Over groepen van bedrijfslocaties

Groepen van bedrijfslocaties bieden een veilige manier om het beheer van uw locaties met andere gebruikers te delen. Groepen van bedrijfslocaties zijn een soort gedeelde map voor uw locaties. Hiermee kunt u de toegang tot een aantal locaties makkelijk delen met collega's.

Misschien deelt u momenteel de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw account met andere gebruikers. U kunt echter veiliger samenwerken door over te stappen op een groep van bedrijfslocaties.

Uw Google-account Groepen van bedrijfslocaties
Wanneer te gebruiken Als u de enige persoon bent die toegang nodig heeft om een bedrijf te vertegenwoordigen op Google. Als u wilt dat meerdere Google-gebruikers een reeks locaties kunnen toevoegen en bijwerken.
Wie hebben toegang Alleen u heeft toegang tot dit account. Misschien bent u de eigenaar of beheerder van een groep van bedrijfslocaties. Onder de naam van de groep van bedrijfslocaties staat informatie over uw toegangsniveau (of u een eigenaar of beheerder bent). Beheerders en eigenaren kunnen locaties in een groep van bedrijfslocaties maken, bewerken en verwijderen. Meer informatie
Hoe te maken U maakt zelf een Google-account en u heeft dit nodig voor elk Google-product waarvoor u moet inloggen. Volg deze stappen om een groep van bedrijfslocaties te maken.
Vinkje voor verificatie Het vinkje geeft aan dat de gebruiker is geverifieerd voor alle toegevoegde locaties. Het vinkje geeft aan dat de eigenaar van de groep van bedrijfslocaties is geverifieerd.

Praktische tips om groepen van bedrijfslocaties te maken

Wanneer u een groep van bedrijfslocaties maakt

In de volgende gevallen is het zinvol om een groep van bedrijfslocaties te maken:

• U wilt het locatiebeheer delen met een collega, de beheerder van een van uw merken of regio's, of een bureau.
  • U wilt advertentiecampagnes voor locaties laten lopen.

Zo kunt u een collega, de beheerder of het bureau toegang verlenen tot een groep locaties:

1. Maak een groep van bedrijfslocaties.
  2. Draag al uw locaties over aan dat account.
  3. Voeg de collega of bureaumedewerker toe aan de groep van bedrijfslocaties als beheerder of eigenaar zodat beide partijen toegang blijven houden tot alle huidige en toekomstige locaties.

Aantal groepen van bedrijfslocaties

U kunt het aantal groepen van bedrijfslocaties het best beperken tot 1 account per bedrijf of merk. Het is niet mogelijk om 1 spreadsheet in meerdere groepen van bedrijfslocaties te importeren of om locatiegegevens van meerdere groepen van bedrijfslocaties in 1 spreadsheet te downloaden.

Het kan zinvol zijn meerdere groepen van bedrijfslocaties te maken als uw organisatie over meerdere merken of afdelingen beschikt waartoe verschillende groepen gebruikers toegang hebben.

Voordelen Nadelen
1 groep van bedrijfslocaties gebruiken Bekijk alle locaties op 1 dashboard en beheer 1 spreadsheet. Eigenaren en beheerders kunnen alle locaties binnen het account bekijken en bewerken, waaronder locaties die ze niet moeten beheren.
Meerdere groepen van bedrijfslocaties gebruiken Eigenaren en beheerders kunnen alleen de locaties binnen het account bekijken en bewerken. Voor elk account moet een afzonderlijke spreadsheet worden geïmporteerd en u kunt niet alle locaties op 1 dashboard bekijken.

U kunt binnen een groep van bedrijfslocaties nog wel handmatig eigenaren en beheerders toevoegen aan afzonderlijke locaties.

Andere overwegingen

U kunt binnen een groep van bedrijfslocaties nog wel handmatig eigenaren en beheerders toevoegen aan afzonderlijke locaties.

Nieuwe gebruikers

Als u nog niet bekend bent met Bedrijfsprofielen, raden we u aan een groep van bedrijfslocaties te maken en dit account te gebruiken om uw locaties toe te voegen, te laten verifiëren en te beheren. Op die manier hoeft u het account niet later nog te maken als u besluit andere Google-gebruikers toegang tot het account te geven.