Palveluun rekisteröityminen ja yrityksen vahvistaminen

Rekisteröityminen ja yritystietojen tarkistaminen

Googlessa näkyvän Yritysprofiilin rekisteröiminen

Tärkeää: Kun rekisteröit uuden yrityksen, saatat löytää jonkin vanhan, samassa sijainnissa toimineen yrityksen yritysprofiilin. Älä yritä ilmoittautua yrityksen omistajaksi, vaan ehdota, että yritys merkitään suljetuksi. Tämän jälkeen voit luoda yrityksellesi uuden profiilin.

1. Kirjaudu sisään tietokoneella, jotta voit ylläpitää Yritysprofiiliasi.
  2. Kirjaudu Google-tilillesi tai luo sellainen. Klikkaa sitten Seuraava.
    • Kirjaudu yrityksesi sähköpostiosoitteella, koska tästä tulee yrityksesi tai ketjusi tili. Lisää yrityksesi tai ketjusi nimi. Jos edustat ketjua, voit myös valita ketjusi nimen ehdotuksista, jotka tulevat näkyviin kirjoittaessasi.
  3. Lisää yrityksesi tai ketjusi osoite. Klikkaa sitten Seuraava.
    • Sinua saatetaan myös pyytää lisäämään kartalle merkki kohtaan, jossa yrityksesi tai ketjusi toimipiste sijaitsee. Jos yritykselläsi ei ole fyysistä toimipistettä vaan se toimii palvelualueella, voit lisätä sen sijaan palvelualueen. Klikkaa sitten Seuraava.
  4. Valitse, miten yrityksesi näkyy Google Mapsissa.
    • Jos palvelet asiakkaita yrityksesi osoitteessa, toimi seuraavasti:
      1. Lisää yrityksesi osoite.
      2. Valitse Seuraava.Jos palvelet asiakkaita myös muualla kuin yrityksesi osoitteessa, voit halutessasi lisätä myös palvelualueesi.
    • Jos et palvele asiakkaita yrityksesi osoitteessa, toimi seuraavasti:
      1. Lisää yrityksesi osoite.
      2. Klikkaa alareunasta Toimitan tuotteita ja palveluita asiakkailleni ja sitten Seuraava.
      3. Lisää yrityksesi palvelualueet ja klikkaa Seuraava.
  5. Etsi ja valitse yrityksesi toimiala.Klikkaa sitten Seuraava.
  6. Lisää puhelinnumero tai verkkosivuston URL-osoite ja klikkaa Valmis.
    • Voit myös luoda verkkosivuston tietojesi perusteella. Suosittelemme, että ilmoitat puhelinkeskuksen numeron sijaan kunkin toimipisteen oman puhelinnumeron tai kaupan sivun osoitteen.
  7. Valitse vahvistusvaihtoehto. Suosittelemme tarkistamaan tiedot ennen kuin pyydät vahvistusta.
    • Jos haluat tehdä vahvistuksen nyt, klikkaa yläreunassa olevasta punaisesta bannerista Vahvista nyt.
    • Jos haluat tehdä vahvistuksen myöhemmin, klikkaa Vahvista myöhemmin ja sitten Myöhemmin.
    • Jos sinulla ei ole valtuuksia ylläpitää ketjun Yritysprofiilia, ota yhteyttä henkilöön, jolla on nämä valtuudet ja joka voi tehdä todennuksen loppuun.

Yritystietojen tarkistaminen

Tarkista, että yritystiedot ovat oikein. Yritystietojen vahvistamisen jälkeen tiedot voivat näkyä asiakkaille Googlen palveluissa.

Voit muokata virheellisiä tietoja näin:

1. Kun olet rekisteröitymässä Yritysprofiiliin, klikkaa vahvistusvaiheessa Vahvista myöhemmin ja sitten Myöhemmin.
    • Jos ylläpidät useampaa kuin yhtä profiilia, avaa vasemmalta Valikko ja klikkaa Toimipisteiden hallinta. Valitse muokattava profiili.
  2. Klikkaa vasemmalta Valikko ja sitten Tiedot.
  3. Klikkaa kunkin muutettavan osion vierestä Muokkaa Muuta. Lisää sitten yritystietosi.
  4. Klikkaa Käytä.

Kun olet ilmoittautunut Yritysprofiilin omistajaksi tai luonut sellaisen, sinun on vahvistettava Yritysprofiilisi. Vahvistamisen jälkeen yritystietosi voivat näkyä Googlen palveluissa.