E-kirjojen ja äänikirjojen tarjoaminen maksutta tai alennettuun hintaan tarjouskoodien avulla

Tärkeää:

• Google Playn yhteistyökumppanit voivat myydä e-kirjoja ja äänikirjoja tietyissä maissa tai tietyillä alueilla. Täällä mainitut ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikilla alueilla.
  • Ennakkotilausten avulla asiakkaasi voivat tilata kirjasi ennen sen julkaisua. He eivät kuitenkaan voi lukea kirjaa ennen julkaisupäivää. Ennakkotilauksen tehneiltä asiakkailta veloitetaan julkaisupäivänä kirjan hinta, ja he saavat kirjan käyttöönsä.
  • Viranomaisvaatimusten vuoksi Google ei voi tarjota ennakkotilauksia Intiassa. Intiassa kirja on saatavilla myyntiintulopäivänä Google Play Kaupassa.
  • Varmista ennen tiedostojen lähettämistä, että sisältösi noudattaa Googlen sääntöjä. Jos aiot myydä kirjojasi Google Playssa, lue Google Playn kirjoja koskevat kustantajien sisältökäytännöt.
  • Kuukausikohtaisten myyntiraporttien tiedot eivät välttämättä vastaa kuukausimaksuja. Jos haluat maksuja vastaavan talousraportin, tutustu Google Playn tuloraporttiin.

Voit antaa asiakkaille tarjouskoodin e-kirjan tai äänikirjan tarjoamiseksi maksutta tai alennettuun hintaan. Voit luoda korkeintaan 5 000 koodia kampanjaa kohti ja korkeintaan kolme tarjouskoodikampanjaa kuukaudessa.

Missä tarjouskoodeja on saatavilla

• Tarjouskoodit ovat käytettävissä tietyissä maissa.
  • Tarjouskoodeja voidaan tarjota missä tahansa soveltuvassa maassa, jossa kirjasi ovat myynnissä ja joissa kirjoillasi on sama tulonjako-osuus.

Katso, missä tarjouskoodit ovat käytettävissä.

Tarjouskoodien käytön aloittaminen

Tärkeää: Sinulla täytyy olla kirjaluettelo ja järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet, jotta voit ylläpitää tarjouksia. Tarvitset järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet, jotta voit hyväksyä käyttöehdot. Lue lisää tilityypeistä.
  1. Avaa Yhteistyökumppanikeskus ja valitse Tarjoukset.
  2. Jos näet ponnahdusikkunan, hyväksy käyttöehdot.
Uuden tarjouskoodikampanjan luominen
  1. Avaa Yhteistyökumppanikeskus ja valitse Tarjoukset.
  2. Klikkaa Valitse tarjoustyyppi.
  3. Valitse Tarjouskoodi.
  4. Lisää nämä tiedot:
    • Tarjouksen nimi: Näkyy vain sinulle.
    • Alkamispäivä: Tästä päivästä eteenpäin mikä tahansa päivämäärä, joka on korkeintaan vuoden päästä.
    • Päättymispäivä: Enintään kolme vuotta alkamispäivästä. Tarjous päättyy kello 23.59 päättymispäivänä (aika voi olla myös muodossa 11:59 ip. riippuen valitsemastasi maasta).
    • Alennustyyppi:
      • Maksuton: Asiakkaat voivat lunastaa tarjouksen saadakseen kirjan maksutta.
      • Alennusprosentti (vain e-kirjat): Asiakkaat saavat tietyn prosenttimäärän alennusta kirjan ovh-hinnasta. Voit valita prosenttiosuuden.
      • Kiinteä hinta: Asiakkaat voivat saada kirjan uuteen kiinteään hintaan.
        • Sinun täytyy valita valuutta ja summa.
        • Jos käytät kiinteähintaisia tarjouskoodeja, sinun täytyy laittaa valuuttamuunnos päälle. Lue lisää valuuttamuunnoksista.
    • Kirjan tiedot:
      • Tunniste: Lisää yksi tai useampi ISBN- tai GGKEY-tunniste.
        • Jos tarjouksesi koskee useita kirjoja: Asiakkaat voivat käyttää tarjouskoodin vain yhteen kirjaan.
      • Myyntimaat: Valitsemalla maan voit löytää kirjan nykyisen ovh-hinnan, joka on maassa voimassa.
    • Maat: Valitse vähintään yksi maa, jossa toteutat tarjouskampanjan.
      • Valituissa maissa olevat asiakkaat voivat lunastaa tarjouskoodin.
      • Kaikkien tarjoukseen kuuluvien kirjojen täytyy olla saatavilla jokaisessa valitsemassasi maassa, ja niillä on oltava sama tulonjako-osuus.
    • Koodityyppi: Valitse koodityyppi.
      • Yksi koodi: Koodi on sama kaikille asiakkaille. Kukin asiakas voi lunastaa koodin vain kerran.
        • Lisää koodikohtaiset käyttökerrat.
      • Useita koodeja: Kullekin asiakkaalle luodaan automaattisesti yksilöllinen koodi. Kukin asiakas voi lunastaa koodinsa vain kerran.
        • Lisää luotavien koodien määrä.
  5. Klikkaa Luo.
Tärkeää: Voit keskeyttää luomasi kampanjan tai jatkaa sitä, mutta et voi muuttaa sen tietoja.
Tarjouskoodien jakaminen

