Napauta Asiakkaat ja sitten Arvostelut.
  3. Napauta oikeasta yläkulmasta Jaa Share.
  4. Jos lyhyttä nimeä ei ole luotu, sinua pyydetään luomaan se.
  5. Kopioi asiakkaille jaettava lyhennetty URL.

Kun asiakkaat klikkaavat linkkiä, he voivat antaa yrityksellesi tähtiluokituksen ja kirjoittaa arvostelun. Lue lisää asiakkaiden antamien arvostelujen lukemisesta ja niihin vastaamisesta.

Muistathan, että arvostelujen pyytäminen asiakkailta kannustimia vastaan tai arvostelupisteiden avaaminen yrityksesi toimipaikkaan rikkoo Googlen arvostelukäytäntöjä.  Käytäntöä rikkovat arvostelut saatetaan poistaa.