Beleid en richtlijnen voor zakelijke links

Als u zakelijke links op uw bedrijfsprofiel gebruikt, moet u de onderstaande richtlijnen volgen, evenals ons beleid tegen verboden en beperkte content.

Over zakelijke links en geschiktheid

Via zakelijke links kunnen klanten bijvoorbeeld afspraken met uw bedrijf maken of online bestellingen plaatsen. Niet alle bedrijven komen in aanmerking voor zakelijke links. Kapsalons kunnen klanten bijvoorbeeld wel afspraken laten maken, maar komen niet in aanmerking voor links voor online bestellen.

Tip: Sommige landen en regio's komen niet in aanmerking voor bepaalde zakelijke links.

Richtlijnen voor bedrijven

Zakelijke link kan niet worden toegevoegd of geüpdatet

Ongeldige zakelijke link

U kunt een foutmelding krijgen dat de link onjuist is opgemaakt of ongeldige tekens bevat. Enkele veelvoorkomende redenen hiervoor zijn:

• De link bevat spaties of symbolen
  • De link bevat backslashes (\)
  • De link bevat een ongeldig protocol (bijvoorbeeld een dubbele http://)

Als u deze fout wilt oplossen, controleert u uw link en verwijdert u eventuele spaties, symbolen, backslashes of andere problemen.

Profiel niet geverifieerd

U moet uw bedrijf laten verifiëren, voordat u een link kunt toevoegen. Zodra uw bedrijf is geverifieerd en de linkbewerking is goedgekeurd, worden de wijzigingen gepubliceerd op Google Zoeken en Maps.

Maximaal aantal links per transactietype

Bedrijven mogen maximaal 20 links per transactietype hebben. Zo bekijkt u uw links:

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer het transactietype, zoals Boeking, Maaltijden bestellen of Ophalen en bezorgen.

Als uw bedrijf al 20 links heeft voor een transactietype, bijvoorbeeld voor Boeking, kunt u geen extra links toevoegen. Als u meer links wilt toevoegen, moet u bestaande links verwijderen.

Zakelijke link bestaat al

De link die u heeft opgegeven, is een duplicaat van een link die al door het bedrijf of door een externe provider is opgegeven. Kies een andere link.

Domein bestaat al

U kunt slechts 1 link per domein toevoegen en het door u gekozen domein is al in gebruik. Het domein kan zijn aangeleverd door uw bedrijf of door een externe provider. Selecteer een ander domein om een link toe te voegen.

Domein van derden bestaat al

Als u een link van een externe provider toevoegt die hetzelfde domein heeft als een link die door uw bedrijf of de externe provider is toegevoegd, verwijderen we de nieuwe link die u heeft toegevoegd.

Als u bijvoorbeeld de link website.com/123 toevoegt voor online bestellen en website.com/456 bestaat al, wordt uw link niet geaccepteerd. Zo houden we het overzichtelijk voor klanten.

Een beoordeling aanvragen

Als u van mening bent dat uw link ten onrechte is afgewezen of verwijderd, kunt u contact met ons opnemen om een beoordeling aan te vragen.