Hantera alternativ för onlinebeställning

Med Beställ med Google kan du ta hantera onlinebeställningar för avhämtning eller hemkörning direkt via din företagsprofil på Google Sök och Maps. Du kan hantera följande:

• Hantera tredjepartsleverantörer och anpassade beställningslänkar.
  • Ange en önskad leverantör av onlinebeställningar.
  • Ta bort en tredjepartsleverantör från din företagsprofil.

Viktigt: I vissa länder och regioner visas direktbeställning och andra beställningslänkar under knappen Beställ online. I en del regioner visas Gör en beställning-länkar separat i profilen.

Hantera tredjepartsleverantörer och anpassade beställningslänkar

Så här döljer och visar du alternativ för onlinebeställning:

Viktigt! Om du inaktiverar Acceptera beställningar i din profil döljs beställningsalternativ och länkar från tredje part som du lägger till i din företagsprofil.

1. Gå till din företagsprofil.
  2. Så här redigerar du alternativen för onlinebeställning:
    • Med Google Sök väljer du Matbeställning.
    • Med Google Maps väljer du Redigera profil följt av Matbeställning.
  3. Aktivera eller inaktivera Matbeställning under Acceptera beställningar i din profil.
Ange en önskad leverantör av onlinebeställningar

För upphämtning och leverans kan du markera beställningsalternativ och länkar från tredje part enligt önskemål.

1. Gå till din företagsprofil.
  2. Så här ställer du in alternativ för onlinebeställningar:
    • Med Google Sök väljer du Matbeställning.
    • Med Google Maps väljer du Redigera profil följt av Matbeställning.
  3. Välj en leverantör eller länk från listan med alternativ.
  4. Välj Ange som primär.
    • Använd reglaget för att ange beställningsalternativ för upphämtning och leverans efter önskemål.
Ta bort en specifik tredjepartsleverantör

Så här tar du bort en specifik leverantör:

1. Gå till din företagsprofil.
  2. Så här redigerar du alternativen för onlinebeställning:
    • Med Google Sök väljer du Matbeställning.
    • Med Google Maps väljer du Redigera profil följt av Matbeställning.
  3. Välj en leverantör från listan med alternativ.
  4. Välj Ta bort leverantör.
Leverantörer är skyldiga att ta bort tredjepartslänkar från en profil inom fem arbetsdagar efter en begäran från ett företag.

Om en leverantör inte behandlar din begäran kan du rapportera en överträdelse.