Online bestelopties beheren

Met Bestellen met Google kunt u online bestellingen voor afhaal- en bezorgmaaltijden beheren in uw bedrijfsprofiel op Google Zoeken en Maps. U kunt het volgende beheren:

• Externe aanbieders en aangepaste bestellinks.
  • Een voorkeursaanbieder van bezorgservices instellen
  • Een externe aanbieder uit uw bedrijfsprofiel verwijderen.

Belangrijk: In sommige landen en regio's worden rechtstreekse bestelopties en andere bestellinks weergegeven onder de knop Online bestellen. In bepaalde regio's worden links van het type Een bestelling plaatsen apart in het profiel getoond.

Externe aanbieders en bestellinks beheren

Zo verbergt of toont u online bestelopties:

Belangrijk: Als u de optie 'Bestellingen via je profiel accepteren' uitzet, worden bestelopties en -links van derden die u toevoegt, verborgen in uw bedrijfsprofiel.

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel.
  2. Zo bewerkt u uw opties voor online bestellen:
    • Selecteer in Google Zoeken Maaltijden bestellen.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Maaltijden bestellen.
  3. Zet Maaltijden bestellen aan of uit onder Bestellingen via je profiel accepteren.
Een voorkeursaanbieder van bezorgservices instellen

Voor ophalen en bezorgen kunt u bestelopties en links van derden als voorkeursopties markeren.

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel.
  2. Zo stelt u uw opties voor online bestellen in:
    • Selecteer in Google Zoeken Maaltijden bestellen.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Maaltijden bestellen.
  3. Selecteer een provider of link in de lijst met opties.
  4. Selecteer Instellen als voorkeur.
    • Gebruik de schakelaar om de voorkeursoptie voor bestellen in te stellen op ophalen of bezorgen.
Een specifieke externe aanbieder verwijderen

Zo verwijdert u een specifieke provider:

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel.
  2. Zo bewerkt u uw opties voor online bestellen:
    • Selecteer in Google Zoeken Maaltijden bestellen.
    • Selecteer in Google Maps Profiel bewerken en dan Maaltijden bestellen.
  3. Selecteer een provider in de lijst met opties.
  4. Selecteer Aanbieder verwijderen.
Aanbieders moeten links van derden binnen 5 werkdagen na een verzoek van een bedrijf uit een profiel verwijderen.

Als een aanbieder uw verzoek niet verwerkt, meldt u een schending.