Tarjous, jossa käytetään yhtä koodia (sama koodi kaikille asiakkaille):

1. Avaa Yhteistyökumppanikeskus ja valitse Tarjoukset.
  2. Klikkaa yläreunasta Tarjouskoodit-välilehteä.
  3. Valitse jaettava tarjous. Voit kopioida Play Kaupan lunastus-URL:n, joka ohjaa asiakkaan Play Kauppaan, jossa koodi näkyy jo täytettynä. Voit myös jakaa koodin ja URL-osoitteen play.google.com/redeem, jolloin käyttäjä voi lisätä koodin.
  4. Kerro asiakkaalle tarjouksen ehdoista:
    • Kelpoisuusvaatimukset
    • Alennusprosentti tai hinta
    • Alkamispäivä
    • Päättymispäivä
    • Sisältyvät kirjat
    • Voidaanko koodeja jakaa

Tarjous, jossa käytetään useita koodeja (jokaiselle asiakkaalle yksilöllinen koodi):

1. Avaa Yhteistyökumppanikeskus ja valitse Tarjoukset.
  2. Klikkaa yläreunasta Tarjouskoodit-välilehteä.
  3. Valitse jaettava tarjous.
  4. Näytä koodit ja niihin liittyvät URL-osoitteet valitsemalla "Koodit"-kohdasta Lataa koodit (.csv).
  5. Kerro asiakkaalle tarjouksen ehdoista:
    • Kelpoisuusvaatimukset
    • Alennusprosentti tai hinta
    • Alkamispäivä
    • Päättymispäivä
    • Sisältyvät kirjat
    • Voidaanko koodeja jakaa

Vinkkejä:

• Voit myös antaa asiakkaalle koodin, jonka hän voi lunastaa Google Play ‑lunastussivulta.
  • Tarjouskoodien testaaminen:
    1. Luo ylimääräinen koodi.
    2. Lunasta koodi asiakkaana.
Tarjouskoodikampanjoiden tarkistaminen
  1. Avaa Yhteistyökumppanikeskus ja valitse Tarjoukset.
  2. Klikkaa yläreunasta Tarjouskoodit-välilehteä.
  3. Valitse tarjous, jonka haluat tarkistaa.
    • Jos tarjouksessa käytetään yhtä koodia (sama koodi kaikille asiakkaille), tarkista nämä:
      • Koodi
      • URL-osoite, joka on suora linkki Play Kauppaan, jossa koodi näkyy jo täytettynä
      • Lunastusten määrä
    • Jos tarjouksessa käytetään useita koodeja (jokaiselle asiakkaalle yksilöllinen koodi), tarkista nämä:
      • Linkki ladattavaan .csv-tiedostoon, joka sisältää koodit ja niihin liittyvät URL-osoitteet
      • Lunastusten määrä
Vinkki: Voit myös tarkistaa lunastuskerrat Yhteistyökumppanikeskuksessa Tapahtumaraportti-kohdan Analyysi ja raportit ‑välilehdeltä.
Tarjouskoodikampanjan keskeyttäminen tai jatkaminen

Kampanjan keskeyttäminen:

1. Avaa Yhteistyökumppanikeskus ja valitse Tarjoukset.
  2. Klikkaa yläreunasta Tarjouskoodit-välilehteä.
  3. Valitse keskeytettävä tarjous.
  4. Valitse Muokkaa tarjousta ja sitten Keskeytä.

Kampanjan jatkaminen:

1. Avaa Yhteistyökumppanikeskus ja valitse Tarjoukset.
  2. Klikkaa yläreunasta Tarjouskoodit-välilehteä.
  3. Valitse tarjous, jota haluat jatkaa.
  4. Valitse Muokkaa tarjousta ja sitten Jatka.
Vinkki: Kun keskeytät tarjouskampanjan, asiakkaat eivät voi lunastaa koodeja. Koodeja lunastaneet asiakkaat voivat kuitenkin edelleen avata e-kirjansa tai äänikirjansa.