Importera kalkylarket för massuppladdning

Känt problem: Det går inte att uppdatera hotellattribut genom att ladda upp ett kalkylark. Uppdatera hotellattribut med hjälp av API:et och översikten. Läs mer om API för Företagsprofil.

Du kan hantera en enskild profil i Sök och Maps. Om du vill hantera flera profiler samtidigt kan du använda Hanterare för Företagsprofil. Om du vill lägga till en annan profil väljer du menyn med tre punkter på Google Sök följt av Lägg till en ny företagsprofil

Du kan enkelt uppdatera och skapa flera platser samtidigt genom att importera ett kalkylark. Så här importerar du kalkylarket:
  1. Lägg till företagsinformation i kalkylarket för massuppladdning.
    • Om det är första gången du importerar kalkylarket laddar du ned det från din företagsprofil genom att klicka på länken Ladda ned mallen på skärmen Importera platser från en fil.
    • Lägg till alla platser som du hanterar innan du laddar upp kalkylarket.
    • Om du vill göra ändringar i befintlig platsinformation ska du ladda ned den senaste platsinformationen från ditt konto och göra eventuella ändringar direkt i kalkylarket. Använd samma butikskoder och platsinformation som tidigare så att det inte skapas dubbletter av företagen.
    • Om du bara vill uppdatera specifika fält för aktuella företag inkluderar du endast kolumnerna för butikskod samt de fält du vill ändra. Om du råkar lägga till ett nytt företag visas en varning om att obligatoriska kolumnrubriker saknas.
    • Det går inte att uppdatera butikskoden via kalkylark.
  2. Korrigera butikskoder som är dubbletter eller som saknas innan du laddar upp kalkylarket. De unika värdena säkerställer att alla ändringar i filen tillämpas korrekt på företagen i ditt konto. Läs mer om butikskoder.
  3. Logga in på Hanterare för Företagsprofil.
  4. Klicka på Lägg till företag högst upp till höger.
  5. Klicka på Importera företag i rullgardinsmenyn. Importera ett kalkylblad genom att klicka på Välj fil.
    • Tillåtna format: .xls, .xlsx, .ods och .csv
  6. Korrigera kolumnrubrikerna om det behövs. Du får en varning om det finns dubbletter av rubrikerna eller om de inte matchar någon rubrik som Google kan identifiera. Dessa rubriker ignoreras när du laddar upp kalkylarket.
    • Filen kanske innehåller kolumnrubriker som vi inte känner igen. Hela listan över fel och hur du åtgärdar dem finns i den här tabellen.
  7. Klicka på Förhandsgranska ändringar för att se förslag på ändringar. Då visas ändringarna av dina företag.
    • Klicka på Använd för att godkänna ändringarna. Klicka sedan på Granska ändringar för att se alla ändringar som har gjorts.
    • Klicka på Avbryt om du vill avvisa ändringarna.
Tips! Om det finns fler nya företag än förväntat bör du kontrollera att du har angett rätt butikskoder.

Översikt över importen

När du importerar en fil ser du en förhandsgranskning av ändringarna.

Förhandsgranskningen innehåller följande information:

• varningar om potentiella fel i det uppladdade kalkylarket (det kanske inte visas några varningar alls)
  • en sammanfattning av hur många platser som påverkas av uppladdningen
  • knappen Ladda ned info som du kan använda för att ladda ned ett kalkylark med information om ändringarna.

När du har granskat ändringarna kan du skicka in dem eller klicka på Avbryt om du vill kontrollera filen igen.

Ladda ned information om ändringar

När du väljer att ladda ned information får du ett kalkylark där du ser de ändringar som kommer att göras i kontot. Kalkylarket med ändringsinformation kan innehålla följande termer:

• Importstatus: typen av platsändring
  • Uppdaterade fält: namnen på de fält som ändras via det uppladdade kalkylarket om platsens status är Uppdateringar
  • Fel: Om importstatusen är Fel visas ett felmeddelande i den här kolumnen.

Typer av platsändringar

Typ av ändring Innebörd
Ny Nya företag som inte fanns i tidigare uppladdningar och som läggs till i ditt konto

Om företagen inte är nya kan det bero på att butikskoderna är felaktiga. Kalkylarksprogrammet kanske till exempel tar bort inledande nollor från butikskoderna (”4” i stället för ”0004”). Det kan leda till att ”nya” företag skapas av misstag. Kontrollera en extra gång att dina butikskoder stämmer.
Senaste nytt Företagen uppdateras med värdena i kalkylarket om du tillämpar ändringarna. Om det har gått ett tag sedan den senaste uppladdningen kan det finnas många ändringar i detta avsnitt. Du kan se ett stort antal oönskade företagsändringar om
  • informationen i ditt konto var formaterad enligt standardriktlinjerna för Maps
  • en felaktigt raderad cell har flyttat värdena i kalkylarket och orsakat oavsiktliga ändringar i många företag. Kontrollera att alla värden på en rad motsvarar samma företag och butikskod. Vi rekommenderar att du först laddar ned företagsinformationen från ditt konto och sedan gör ändringarna och importerar den modifierade filen.
Inga uppdateringar Dessa företag ser exakt likadana ut i kontot och i datafilen. Inga ändringar behövs.
Fel Det gick inte att behandla företaget och den här kolumnen innehåller mer information.