Toimipaikkaryhmien omistaminen ja ylläpito

Toimipaikkaryhmät (entiset "yritystilit") helpottavat toimipaikkatietojen turvallista ylläpitoa tiimin sisällä. Toimipaikkaryhmän/-tilin käyttäjiä on kahdenlaisia: omistajat ja ylläpitäjät.

Owners and managers of business accounts

Etsitkö profiilin – et toimipaikkaryhmän/-tilin – omistajia tai ylläpitäjiä? Klikkaa tätä.

Toimipaikkaryhmän/-tilin omistajat

Business account owner

Toimipaikkaryhmällä/-tilillä voi olla useita omistajia, mutta vain yksi ensisijainen omistaja. Omistajilla ja ensisijaisilla omistajilla on samat oikeudet, mutta ensisijaiset omistajat eivät voi poistaa itseään toimipaikkaryhmästä/-tililtä ennen kuin he ovat siirtäneet ensisijaisen omistajuuden jollekin toiselle.

Ainoastaan toimipaikkaryhmän/-tilin omistajat voivat lisätä ja poistaa tilin omistajia ja ylläpitäjiä, poistaa toimipaikkaryhmän/-tilin tai siirtää sen toiselle omistajalle.

Google Ryhmiä ei voi lisätä toimipaikkaryhmien/-tilien ylläpitäjiksi tai omistajiksi.

Toimipaikkaryhmän/-tilin ylläpitäjät

Business account manager

Toimipaikkaryhmän/-tilin ylläpitäjät voivat lisätä, muokata ja poistaa ryhmän/-tilin toimipaikkoja. He voivat myös lisätä ja poistaa yksittäisten toimipaikkojen ylläpitäjiä.

Vain toimipaikkaryhmän/-tilin omistaja voi lisätä tilille ylläpitäjiä. Google Ryhmiä ei voi lisätä ylläpitäjiksi tai omistajiksi.

Kun kirjaudut tilillesi, näet "Omistamasi tai hallinnoimasi tilit" ‑sivun. Jos olet toimipaikkaryhmän/-tilin omistaja tai ylläpitäjä, pääsyoikeustasosi näkyy ryhmän/tilin nimen alla ("omistaja" tai "ylläpitäjä").

Seuraavassa on yhteenveto toimipaikkaryhmien/-tilien omistajien ja ylläpitäjien oikeuksista.

Oikeus Tilin omistaja Tilin ylläpitäjä
Toimipaikkaryhmän/-tilin ylläpitäjien lisääminen ja poistaminen
Toimipaikkaryhmän/-tilin poistaminen
Toimipaikkaryhmän/-tilin omistajuuden siirtäminen
Toimipaikkojen lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen
Toimipaikkojen omistajuuden siirtäminen toiselle ryhmään/-tilille

Lue ohjeet toimipaikkaryhmän/-tilin luomiseen sekä omistajien ja ylläpitäjien lisäämiseen.

Yksittäisten toimipaikkojen omistajat ja ylläpitäjät

Tilien tapaan myös yksittäisillä toimipaikoilla voi olla omistajia ja ylläpitäjiä. Myös muita kuin toimipaikkaryhmän/-tilin omistajia ja ylläpitäjiä on mahdollista kutsua yksittäisten toimipaikkojen omistajiksi tai ylläpitäjiksi.