Reviews op Google krijgen

Uw reviews beheren

Reviews op Google bieden waardevolle informatie over uw bedrijf, zowel voor uzelf als voor uw klanten. De reviews over uw bedrijf worden naast uw bedrijfsprofiel op Maps en Zoeken weergegeven. Hierdoor valt uw bedrijf op Google meer op.

Praktische tips

U kunt klanten vragen om een review te schrijven via een korte URL die specifiek is voor uw bedrijf. Volg deze praktische tips om klanten aan te moedigen een review te plaatsen op Google:

• Verifieer uw bedrijf, zodat uw gegevens in aanmerking komen voor weergave op Maps, Zoeken en andere Google-services. Alleen geverifieerde bedrijven kunnen op reviews reageren.
  • Herinner klanten eraan dat ze reviews kunnen plaatsen. Vertel klanten dat ze op hun mobiele apparaat of computer snel en eenvoudig een review over uw bedrijf kunnen schrijven. U kunt ook een link maken en delen waarop klanten kunnen klikken om een review te plaatsen.
  • Win het vertrouwen van uw klanten door op reviews te reageren. Klanten zien op deze manier dat uw bedrijf hun mening op prijs stelt. Als u hun reviews leest en erop reageert, schrijven ze in de toekomst mogelijk meer reviews.

Reviews zijn het meest waardevol als ze eerlijk en onbevooroordeeld zijn. Bedrijfseigenaren mogen klanten bijvoorbeeld geen beloningen bieden in ruil voor reviews. Klanten moeten altijd onze richtlijnen voor posts volgen.U kunt een verzoek indienen om een review te verwijderen als deze ongepast is of ons beleid schendt.