Registrera dig för Företagsprofil

Innan du kan kommunicera med potentiella kunder måste du se till att din profil har rätt inställningar och är verifierad av Google. Du måste slutföra verifieringen innan kunder kan hitta din företagsprofil på Google.

Skapa en företagsprofil på Google
  1. Logga in på ditt Google-konto på en dator eller skapa ett nytt.
    • Om du skapar ett nytt Google-konto ska du registrera dig med företagets e-postdomän.
  2. Öppna skapa en profil.
  3. Ange namnet på ditt företag. Du kan även välja ditt företag på listan över föreslagna företag medan du skriver.
  4. Sök efter din företagskategori.
  5. Klicka på Nästa
  6. Välj om du har en plats som kunderna kan besöka.
    • Om företaget har en fysisk lokal med bemannade öppettider ska du klicka på Ja.
      • Du kan bli ombedd att ange din företagsadress eller placera en markör på en karta med platsen för dina företag. Klicka på Nästa när du är klar.
    • För företag som inte har någon fysisk lokal med bemannade öppettider ska du klicka på Nej.
  7. Ange företagets serviceområde.
    • Du kan ange ett serviceområde utifrån de orter, postnummer eller andra områden där du är verksam. Du kan lägga till upp till 20 serviceområden.
    • Tips! Vi rekommenderar att du inte utökar gränserna för hela området till mer än två timmars körtid från företagets lokal. För vissa företag kan det vara lämpligt att ha ett större serviceområde.
  8. Ange ett telefonnummer och en webbadress.
  9. Klicka på Nästa.
  10. Klicka på Slutför.
  11. Välj ett verifieringsalternativ.
    • Tips! Vi rekommenderar att du granskar din information innan du begär verifiering.
      • Om du vill verifiera nu ska du leta reda på den röda bannern högst upp och klicka på Verifiera nu.
      • Om du vill verifiera senare klickar du på Verifiera senare följt av Senare.
      • Om du inte är behörig att hantera företagsprofilen för kedjan letar du rätt på en person som är det och fortsätter sedan med processen.
Rekommenderade metoder för profiler för serviceföretag

Skapa bara en företagsprofil för det storstadsområde som du betjänar. Ditt Google-konto kan stängas av om vi hittar flera profiler för samma företag i samma storstadsområde.

Om företaget inte har en fysisk lokal där du betjänar kunder måste du dölja företagsadressen.

Du bör ange att företaget erbjuder hushålls- och hantverkstjänster när du skapar profilen och gör de första inställningarna. Gör så här om du inte gjorde denna inställning eller om du har ändrat din affärsmodell till hushålls- och hantverkstjänster.

• Om ditt tjänsteföretag redan har verifierats och adressen visas ska du ta bort eller dölja företagsadressen. När den är dold visas endast ditt serviceområde i företagsprofilen. Om du inte har angett ett serviceområde väljs automatiskt ett lokalt område som standard. Du kan sedan redigera det lokala området efter behov. Så här döljer du företagsadressen:
    1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
    2. Så här hanterar du ditt serviceområde:
      • Med Google Sök väljer du Redigera profil följt av Plats.
      • Med Google Maps väljer du Redigera profil följt av Företagsinformation följt av Plats.
    3. Välj redigeringsikonen Redigera vid Företagsadress.
    4. Aktivera eller inaktivera Visa företagsadress för kunder.
Hantera kontoåtkomst

Du kan lägga till användare i din företagsprofil eller i en platsgrupp med flera av dina profiler. Det kan vara praktiskt för att hantera ditt företags närvaro online.

När du lägger till eller tar bort medlemmar för din profil måste du

• ha deras e-postadresser till hands
  • välja en roll för varje medlem.

Läs mer om de olika typerna av roller för företagsprofiler.

Överlåta ägarskap av ett företag
Om du inte längre är ägare till företaget men är registrerad som primär ägare på Google måste du överlåta ägarskapet till den nya ägaren.