Eier av eller administrator for beliggenhetsgrupper

Når beliggenheter samles i beliggenhetsgrupper (tidligere kalt bedriftskontoer), blir det enklere for flere administratorer å håndtere en gruppe beliggenheter. Det finnes to typer brukere av beliggenhetsgrupper (bedriftskontoer): eiere og administratorer.

Owners and managers of business accounts

Ser du etter eiere av og administratorer for en profil, ikke en beliggenhetsgruppe (bedriftskonto)? Klikk her.

Eiere av beliggenhetsgrupper (bedriftskontoer)

Business account owner

Beliggenhetsgrupper kan ha flere eiere, men bare én hovedeier. Eiere og hovedeiere har tilgang til den samme funksjonaliteten, men hovedeierne kan ikke fjerne seg selv fra beliggenhetsgrupper før de har overført hovedeierskapet til en annen bruker.

Eiere av beliggenhetsgrupper er de eneste brukerne som kan legge til og fjerne kontoeiere og -administratorer, slette beliggenhetsgrupper og overføre beliggenhetsgrupper til andre eiere.

Google-grupper kan ikke legges til som eiere av eller administratorer for beliggenhetsgrupper (bedriftskontoer).

Administratorer for beliggenhetsgrupper (bedriftskontoer)

Business account manager

Administratorer for beliggenhetsgrupper (tidligere kalt bedriftskontoer) kan legge til, endre og slette hvilke som helst av beliggenhetene i beliggenhetsgruppen. De kan også legge til og fjerne administratorer for enkeltbeliggenheter.

Administratorer for beliggenhetsgrupper kan bare legges til i kontoen av en eier av den aktuelle beliggenhetsgruppen. Google-grupper kan ikke legges til som eiere av eller administratorer for profiler.

Når du logger på kontoen din, åpnes «Kontoer du eier eller administrerer»-siden. Hvis du er eieren av eller administrator for en beliggenhetsgruppe/bedriftskonto, kan du se en merknad om tilgangsnivået ditt under navnet på gruppen/kontoen: «beliggenhetsgruppe/bedriftskonto du eier» eller «beliggenhetsgruppe». /bedriftskonto du administrerer».

Her er en oppsummering av de ulike rettighetene som tilfaller eiere av og administratorer for beliggenhetsgrupper:

Rettighet Kontoeier Kontoadministrator
Kan legge til og fjerne administratorer for beliggenhetsgrupper
Kan slette beliggenhetsgrupper
Kan overføre eierskapet av beliggenhetsgruppen
Kan legge til, endre og slette beliggenheter i kontoen
Kan overføre eierskap av beliggenheter til andre beliggenhetsgrupper

Finn ut hvordan du kan opprette beliggenhetsgrupper og legge til eiere og administratorer.

Eiere av og administratorer for enkeltbeliggenheter

Akkurat som kontoer har eiere og administratorer, kan enkeltbeliggenheter ha eiere og administratorer. Personer som ikke er eiere av eller administratorer for beliggenhetsgruppen, kan inviteres til å eie eller administrere enkeltbeliggenheter.