Aanmelden en uw bedrijf verifiëren

Aanmelden en uw bedrijfsinformatie controleren

Aanmelden voor Google Mijn Bedrijf

Belangrijk: Als u een nieuw bedrijf registreert, is er mogelijk een bedrijfsprofiel voor een oud bedrijf op dezelfde locatie. Probeer dit niet te claimen. Stel in plaats daarvan een bewerking voor om het oude bedrijf als gesloten te markeren. Vervolgens kunt u een nieuw profiel voor uw bedrijf maken bij Google Mijn Bedrijf.

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Log in op uw Google-account of maak een account. Klik op Volgende.
    • Log in met uw zakelijke e-maildomein omdat dit het account voor uw keten is. Geef de naam van uw bedrijf of keten op. Als u een keten heeft, kunt u deze ook selecteren aan de hand van de suggesties die worden weergegeven terwijl u typt.
  3. Geef het adres van uw bedrijf of keten op. Klik op Volgende.
    • U kunt ook worden gevraagd een markering op een kaart te plaatsen op de locatie van het filiaal van uw bedrijf of keten. Als uw bedrijf geen fysieke locatie heeft maar binnen een servicegebied opereert, kunt u in plaats hiervan het gebied vermelden. Klik op Volgende
  4. Kies hoe uw bedrijf wordt weergegeven op Google Maps.
    • Als u services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres:
      1. Geef het bedrijfsadres op.
      2. Klik op Volgende. Als u ook services aan klanten verleent buiten uw bedrijfsadres, kunt u bovendien uw servicegebieden vermelden.
    • Als u geen services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres:
      1. Geef het bedrijfsadres op.
      2. Klik onderaan op Ik lever producten en services aan mijn klanten en dan Volgende.
      3. Vermeld uw servicegebieden en klik op Volgende.
  5. Zoek naar en selecteer een bedrijfscategorie. Klik op Volgende.
  6. Geef een telefoonnummer of website-URL op en klik op Voltooien.
    • U heeft ook de mogelijkheid om een gratis website te maken op basis van uw informatie. We raden u aan voor elke locatie een afzonderlijk telefoonnummer of specifieke winkelpagina op te geven in plaats van één centraal callcenter.
  7. Selecteer een verificatieoptie. We raden u aan uw gegevens te controleren voordat u de verificatieprocedure doorloopt.
    • Als u nu wilt verifiëren, zoekt u bovenaan de rode banner en klikt u op Nu verifiëren.
    • Als u later wilt verifiëren, klikt u op Later verifiëren en dan Later.
    • Als u niet gemachtigd bent om het bedrijfsprofiel voor de keten te beheren, zoekt u de persoon in uw organisatie die dat wel is en gaat u door met de procedure.

Uw bedrijfsinformatie controleren

Controleer of uw bedrijfsinformatie correct is. Als u uw bedrijfsinformatie verifieert, kunnen klanten al uw informatie op Google vinden.

Onjuiste informatie bewerken:

1. Wanneer u zich aanmeldt voor Google Mijn Bedrijf, klikt u tijdens de verificatiestap  op Later verifiëren en dan Later.
    • Als u meer dan één locatie beheert, opent u het Menu aan de linkerkant en klikt u op Locaties beheren. Selecteer vervolgens de locatie die u wilt bewerken.
  2. Klik links op Menu en dan Informatie.
  3. Klik naast elk gedeelte dat u wilt wijzigen op Bewerken Bewerken. Geef vervolgens uw bedrijfsinformatie op.
  4. Klik op Toepassen.

Nu u uw bedrijfsprofiel heeft geclaimd of gemaakt, is het tijd om uw bedrijf te verifiëren. Nadat u heeft geverifieerd, kan de bedrijfsinformatie worden weergegeven op Google.