Bruk kampanjekoder for å tilby gratis eller rabatterte e-bøker og lydbøker

Google Play-partnere kan selge e-bøker i bestemte land/regioner. Funksjonene som er beskrevet her, er ikke tilgjengelige overalt. Salg av lydbøker på Play er for øyeblikket begrenset til utvalgte partnere. Google tar ikke inn nye lydbokpartnere akkurat nå, men dette kan endres. Kom tilbake senere for å se oppdateringer.

Du kan gi kunder en kampanjekode for en gratis eller rabattert e-bok eller lydbok. Du kan opprette opptil 5000 koder per kampanje og opptil 3 kampanjer med kampanjekoder per måned.

Her er kampanjekoder tilgjengelige

• Kampanjekoder er tilgjengelige i utvalgte land.
  • Kampanjekoder kan tilbys i alle kvalifiserte land der bøkene dine er til salgs.

Finn ut hvor kampanjekoder er tilgjengelige.

Kom i gang med kampanjekoder

Viktig: For å administrere kampanjer må du ha bokkatalog- eller administratortilgang. Du må ha administratortilgang for å kunne godta vilkårene for bruk. Finn ut mer om kontotyper.
  1. I partnersenteret klikker du på Kampanjer.
  2. Hvis du ser et forgrunnsvindu, godtar du vilkårene for bruk.
Opprett nye kampanjer med kampanjekoder
  1. I partnersenteret klikker du på Kampanjer.
  2. Klikk på Ny kampanje.
  3. Velg Kampanjekode.
  4. Skriv inn disse opplysningene:
    • Kampanjenavn: Bare synlig for deg.
    • Startdato: En dato mellom i dag og ett år fremover i tid.
    • Sluttdato: Opptil tre år etter startdatoen. Kampanjen avsluttes kl. 23.59 på sluttdatoen.
    • Rabattype:
      • Gratis: Kundene kan løse inn tilbudet for å motta boken gratis.
      • Prosentrabatt (bare for e-bøker): Kundene får en prosentrabatt på bokens listepris. Du kan velge prosentandelen.
      • Fastpris: Kundene kan få boken til en ny fastpris.
    • Bokdetaljer:
      • Identifikator: Legg til ett eller flere ISBN-numre eller én eller flere GGKEY-koder.
        • Hvis du inkluderer flere bøker i en kampanje: Kundene kan bare bruke kampanjen for én bok.
      • Tilgjengelig i disse landene: For å se den nåværende listeprisen for boken i et land, velg landet.
    • Land: Velg ett eller flere land der du vil kjøre kampanjen.
      • Kundene fra de valgte landene kan løse inn denne kampanjekoden.
      • Alle bøkene i kampanjen må være tilgjengelige i alle landene du velger.
    • Kodetype: Velg kodetypen.
      • Én kode: Den samme koden brukes for alle kundene. Enkeltpersoner kan bare løse inn koden én gang.
        • Oppgi antall bruk per kode.
      • Flere koder: En unik kode genereres automatisk for hver kunde. Enkeltpersoner kan bare løse inn sin egen kode én gang.
        • Oppgi antall koder som skal genereres.
  5. Klikk på Opprett kode.
Viktig: Du kan sette kampanjer på pause eller gjenoppta dem, men du kan ikke endre detaljene.
Del kampanjekoder

For kampanjer med én kode (den samme koden for alle kundene):

1. I partnersenteret klikker du på Kampanjer.
  2. Øverst klikker du på Kampanjekoder-fanen.
  3. Velg kampanjen du vil dele. Du kan kopiere «nettadressen for innløsing i Play-butikken» som viderefører kundene til Play-butikken, der koden allerede er fylt ut. Du kan også dele koden og nettadressen play.google.com/redeem, slik at brukerne kan skrive inn koden selv.
  4. Gi kundene informasjon om vilkårene for kampanjen:
    • Kvalifikasjonskrav
    • Rabattprosent eller pris
    • Startdato
    • Sluttdato
    • Inkluderte bøker
    • Om kodene kan deles eller ikke

For kampanjer med flere koder (en unik kode for hver kunde):

1. I partnersenteret klikker du på Kampanjer.
  2. Øverst klikker du på Kampanjekoder-fanen.
  3. Velg kampanjen du vil dele.
  4. For å vise kodene og de tilhørende nettadressene, klikk på Last ned koder (.csv) ved siden av «Koder».
  5. Gi kundene informasjon om vilkårene for kampanjen:
    • Kvalifikasjonskrav
    • Rabattprosent eller pris
    • Startdato
    • Sluttdato
    • Inkluderte bøker
    • Om kodene kan deles eller ikke

Tips:

• Du kan også gi koden til kundene, slik at de kan løse den inn via Google Play-siden for innløsning.
  • Slik tester du kampanjekodene dine:
    1. Opprett én ekstra kode.
    2. Løs inn koden som en kunde.
Gjennomgå kampanjene dine med kampanjekoder
  1. I partnersenteret klikker du på Kampanjer.
  2. Øverst klikker du på Kampanjekoder-fanen.
  3. Velg kampanjen du vil gå gjennom
    • For kampanjer med én kode (den samme koden for alle kundene) bør du gå gjennom
      • koden
      • nettadressen, som er en direkte link til Play-butikken der koden fylles ut automatisk
      • antall innløsninger
    • For kampanjer med flere koder (en unik kode for hver kunde) bør du gå gjennom
      • linken til en nedlastbar CSV-fil med kodene og de tilhørende nettadressene
      • antall innløsninger
Tips: Du finner også kodene du har løst inn, i partnersenteret i «Statistikk og rapporter»-fanen under «Transaksjonsrapport».
Sett kampanjer med kampanjekoder på pause eller gjenoppta dem

Slik setter du kampanjer på pause::

1. I partnersenteret klikker du på Kampanjer.
  2. Øverst klikker du på Kampanjekoder-fanen.
  3. Velg kampanjen du vil sette på pause.
  4. Klikk på Endre kampanjenog så Sett på pause.

Slik gjenopptar du kampanjer:

1. I partnersenteret klikker du på Kampanjer.
  2. Øverst klikker du på Kampanjekoder-fanen.
  3. Velg kampanjen du vil gjenoppta.
  4. Klikk på Endre kampanjenog så Gjenoppta.
Tips: Når du setter kampanjer på pause, kan ikke kundene løse inn koder. Kunder som allerede har løst inn koder, kan imidlertid fortsatt åpne e-bøkene eller lydbøkene sine.