Verifiera ditt företag med en videoinspelning

Du kan verifiera ditt företag med en uppladdad video som innehåller vissa viktiga detaljer. Videon hjälper oss att bekräfta att du företräder företaget. Videoverifiering är för företag som har en fysisk lokal, tjänsteleverantörer som inte har någon fysisk lokal samt för hybridföretag.

Innan du börjar

Viktigt: Videoinspelningen ska inte innehålla känsliga uppgifter som bankkontonummer, momsnummer, id-nummer eller andra privata uppgifter. Den ska inte heller visa andra människors ansikten.

Ta dig tid att planera videon. Videon måste uppfylla följande krav:

• En oredigerad, unik och en kontinuerlig inspelning utan pauser.
  • Den ska visa platsen för ditt företag. Den ska visa officiella gatu- och nummerskyltar, företag i närheten eller området kring företaget som visar att det är på rätt plats i Google Maps.
  • För företag med en fysisk lokal, visa bevis för att företaget finns. Filma skyltfönstret till den fysiska lokalen, en utställningslokal eller företagsskyltar.
  • För tjänsteleverantörer, filma utrustning eller andra föremål som hör till ditt företag. Filma varor till salu, utrustning med varumärken, marknadsföringsmaterial och verktyg som du använder för att betjäna kunder.
  • Demonstrera intygande av behörighet. Du kan visa att du är behörig att representera ditt företag genom att visa att du har tillträde till artiklar eller områden som bara är tillgängliga för anställda. Filma dig själv när du öppnar en kassaapparat, har åtkomst till ett kassasystem, låser upp personalrummet, köket eller dörren till lagret.

Skicka in din video

Steg 1: Filma och ladda upp din video

Viktigt: Skapa en plan för det du vill visa i din video. Se till att den uppfyller kraven som anges ovan.

1. Öppna din företagsprofil på din mobila enhet. Läs om hur du hittar din profil.
  • Om du påbörjar verifieringen på en dator kan du skanna en QR-kod för att fortsätta på den mobila enheten.
  1. Tryck på Bli verifierad följt av Spela in video.
  2. Tryck på Börja spela in.
  3. Du kan bli ombedd att ge åtkomst till din kamera och mikrofon. Följ
    anvisningarna på skärmen för att fortsätta.
  4. Spela in videon.
  5. Tryck på Sluta spela in följt av Ladda upp video.

Steg 2: Vänta på granskning

Efter att du har laddat upp videon granskar vi den. Granskningen kan ta upp till fem arbetsdagar.

• Om du blir verifierad får du en avisering.
  • Om videometoden inte fungerar visas knappen Bli verifierad. Se till att videon uppfyller alla kraven och försök igen. Du kan även testa ett annat verifieringsalternativ om tillgängligt.

Steg 3 (valfritt): Radera videon

Viktigt! Du kan radera videon när som helst. Om du avbryter en videouppladdning förlorar både du och Google åtkomst till videon.

1. Öppna din företagsprofil på din mobila enhet. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Längst upp till höger trycker du på Mer Mer följt av Avancerade inställningar.
  3. Tryck på Videouppladdningar följt av Ta bort videoklipp.

Vanliga frågor om videoverifiering

Vad gör jag om mitt företag inte har någon fysisk lokal?

Du kan fortfarande filma den plats där du erbjuder dina tjänster, den utrustning du använder samt dokumentation som är kopplad till ditt företag.

• Exempel på platser:
    • Ett gatunamn och nummer på byggnaden.
    • Flera butiksskyltar i närheten av företaget.
  • Exempel på utrustning:
    • Ett fordon med företagslogotyp eller marknadsföringsmaterial.
    • Din arbetsplats, den utrustning och de verktyg som du använder för att betjäna kunder.
  • Exempel på dokumentation:
    • Företagsregistreringsbevis, fakturor, elräkningar för företaget.
    • Andra dokument där ditt företagsnamn förekommer.
Vad gör jag om jag blir ombedd att ladda upp en video igen?

Troligen blev din video inte godkänd. Spela in en ny video och se till att den uppfyller alla krav som anges ovan.

Vad gör jag om min video inte kan laddas upp?

Ibland kan videor först inte laddas upp. Testa att ladda upp den igen.

Varför blev jag ombedd att verifiera mitt företag på nytt?

Om dina företagsuppgifter ändras kan Google kräva att du verifierar det igen för att bibehålla kvaliteten på företagsinformationen. Följ de steg som visas i din profil för att verifiera ditt företag med önskad metod av de som är tillgängliga.

Hur kan jag få hjälp om jag har problem?

Se till att videon uppfyller alla kraven och försök igen. Om du fortfarande har problem kan du testa en annan metod om någon är tillgänglig.

Vårt supportteam hjälper gärna till, men försök att genomföra verifieringen först. Då blir det enklare för oss att hjälpa dig.