Erbjuda e-böcker och ljudböcker gratis eller till nedsatt pris med kampanjkoder

Google Play-partner kan sälja böcker i vissa länder. De funktioner som beskrivs här är inte tillgängliga överallt.

Du kan ge kunderna en kampanjkod som berättigar till en e-bok eller ljudbok till nedsatt pris eller utan kostnad. Du kan skapa upp till 5 000 koder per kampanj och upp till 3 kampanjer med kod per månad.

Var är kampanjkoder tillgängliga?

• Kampanjkoder är tillgängliga i vissa länder.
  • Du kan ge kunderna kampanjkoder i alla länder där dina böcker säljs och där kampanjkoder är giltiga.

Läs mer om var kampanjkoder är tillgängliga.

Komma igång med kampanjkoder

Obs! Du måste ha åtkomstbehörighet till bokkatalogen eller administratörsbehörighet för att kunna hantera kampanjer. Du måste ha administratörsbehörighet för att kunna godkänna användarvillkoren. Läs mer om kontotyper.
  1. Klicka på Kampanjer i partnercentret.
  2. Om ett popupfönster öppnas godkänner du användarvillkoren.
Skapa en ny kampanj med kod
  1. Klicka på Kampanjer i partnercentret.
  2. Klicka på Ny kampanj.
  3. Välj Kampanjkod.
  4. Ange följande:
    • Kampanjnamn: Detta visas endast för dig.
    • Startdatum:Valfritt datum från och med i dag och ett år framåt.
    • Slutdatum: Upp till tre år från startdatumet. Kampanjen avslutas kl. 23.59 på slutdatumet utifrån det land som valts.
    • Rabattyp:
      • Gratis: Kunder som löser in erbjudandet får boken utan kostnad.
      • Rabatt (endast e-böcker): Kunderna får en viss procent av bokens listpris i rabatt. Du väljer procentsatsen.
      • Fast pris: Kunden kan köpa boken till ett nytt fast pris.
    • Bokinformation:
      • Identifierare: Lägg till ett eller flera ISBN-nummer eller GGKEY.
        • Om en kampanj gäller flera böcker: Kunden kan bara utnyttja kampanjen för en bok.
      • Aktuella länder: Välj ett land om du vill se det aktuella listpriset för boken i det landet.
    • Länder: Välj ett eller flera länder där kampanjen ska köras.
      • Kunder i de valda länderna kan lösa in kampanjkoden.
      • Alla böcker i kampanjen måste finnas tillgängliga i alla länder du väljer.
    • Kodtyp: Välj kodtyp.
      • En kod: Alla kunder använder samma kod. Koden kan bara lösas in en gång per kund.
        • Ange hur många gånger koden får användas.
      • Flera koder: En unik kod genereras automatiskt per kund. Koden kan bara lösas in en gång per kund.
        • Ange hur många koder som ska genereras.
  5. Klicka på Skapa kod.
Obs! Du kan pausa och återuppta en kampanj du har skapat, men inte redigera informationen.
Dela kampanjkoderna

I en kampanj med en kod (alla kunder har samma kod):

1. Klicka på Kampanjer i partnercentret.
  2. Klicka på fliken Kampanjkoder högst upp.
  3. Välj den kampanj du vill dela. Du kan kopiera webbadressen under Webbadress för inlösen i Play Butik. Med den öppnas Play Butik med koden redan ifylld åt kunden. Du kan även dela koden och webbadressen play.google.com/redeem, så får användaren själv ange koden.
  4. Informera kunden om villkoren som gäller för kampanjen:
    • Behörighetskrav
    • Procentsats i rabatt eller pris
    • Startdatum
    • Slutdatum
    • Böcker som ingår
    • Om det går att dela koderna

I en kampanj med flera koder (varje kund har en unik kod):

1. Klicka på Kampanjer i partnercentret.
  2. Klicka på fliken Kampanjkoder högst upp.
  3. Välj den kampanj du vill dela.
  4. Klicka på Ladda ned koder (.csv) bredvid Koder om du vill se koderna och motsvarande webbadresser.
  5. Informera kunden om villkoren som gäller för kampanjen:
    • Behörighetskrav
    • Procentsats i rabatt eller pris
    • Startdatum
    • Slutdatum
    • Böcker som ingår
    • Om det går att dela koderna

Tips!

Granska kampanjer med kod
  1. Klicka på Kampanjer i partnercentret.
  2. Klicka på fliken Kampanjkoder högst upp.
  3. Välj kampanjen du vill titta närmare på.
    • För en kampanj med en kod (alla kunder har samma kod) ska du granska följande:
      • Kod
      • – detta är en direktlänk till Play Butik som öppnas med koden ifylld automatiskt
      • Antalet inlösningstillfällen
    • För en kampanj med flera koder (varje kund har en unik kod) ska du granska följande:
      • Länk till en .csv-fil med koder och motsvarande webbadresser att ladda ned
      • Antalet inlösningstillfällen
Tips! Du hittar även antalet inlösningstillfällen under Transaktionsrapport på fliken Analyser och rapporter i partnercentret.
Pausa eller återuppta kampanjer med koder

Så här pausar du en kampanj:

1. Klicka på Kampanjer i partnercentret.
  2. Klicka på fliken Kampanjkoder högst upp.
  3. Välj den kampanj du vill pausa.
  4. Klicka på Redigera kampanjoch sedan Paus.

Så här återupptar du en kampanj:

1. Klicka på Kampanjer i partnercentret.
  2. Klicka på fliken Kampanjkoder högst upp.
  3. Välj den kampanj du vill återuppta.
  4. Klicka på Redigera kampanjoch sedan Återuppta.
Tips! Om du pausar en kampanj kan kunderna inte lösa in sina koder. Däremot kan kunder som redan har löst in koden fortfarande öppna sin e-bok eller ljudbok.