Useiden toimipaikkojen tuonti laskentataulukolla

Tunnettu ongelma: Hotellin määritteitä ei voi päivittää lataamalla laskentataulukkoa. Jos haluat päivittää hotellin määritteitä, käytä ohjelmointirajapintaa (APIa) ja hallintapaneelia. Lue lisää Business Profile APIsta.

Voit ylläpitää yksittäistä profiilia Haussa ja Mapsissa. Voit ylläpitää useita profiileja samanaikaisesti käyttämällä Yritysprofiilien ylläpitoa. Jos haluat lisätä toisen profiilin, valitse Google Hausta kolmen pisteen valikko ja sitten Lisää uusi Yritysprofiili.

Voit luoda ja muokata useita toimipaikkoja helposti tuomalla laskentataulukon. Voit tuoda laskentataulukon seuraavasti:
  1. Lisää yritystiedot joukkolatauksen laskentataulukkoon.
    • Jos tuot tietoja ensimmäistä kertaa, lataa laskentataulukko Yritysprofiilistasi klikkaamalla Tuo toimipaikkoja tiedostosta ‑näytöllä näkyvää Lataa malli ‑linkkiä.
    • Lisää kaikki ylläpitämäsi toimipaikat ennen laskentataulukon lataamista.
    • Jos haluat tehdä muutoksia toimipaikkatietoihin, lataa viimeisimmät toimipaikkatiedot tililtäsi ja tee muutokset suoraan laskentataulukkoon. Käytä samoja toimipistekoodeja ja toimipaikkatietoja kuin aiemmin, jotta emme luo päällekkäisiä yrityksiä.
    • Jos haluat päivittää vain nykyisten yritysten tiettyjä kenttiä, sisällytä vain ne toimipistekoodisarakkeet ja kentät, joita haluat muuttaa. Jos lisäät vahingossa myös uuden yrityksen, saat ilmoituksen, että vaaditut sarakeotsikot puuttuvat.
    • Toimipistekoodia ei voi päivittää laskentataulukon kautta.
  2. Korjaa päällekkäiset tai puuttuvat kauppakoodit ennen laskentataulukon lataamista. Yksilöllisten arvojen avulla voit varmistaa, että kaikki tiedostoon tehdyt muutokset kohdistetaan oikein tilisi yrityksiin. Lue lisää kauppakoodeista.
  3. Kirjaudu Yritysprofiilien ylläpitoon.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Lisää yritys.
  5. Valitse näkyviin tulevasta avattavasta valikosta Importoi yrityksiä. Tuo laskentataulukko klikkaamalla Valitse tiedosto.
    • Hyväksytyt muodot: .xls, .xlsx, .ods ja .csv.
  6. Korjaa tarvittaessa sarakkeiden otsikot. Näet varoituksen, jos otsikot ovat päällekkäisiä tai ne eivät vastaa Googlen tunnistamia otsikoita. Nämä otsikot ohitetaan, kun lataat laskentataulukon.
    • Tiedostossasi voi olla sarakeotsikoita, joita ei tunnisteta. Näet kaikki virheet ja ohjeet tästä kaaviosta.
  7. Katso ehdotetut muutokset klikkaamalla Esikatsele muutokset. Voit katsoa yrityksiisi tehdyt muutokset.
    • ​​Jos haluat hyväksyä muutokset, klikkaa Käytä. Voit tämän jälkeen nähdä kaikki tehdyt muutokset klikkaamalla Katso muutokset.
    • Jos haluat hylätä muutokset, klikkaa Peru.
Vinkki: Jos uusia yrityksiä on odotettua enemmän, varmista, että olet lisännyt oikeat toimipistekoodit.

Tuonnin yhteenveto

Kun tuot tiedoston, näet esikatselun muutoksista.

Tuonnin esikatselu sisältää

• varoitukset ladatun laskentataulukon mahdollisista virheistä (näitä ei välttämättä ole)
  • yhteenvedon siitä, kuinka moneen toimipaikkaan lataus vaikuttaa
  • Lataa tiedot ‑painikkeen. Sen avulla voit ladata laskentataulukon, joka sisältää tiedot muutoksista.

Kun olet tarkistanut muutokset, voit lähettää ne tai tarkistaa tiedoston uudelleen valitsemalla Peruuta.

Muutostietojen lataaminen

Kun valitset tietojen lataamisen, saat laskentataulukon, joka sisältää tilillesi tehtävät muutokset. Muutostiedot sisältävässä laskentataulukossa saattaa näkyä seuraavia termejä:

• Tuonnin tila: Tämä ilmaisee toimipaikkaan tehdyn muutoksen tyypin.
  • Päivitetyt kentät: Tästä kohdasta näet kentät, joita laskentataulukon lataaminen muuttaa, jos toimipaikan tilana on Päivitykset.
  • Virheet: Jos tuonnin tilana on Virheet, tämä sarake sisältää virheilmoituksen.

Toimipaikkojen muutosten tyypit

Muutoksen tyyppi Merkitys
Uusi Nämä ovat uusia yrityksiä, jotka eivät ole sisältyneet aiempiin latauksiin. Ne lisätään tilillesi.

Jos nämä yritykset eivät todellisuudessa ole uusia, kauppakoodeissa voi olla virheitä. Laskentataulukko-ohjelmistosi saattaa esimerkiksi poistaa kauppakoodeista nollat (esim. 4 eikä 0004). Tämä voi johtaa uusien yritysten luomiseen tahattomasti, joten tarkista, että kauppakoodit ovat varmasti oikein.
Päivitykset Näihin yrityksiin päivitetään laskentataulukon arvot, jos muutokset otetaan käyttöön. Jos et ole ladannut tietoja pitkään aikaan, tämä osio voi sisältää runsaasti muutoksia. Tahattomia muutoksia voi ilmetä myös seuraavissa tapauksissa:
  • Tilisi tiedot on muotoiltu Mapsin tavallisten muotoiluohjeiden mukaisesti.
  • Väärin poistettu solu on siirtänyt laskentataulukkosi arvoja, minkä vuoksi useisiin yrityksiin on tehty tahattomia muutoksia. Varmista, että kaikki tietyllä rivillä näkyvät arvot liittyvät samaan yritykseen ja kauppakoodiin. Suosittelemme, että lataat ensin yritystiedot tililtäsi, teet tiedostoon tarvittavat muutokset ja tuot muokatun tiedoston.
Ei päivityksiä Datatiedoston yritystiedot vastaavat tilisi tietoja. Muutoksia ei tarvita.
Virheet Yrityksen käsittelyssä tapahtui virhe. Tämä sarake sisältää lisätietoja.