Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

De spreadsheet voor uw bulkupload importeren

Bekend probleem: Hotelkenmerken kunnen niet worden geüpdatet door een spreadsheet te uploaden. Gebruik de API en het dashboard om hotelkenmerken te updaten. Meer informatie over de Bedrijfsprofiel-API

U kunt een afzonderlijk profiel beheren op Zoeken en Maps. Als u meerdere profielen bulksgewijs wilt beheren, kunt u Bedrijfsprofielmanager gebruiken. Als u nog een profiel wilt toevoegen, selecteert u op Google Zoeken het menu met 3 stippen en dan Nieuw bedrijfsprofiel toevoegen.

U kunt makkelijk meerdere locaties maken en updaten door een spreadsheet te importeren. Als u uw spreadsheet wilt importeren, doet u het volgende:
  1. Voeg bedrijfsinformatie toe aan uw spreadsheet voor bulkupload.
    • Als u voor het eerst een spreadsheet importeert, downloadt u de spreadsheet in uw bedrijfsprofiel door op de link De template downloaden te klikken in het scherm 'Locaties importeren vanuit een bestand'.
    • Voeg alle locaties die u beheert toe voordat u de spreadsheet uploadt.
    • Als u wijzigingen aanbrengt in bestaande locatiegegevens, downloadt u de meest recente locatiegegevens uit uw account en brengt u de wijzigingen rechtstreeks in de spreadsheet aan. Gebruik dezelfde winkelcodes en locatiegegevens als in het verleden, zodat we geen dubbele bedrijven toevoegen.
    • Als u alleen bepaalde velden voor huidige bedrijven wilt updaten, neemt u alleen de kolommen voor winkelcode op en de velden die u wilt wijzigen. Als u per ongeluk ook een nieuw bedrijf toevoegt, krijgt u een melding dat er verplichte kolomkoppen ontbreken.
    • Het is niet mogelijk de winkelcode via een spreadsheet te updaten.
  2. Corrigeer dubbele of ontbrekende winkelcodes voordat u een spreadsheet uploadt. Deze unieke waarden zorgen ervoor dat elke wijziging in uw bestand nauwkeurig wordt toegepast op de bedrijven in uw account. Bekijk meer informatie over winkelcodes.
  3. Log in bij Bedrijfsprofielmanager.
  4. Klik rechtsboven op Bedrijf toevoegen.
  5. Klik in het dropdownmenu dat verschijnt op Bedrijven importeren. Klik op Bestand selecteren om een spreadsheet te importeren.
    • Geaccepteerde indelingen: xls, xlsx, ods en csv.
  6. Corrigeer zo nodig de kolomkoppen. U krijgt een waarschuwing als de koppen dubbel zijn of niet overeenkomen met een kop die Google herkent. Die koppen worden genegeerd als u uw spreadsheet uploadt.
    • Uw bestand bevat mogelijk kolomkoppen die niet worden herkend. Dit diagram bevat een complete lijst van fouten en hoe u deze kunt corrigeren.
  7. Klik op Voorbeeld van wijzigingen weergeven als u wilt weten wijzigingen worden voorgesteld. U kunt de updates van uw bedrijven bekijken.
    • Klik op Toepassen om de updates te accepteren. Klik vervolgens op Wijzigingen bekijken om alle aangebrachte wijzigingen te bekijken.
    • Klik op Annuleren om de updates af te wijzen.
Tip: Als er meer nieuwe bedrijven zijn dan verwacht, controleert u of de juiste winkelcodes zijn opgenomen.

Importoverzicht

Als u een bestand importeert, wordt er een voorbeeld van de wijzigingen weergegeven.

De voorbeeldweergave van de import bevat de volgende informatie:

• Waarschuwingen voor mogelijke fouten in de geüploade spreadsheet (er worden mogelijk geen waarschuwingen weergegeven).
  • Een overzicht van het aantal locaties waarop uw upload van invloed is.
  • De knop Gegevens downloaden om een spreadsheet te downloaden met de wijzigingsgegevens.

Nadat u de wijzigingen heeft gecontroleerd, kunt u deze versturen of op Annuleren klikken om uw bestand opnieuw te controleren.

Wijzigingsgegevens downloaden

Als u gegevens downloadt, krijgt u een spreadsheet met de wijzigingen die in uw account worden aangebracht. In de spreadsheet met wijzigingsgegevens kunnen de volgende termen voorkomen:

• Importstatus: geeft het type wijziging voor de locatie aan.
  • Geüpdatete velden: geeft de namen van de velden weer die door de geüploade spreadsheet worden gewijzigd als de status van de locatie Updates is.
  • Fouten: als de importstatus Fouten is, bevat deze kolom een foutmelding.

Typen wijzigingen voor uw locaties

Type wijziging Betekenis
Nieuw Dit zijn nieuwe bedrijven die niet in eerdere uploads zijn aangetroffen en die aan uw account worden toegevoegd.

Als deze bedrijven niet nieuw zijn, is er mogelijk een probleem met uw winkelcodes. Het is mogelijk dat uw spreadsheetsoftware voorloopnullen uit uw winkelcodes verwijdert (bijv. '4' in plaats van '0004'). Hierdoor kunnen er onbedoeld 'nieuwe' bedrijven worden gemaakt. Controleer dus goed of uw winkelcodes kloppen.
Updates Deze bedrijven worden geüpdatet met de waarden in de spreadsheet als er wijzigingen worden toegepast. Als het al een tijd geleden is dat u voor het laatst iets heeft geüpload, kan het dat u in dit gedeelte veel wijzigingen ziet. In de volgende gevallen ziet u mogelijk veel onbedoelde wijzigingen in bedrijven:
  • De informatie in uw account is zo ingedeeld dat deze voldoet aan de standaardrichtlijnen voor indelingen in Google Maps.
  • De waarden in uw spreadsheet zijn verschoven als gevolg van een onjuist verwijderde cel, waardoor er voor veel bedrijven onbedoelde wijzigingen zijn aangebracht. Controleer nauwkeurig of alle waarden in een rij overeenkomen met hetzelfde bedrijf en dezelfde winkelcode. We raden u aan eerst de bedrijfsinformatie van uw account te downloaden, vervolgens hierin wijzigingen aan te brengen en dit aangepaste bestand te importeren.
Geen updates Deze bedrijven worden precies hetzelfde weergegeven in uw account en uw gegevensbestand. Er zijn geen wijzigingen nodig.
Fouten Er is een fout opgetreden bij het verwerken van het bedrijf. In deze kolom is meer informatie beschikbaar.