Vanlige problemer som forsinker massebekreftelser

Et kjent problem: Hotellattributter kan ikke oppdateres ved å laste opp regneark. De kan oppdateres via API-et og oversikten. Finn ut mer om Business Profile API.

Feil eller brudd på retningslinjene for kvalitet kan forsinke prosessen for forespørsler om massebekreftelse. Når du laster opp en datafil til bedriftsprofilen din, kan du støte på feil som fører til at beliggenheter ikke blir godkjent. Nedenfor lister vi opp noen vanlige problemer som kan forsinke bekreftelsesprosessen.

Du kan administrere enkeltprofiler fra Søk og Maps. For å administrere flere profiler samtidig må du bruke Administrering av Bedriftsprofil. Hvis du vil legge til en ny profil, må du velge menyen med tre prikker på Google Søk og så Legg til en ny bedriftsprofil

Det kan ta lengre tid å behandle e-postadresser som ikke inneholder den aktuelle bedriftens offisielle domenenavn, siden vi da må gå gjennom flere trinn for å bekrefte adressen.

Bedriftsnavn:

• Bruk små og store bokstaver på korrekt måte. Sørg for at bruken av små og store bokstaver i det faktiske navnet er gjengitt korrekt i det oppførte bedriftsnavnet.
  • Du må skrive bedriftsnavnet ditt nøyaktig slik du bruker det utenfor nettet. Ikke ta med eventuelle tilleggsopplysninger om bedriften, for eksempel spesialisering eller butikkode.

Bedriftsbeliggenhet:

• Ta bare med eksisterende fysiske beliggenheter.
  • En feed kan ikke inneholde flere beliggenheter som deler den samme adressen. Slå sammen flere tjenester eller bedrifter under ett navn.
  • Adresselinjene bør inneholde beliggenhetens nøyaktige gateadresse, inkludert enhetsnummer, etasje, bygningsnummer osv.
  • Du bør bare ta med informasjon om tverrgater og landemerker i nærheten i regioner der den offisielle gateadressen ikke angir bedriftens beliggenhet helt nøyaktig.
  • Alle beliggenheter skal være oppført på den aktuelle bedriftens offisielle nettsted, og de skal samsvare med beliggenhetene du sender inn for massebekreftelse.

Nettsted og telefonnummer:

• Bruk et lokalt nummer om dette er mulig – unngå telefonsentraler.
  • Bruk telefonnumre og nettadresser som leder direkte til den oppførte bedriften, ikke viderekoblingsnumre eller -adresser.

Ikke-kvalifiserte forretningsmodeller:

• Det er bare bedrifter som fysisk møter kundene sine, som kan bekreftes i Administrering av Bedriftsprofil.
  • Hvis du har eiendommer til leie eller for salg, for eksempel feriehus eller ledige leiligheter, kan du ikke legge til bedriftsinformasjon om disse i Administrering av Bedriftsprofil. Du må i stedet opprette en beliggenhet for hovedkontoret som forvalter eiendomsporteføljen – ikke for de enkelte eiendommene du vil selge eller leie ut.
  • Bedrifter som organiserer tidsbegrensede arrangementer og som leier ut fasiliteter i bestemte perioder, kan ikke oppføre disse fasilitetene som sin egen plassering.
  • Bedrifter som opererer på et tjenesteområde (oppsøkende tjenestelevering) – slik som rørleggere – kan bare massebekrefte plasseringer der de betjener kunder personlig i vanlige åpningstider. Slike bedrifter kan ikke angi tjenesteområder i verktøyet for masseadministrering. Bedrifter med tjenesteområde som ikke har beliggenheter som er åpne for kunder, må bruke det kodebaserte bekreftelsessystemet for å bekrefte beliggenhetene sine individuelt. Finn ut hvordan du legger til tjenesteområder for beliggenheter.

Vanlige formateringsproblemer:

• Postnumre kan ofte være ukorrekte eller ufullstendige. Noen ganger kan nuller i starten av en tallrekke bli fjernet av regnearkprogramvare, så det er viktig å dobbeltsjekke at postnumrene faktisk stemmer.
  • Alle beliggenheter skal ha telefonnumre med korrekt formatering. I verktøyet for beliggenheter må telefonnumre angis i bestemte formater. Se feilmeldingen under detaljer for å finne ut hvilket nummerformat som kreves for beliggenhetene dine.
  • Landkoder er noen ganger ugyldige. Du kan finne mer informasjon om formatering av landkoder her.

Vanlige opplastingsfeil:

• Sørg for at alle de obligatoriske feltene for feeden din inneholder data. Grensesnittet identifiserer obligatoriske felt der det mangler informasjon.
  • Sørg for at du har minst ti beliggenheter i feeden. Hvis du har færre enn ti beliggenheter, kan du legge dem til og bekrefte dem enkeltvis via Administrering av Bedriftsprofil.
  • Påse at du har lagt til alle beliggenhetene du administrerer, før du laster opp regnearket.
  • Fyll ut dette skjemaet hvis du får feilmeldingen «Du kan bare laste opp et visst antall beliggenheter til bedriftsprofilen din per dag, og du har overskredet denne grensen». Prøv på nytt senere. Husk å ta med denne feilmeldingen i «Beskriv problemet»-feltet. Brukerstøtteteamet hjelper deg med å laste inn beliggenhetene dine i kontoen din og fortsette prosessen for massebekreftelse.