Länder som stöds för bokförsäljning på Google Play

Viktigt! Gäller från och med den 1 december 2023. För att matcha andra Google Play-produkters användarupplevelser börjar Google Play Böcker använda andra valutor i Play Butik för följande länder:
  • Argentina
  • Jordanien
  • Libanon
  • Paraguay

Vi arbetar ständigt för att expandera Google Play Böcker internationellt. Om det står nedan att ett visst land/område inte stöds kan du se efter igen senare eftersom vi kanske kommer att lägga till det.

När boken är tillgänglig internationellt kan du se efter hur den visas i ett land/en region eller på ett språk.

Tips:

• Om webbadressen innehåller ”?”: Ersätt ”?” med ”&” för att lägga till en lands- eller språkkod.
  • Om webbadressen innehåller ”#”: Lägg till en lands- eller språkkod före ”#”.

I tabellen nedan ser du vilka länder/regioner som Google Play Böcker har stöd för just nu.

Kolumnerna är märkta på följande sätt:

• Landskod: ISO-landskoden som används för försäljningsområden och priser.
  • Valuta: Bokpriser visas i den här valutan för kunderna. Du kan antingen ange ett lokalt pris i denna valuta eller använda vårt verktyg för valutaomvandling.
  • Säljarregistrering: Partners i länder och regioner märkta med ✔ kan sälja e-böcker på Google Play Böcker.
    • Partners i länder märkta med ★ kan registrera sig som säljare, men bara utvalda partners kan sälja böcker i de märkta länderna. Google godkänner för närvarande inte nya partners för de här länderna.
    • I länder märkta med ✘ kan partners inte skapa ett säljarkonto för Play Böcker.
  • Skapa automatiskt uppläst ljudbok: Partners i länder och regioner märkta med ✔ kan skapa automatiskt upplästa ljudböcker och sälja dem på Google Play Böcker. Automatiskt upplästa ljudböcker kan bara säljas i länder och regioner som godkänts för köp av ljudböcker.
  • Köp: Kunder kan köpa böcker på Google Play i dessa länder. Ljudböcker kan inte köpas i alla godkända länder och regioner.
    • I länder och regioner som märkts (endast e-bok) går det inte att köpa ljudböcker.
    • Även om ett land är godkänt för köp har inte alla partners behörighet att sälja i alla länder.
  • Betalningar: Google kan göra utbetalningar till partners bankkonton i dessa länder.
    • I länder märkta med ★ görs utbetalningarna med elektronisk överföring i amerikanska dollar.
    • Nya betalningsprofiler i Brasilien får utbetalningar i BRL. Vissa äldre betalningsprofiler kan fortfarande få betalningar i USD via elektronisk överföring.
    • Även om det går att registrera sig för ett säljarkonto i Sydafrika kan du bara få intäkterna insatta på ett bankkonto i något av de länder som stöds i kolumnen Betalningar. Bankkontot får tyvärr inte finnas i Sydafrika.
  • Kampanjkoder: Partners i dessa länder kan erbjuda kampanjkoder till användare i alla länder där Play Böcker stöds. Du kan ge kunderna kampanjkoder i alla länder där partners böcker säljs och där kampanjkoder är giltiga.
LandLandskodValutaSäljarregistreringSäljaren kan skapa kampanjkoderSkapa automatiskt uppläst ljudbokKöpBetalningar
Argentina AR USD (USD)
Österrike AT EUR
Australien AU AUD
Belgien BE EUR
Bolivia BO BOB
Brasilien BR BRL ( (USD))
Vitryssland BY USD (endast e-bok)
Kanada CA CAD
Schweiz CH CHF
Chile CL CLP (USD)
Colombia CO COP (USD)
Costa Rica CR CRC
Tjeckien CZ CZK (endast e-bok)
Tyskland DE EUR
Danmark DK DKK (endast e-bok)
Dominikanska republiken DO USD
Ecuador EC USD
Estland EE EUR (endast e-bok)
Spanien ES EUR
Finland FI EUR
Frankrike FR EUR
Storbritannien GB GBP
Grekland GR EUR (endast e-bok)
Guatemala GT USD
Hongkong HK HKD
Honduras HN USD
Ungern HU HUF (endast e-bok)
Indonesien ID IDR (endast e-bok) (USD)
Irland IE EUR
Indien IN INR (USD)
Italien IT EUR
Jordanien JO JOD (endast e-bok) (USD)
Japan JP JPY
Kirgizistan KG USD (endast e-bok)
Sydkorea KR KRW
Kazakstan KZ KZT (endast e-bok)
Litauen LT EUR (endast e-bok)
Luxemburg LU EUR (endast e-bok)
Lettland LV EUR (endast e-bok)
Mexiko MX MXN
Malaysia MY MYR (USD)
Nicaragua NI USD
Nederländerna NL EUR
Norge NO NOK
Nya Zeeland NZ NZD
Oman OM USD (endast e-bok) (USD)
Panama PA USD
Peru PE PEN
Filippinerna PH PHP (USD)
Polen PL PLN
Portugal PT EUR (endast e-bok)
Paraguay PY PYG
Qatar QA QAR (endast e-bok) (USD)
Rumänien RO RON (endast e-bok) (EUR)
Ryssland RU RUB (USD)
Saudiarabien SA SAR (endast e-bok) (USD)
Sverige SE SEK
Singapore SG SGD
Slovakien SK EUR (endast e-bok)
El Salvador SV USD
Thailand TH THB (endast e-bok) (USD)
Turkiet TR TRY (endast e-bok)
Taiwan TW TWD (endast e-bok) (USD)
Ukraina UA UAH (endast e-bok) (USD)
USA US USD
Uruguay UY USD
Uzbekistan UZ USD (endast e-bok)
Venezuela VE USD
Vietnam VN VND (USD)
Sydafrika ZA ZAR
Förenade Arabemiraten AE AED (endast e-bok) (USD)
Kuwait KW USD (endast e-bok) (USD)
Libanon LB USD (endast e-bok) (USD)
Egypten EG EGP (endast e-bok) (USD)
Bahrain BH USD (endast e-bok)