Vanliga problem som kan försena massverifiering

Känt problem: Det går inte att uppdatera hotellattribut genom att ladda upp ett kalkylark. Uppdatera hotellattribut med hjälp av API:et och översikten. Läs mer om API för Företagsprofil.

Fel eller överträdelser av riktlinjerna för kvalitet kan försena en begäran om massverifiering. När du laddar upp en datafil till Google Företagsprofil kan det inträffa fel som leder till att platserna inte godkänns. Listan nedan innehåller vanliga problem som gör att verifieringsprocessen tar längre tid.

Du kan hantera en enskild profil i Sök och Maps. Om du vill hantera flera profiler samtidigt kan du använda Hanterare för Företagsprofil. Om du vill lägga till en annan profil väljer du menyn med tre punkter på Google Sök följt av Lägg till en ny företagsprofil

För e-postadresser som inte innehåller företagets officiella domännamn kan det krävas ytterligare åtgärder, och verifieringen kan därför ta längre tid.

Företagets namn

• Använd stora bokstäver på lämpligt sätt. Se till att användningen av versaler i företagsnamnet motsvarar hur de används i verkligheten.
  • Företagsnamnet ska skrivas på samma sätt som i den fysiska världen. Ange ingen ytterligare information om företaget, som specialitet eller butikskod.

Företagsadress

• Ange bara existerande fysiska platser.
  • Det är inte tillåtet att ange uppgifter om flera adresser på samma fysiska plats i ett och samma flöde. Samla flera tjänster eller verksamheter under ett namn.
  • Adressrader ska innehålla platsens exakta gatuadress med lägenhetsnummer, våningsplan, byggnadsnummer och annat.
  • Information som tvärgator och närliggande landmärken ska bara anges i regioner där den officiella gatuadressen inte motsvarar företagets exakta plats.
  • Alla platser ska stå angivna på företagets officiella webbplats och matcha de platser som har skickats in för massverifiering.

Webbplats och telefonnummer

• Använd om möjligt ett lokalt telefonnummer i stället för ett callcenternummer.
  • Använd telefonnummer och webbadresser som leder direkt till företaget i stället för vidarekopplingar och omdirigeringar.

Inte kvalificerade företagsmodeller

• Endast företag som kunderna kan kontakta personligen kan verifieras i Hanterare för Företagsprofil.
  • Fastigheter för uthyrning eller försäljning, till exempel semesterhus eller lediga lägenheter, får inte visa företagsinformation i Hanterare för Företagsprofil. Skapa en plats för huvudkontoret som ansvarar för uthyrningen eller försäljningen, inte för de enskilda fastigheter som hyrs ut eller är till salu.
  • Företag som arrangerar event och hyr ut andra anläggningar under särskilda perioder ska inte registrera dessa anläggningar som sina egna platser.
  • Företag inom hushålls- och hantverkstjänster, till exempel rörmokare, får bara massverifiera sina uppgifter om man även tar emot kunder på dessa platser under ordinarie arbetstid. Sådana företag kan inte ange serviceområden i verktyget för masshantering. Företag inom hushålls- och hantverkstjänster som inte tar emot kunder ska verifiera sina adresser separat med hjälp av kodverifieringssystemet. Läs om hur du lägger till serviceområden för din plats.

Vanliga formateringsproblem

• Postnummer är ofta felaktiga eller ofullständiga. Ibland kan inledande nollor falla bort i kalkylarksprogrammen, så kontrollera en extra gång att postnumren stämmer.
  • Samtliga platser måste innehålla ett telefonnummer med rätt format. Platsverktyget kräver att telefonnummer har särskilda format. Du hittar det korrekta formatet för dina platser i avsnittet Information i felmeddelandet.
  • Landskoder är ibland ogiltiga. Här hittar du mer information om hur du ska formatera landskoder.

Vanliga uppladdningsfel:

• Kontrollera att alla obligatoriska fält är ifyllda i flödet. Om det saknas information i obligatoriska fält visas dessa markerade i gränssnittet.
  • Se till att minst tio adresser ingår i flödet. Om du har färre än tio platser kan du lägga till och verifiera dem separat i Hanterare för Företagsprofil.
  • Kontrollera att du har lagt till alla platser som du hanterar innan du laddar upp kalkylarket.
  • Om du ser felmeddelandet ”Du har överskridit gränsen för det antal platser du kan ladda upp till din företagsprofil under en dag” kan du fylla i det här formuläret. Försök igen senare. Kom ihåg att ta med det här felet i fältet Beskriv problemet. Supportteamet hjälper dig att läsa in dina platser i ditt konto och fortsätta massverifieringen.