Länkar till lokala företag

Din företagsprofil kan innehålla två typer av länkar som gör det enklare för kunder att läsa mer om ditt företag eller utföra handlingar direkt från din profil på Google Maps eller Sök.

Du kan lägga till en enstaka länk som kunderna kan klicka på för att

• se en meny
  • se en lista över tjänster (till exempel telemedicin eller virtuella tjänster).

Du kan även lägga till upp till tio länkar per kategori. Kunder kan klicka på länkarna för att

• boka tid
  • boka rum eller bord
  • göra en matbeställning
  • göra en produktbeställning.

Tips! Det kan hända att länkar till vissa bokningstjänster från tredje part visas automatiskt i företagsprofiler. Dessa länkar går inte att redigera i Företagsprofil. Läs mer om hur du tar bort länkar från tredje part

Lägg till länkar i din företagsprofil

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här hanterar du dina länkar:
    • Med Google Sök väljer du Bokning, Matbeställning eller Upphämtning och leverans.
    • Med Google Maps väljer du Redigera profil och den transaktionstyp som du vill lägga till en länk till.
  3. Välj Lägg till länk.
    • Om du redan har länkar i din företagsprofil väljer du Lägg till ytterligare en länk.
  4. Ange webbadressen som du vill länka till knappen.
  5. Välj Spara.

Redigera länkar i din företagsprofil

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Välj Redigera profil.
  3. Klicka på transaktionstypen, till exempel Bokning, Matbeställning eller Hämtning och leverans.
    • För matbeställning kan du välja att erbjuda upphämtning och/eller leverans.
  4. Redigera en länk genom att klicka på Redigera bredvid länken du vill ändra.
  5. Ändra webbadressen och välj Spara.

Ange önskad länk

Om du har fler än en länk i din profil kan du ange en önskad länk högst upp bland länkarna som ”Rekommenderas av företaget”.

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Välj transaktionstypen, till exempel Bokning eller Upphämtning och leverans.
  3. Välj Ange önskad länk.
  4. Välj den länk du vill ska vara din önskade länk.
  5. Välj Spara.
Länkar för detaljhandel och shopping

Om du hanterar detaljhandels- eller shoppingplatser i USA kan du visa dina företagslänkar i din företagsprofil. Lägg till länkar genom att öppna fliken Information i Hanterare för Företagsprofil. Du kan inte lägga till länkar till lokala företag via Företagsprofil-API:et eller uppladdning av kalkylark.

Ta bort länkar från tredje part

Viktigt! Du kan inte redigera eller ta bort tredjepartslänkar direkt i Företagsprofil.

Google samarbetar med utvalda tredjepartsleverantörer för att tillhandahålla tjänster till lokala företag. Dessa länkar leder till leverantörens webbplats. Från webbplatsen kan kunden till exempel

• beställa
  • boka ett möte
  • boka bord.

Länkar till vissa tjänster kan visas automatiskt i din företagsprofil på Google Sök och Maps. Tredjepartsleverantörer som har ett auktoriserat partnerskap med ditt företag tillhandahåller och uppdaterar dessa länkar automatiskt.

Tips! Om du inaktiverar Acceptera beställningar i din profil döljs alla beställningsalternativ och länkar (både de från första part och de från tredje part) som du har lagt till i din företagsprofil.

Så här tar du bort en specifik bokningslänk från tredje part:

1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil
  2. Du kan hantera dina bokningar med Google Sök eller Maps:
    • På Google Sök väljer du Bokning följt av Ta bort leverantör
    • I Google Maps väljer du Redigera profil följt av Bokning följt av Ta bort leverantör.

Leverantörer måste ta bort tredjepartslänkar från din profil inom fem dagar efter att de har fått en begäran om borttagning. Om en leverantör inte behandlar din begäran kan du rapportera en överträdelse.

Tips! Om du vill veta mer om knappen Beställ online kan du läsa om onlinebeställningar på Google via en leverantör och hur du väljer bort det.