Om beliggenhetsgrupper

Med beliggenhetsgrupper kan du dele administreringen av beliggenhetene dine med flere brukere på en sikker måte. Du kan se på beliggenhetsgrupper som en delt mappe som inneholder beliggenhetene dine. Det er med andre ord en enkel løsning for å dele tilgangen til en gruppe beliggenheter med kolleger.

Hvis du nå deler brukernavnet og passordet for kontoen din med andre brukere, bør du gå over til å bruke en beliggenhetsgruppe, da det er en tryggere måte å samarbeide på.

Google-kontoen din Beliggenhetsgrupper
Bruksområde Når du er den eneste personen som trenger tilgang for å representere en bedrift på Google. Når du ønsker at flere Google-brukere skal kunne legge til og oppdatere et sett med beliggenheter.
Hvem kan få tilgang Bare du har tilgang til denne kontoen. Du kan være eier av eller administrator for en beliggenhetsgruppe. Du kan se en merknad om tilgangsnivået du har, under navnet på beliggenhetsgruppen (f.eks. «eies av deg» eller «administreres av deg»). Både eiere og administratorer kan opprette, endre og slette beliggenheter i en beliggenhetsgruppe. Finn ut mer
Sånn oppretter du Opprettet av deg og påkrevd i alle Google-produkter som krever pålogging. Opprettet per denne fremgangsmåten.
Kontrollmerke for bekreftelse Indikerer at brukeren er bekreftet for alle beliggenhetene som er lagt til. Indikerer at eieren av beliggenhetsgruppen er bekreftet.

Anbefalte fremgangsmåter for å opprette beliggenhetsgrupper

Når bør du opprette beliggenhetsgrupper?

Det kan være lurt å opprette en beliggenhetsgruppe dersom

• du vil dele administreringen av beliggenheter med et byrå, en kollega eller en administrator for en av regionene eller merkevarene dine
  • du vil kjøre annonsekampanjer for bestemte beliggenheter

Sånn kan du gi byråer, kolleger eller administratorer tilgang til en gruppe beliggenheter:

1. Opprett en beliggenhetsgruppe.
  2. Overfør alle beliggenhetene dine til denne kontoen.
  3. Legg til kollegaen eller den byråansatte som eier av eller administrator for beliggenhetsgruppen, slik at begge parter fortsatt har tilgang til alle de aktuelle beliggenhetene og eventuelle beliggenheter som opprettes senere.

Antall beliggenhetsgrupper

Det er lurt å begrense antallet beliggenhetsgrupper til én per bedrift eller merkevare. Du kan ikke importere ett enkelt regneark til flere beliggenhetsgrupper eller laste ned beliggenhetsinformasjon fra ulike bedriftskontoer til ett regneark.

Du bør opprette flere beliggenhetsgrupper dersom organisasjonen din drifter flere merkevarer eller avdelinger, ettersom brukerne som må ha tilgang til disse, ikke er de samme.

Fordel Ulempe
Bruk av én beliggenhetsgruppe Du kan se alle beliggenhetene i én oversikt, og du trenger bare administrere ett regneark. Eiere og administratorer kan ha tilgang til å lese og redigere også de beliggenhetene i kontoen de ikke selv er satt til å administrere.
Bruk av flere beliggenhetsgrupper Eiere og administratorer har tilgang til å lese og redigere bare beliggenhetene i kontoen. Du må importere enkeltregneark for hver konto, og du får ikke se alle beliggenhetene i én oversikt.

Merk at du fortsatt kan legge til eiere og administratorer i enkeltbeliggenheter manuelt i en beliggenhetsgruppe.

Andre hensyn du må ta

Merk at du fortsatt kan legge til eiere og administratorer i enkeltbeliggenheter manuelt i en beliggenhetsgruppe.

Nye brukere

Hvis du aldri har hatt en Bedriftsprofil-konto før, anbefaler vi at du oppretter en beliggenhetsgruppe og bruker den aktuelle kontoen til å legge til, bekrefte og administrere beliggenhetene dine. På denne måten trenger du ikke å opprette kontoen senere hvis du bestemmer deg for at du vil dele kontotilgang med andre Google-brukere.