Brug kampagnekoder til at tilbyde gratis eller prisnedsatte e-bøger og lydbøger

Vigtigt!

• Google Play-partnere kan sælge e-bøger og lydbøger i udvalgte lande/regioner. De funktioner, der er beskrevet her, er ikke tilgængelige i alle lande/regioner.
  • Forudbestillinger giver kunderne mulighed for at bestille – men ikke læse – din bog før udgivelsesdatoen. De kunder, der har forudbestilt din bog, bliver debiteret for købet og får adgang til bogen på udgivelsesdatoen.
  • På grund af lovkrav kan Google ikke give mulighed for forudbestilling i Indien. I Indien bliver din bog med andre ord først tilgængelig i Google Play Butik på den dato, hvor den sættes til salg.
  • Inden du uploader nogen filer, skal du sørge for, at dit indhold er i overensstemmelse med Googles retningslinjer. Læs vores indholdspolitikker for udgivere af bøger i Google Play, hvis du har tænkt dig at sælge dine bøger via Google Play.
  • Tallene i rapporterne med salgstal pr. måned stemmer ikke nødvendigvis helt overens med dine månedlige betalinger. Gå til Google Play-indtjeningsrapporter for at få adgang til en finansiel rapport, der stemmer overens med din betaling.

Du kan give kunderne en kampagnekode til en gratis eller prisnedsat e-bog eller lydbog. Du kan oprette op til 5.000 koder pr. kampagne og op til tre kampagner med rabatkoder om måneden.

Lande, hvor kampagnekoder tilgængelige

• Kampagnekoder er tilgængelige i udvalgte lande.
  • Kampagnekoder kan tilbydes i alle kvalificerede lande, hvor dine bøger er til salg, og have samme omsætningsandel (i procent).

Se, hvor kampagnekoderne er tilgængelige.

Kom godt i gang med kampagnekoder

Vigtigt! Du skal have adgang til bogkatalog eller administratoradgang for at administrere kampagner. Du skal have administratoradgang for at acceptere servicevilkårene. Få flere oplysninger om kontotyper.
  1. Gå til Partnercenter, og klik på Kampagner.
  2. Hvis der vises et pop op-vindue med servicevilkår, skal du acceptere dem.
Opret en ny kampagne med rabatkoder
  1. Klik på Kampagnetilbud i Partnercenter.
  2. Klik på Vælg kampagnetilbud.
  3. Vælg Kampagnekode.
  4. Angiv følgende oplysninger:
    • Kampagnenavn: Vises kun til dig.
    • Startdato: En hvilken som helst dato fra dags dato til et år fra i dag.
    • Slutdato: Op til tre år efter startdatoen. Kampagnen slutter kl. 23.59 på slutdatoen baseret på det land, du vælger.
    • Rabattype:
      • Uden beregning: Kunder kan indløse tilbuddet og modtage bogen uden beregning.
      • Procentrabat (kun e-bøger): Kunderne får en procentrabat på bogens listepris. Du kan selv vælge procenttallet.
      • Fast pris: Kunderne kan få bogen til en ny fast pris.
    • Info om bogen:
      • Id: Tilføj et eller flere ISBN- eller GGKEY-numre.
        • Hvis du medtager flere bøger i en kampagne: Kunderne kan kun bruge kampagnen til én bog.
      • Tilgængelige lande: Vælg et land for at finde den aktuelle listepris for bogen i det pågældende land.
    • Lande: Vælg et eller flere lande, hvor din kampagne skal køre.
      • Kunder i de valgte lande kan indløse denne kampagnekode.
      • Alle bøger i din kampagne skal være tilgængelige i alle de lande, du vælger, og have samme omsætningsandel (i procent).
    • Kodetype: Vælg kodetype.
      • Én kode: Den samme kode bruges til alle kunder. De enkelte kunder kan kun indløse koden én gang.
        • Angiv, hvor mange gange hver kode kan anvendes.
      • Flere koder: Der genereres automatisk en unik kode til hver kunde. De enkelte kunder kan kun indløse deres kode én gang.
        • Angiv, hvor mange koder der skal genereres.
  5. Klik på Opret.
Vigtigt! Du kan sætte en kampagne, du har oprettet, på pause eller genoptage den, men du kan ikke redigere oplysningerne.
Del dine kampagnekoder

Hvis det er en kampagne med én kode (den samme kode til alle kunder):

1. Gå til Partnercenter, og klik på Kampagner.
  2. Klik på fanen Kampagnekoder øverst.
  3. Vælg den kampagne, du vil dele. Du kan kopiere "webadressen til indløsning i Play Butik", der fører kunden til Play Butik, hvor koden allerede er udfyldt. Du kan også dele koden og webadressen play.google.com/redeem, så brugeren selv kan indtaste koden.
  4. Oplys kunden om kampagnevilkårene:
    • Kvalifikationskrav
    • Rabatprocent eller pris
    • Startdato
    • Slutdato
    • Inkluderede bøger
    • Om koder kan deles

Hvis det er en kampagne med flere koder (en unik kode til hver kunde):

1. Gå til Partnercenter, og klik på Kampagner.
  2. Klik på fanen Kampagnekoder øverst.
  3. Vælg den kampagne, du vil dele.
  4. Klik på Download koder (.csv) ud for "Koder" for at vise koderne og de tilhørende webadresser.
  5. Oplys kunden om kampagnevilkårene:
    • Kvalifikationskrav
    • Rabatprocent eller pris
    • Startdato
    • Slutdato
    • Inkluderede bøger
    • Om koder kan deles

Tips!

• Du kan også give koden til kunden, så kunden selv kan indløse den på Google Play-indløsningssiden.
  • Sådan tester du dine kampagnekoder:
    1. Opret én ekstra kode.
    2. Indløs koden som kunde.
Gennemgå dine kampagner med rabatkoder
  1. Gå til Partnercenter, og klik på Kampagner.
  2. Klik på fanen Kampagnekoder øverst.
  3. Vælg den kampagne, du vil gennemgå.
    • Hvis det er en kampagne med én kode (den samme kode til alle kunder), skal du gennemgå følgende:
      • Kode
      • Webadresse, som er et direkte link til Play Butik, hvor koden automatisk er udfyldt
      • Antal indløsninger
    • Hvis det er en kampagne med flere koder (en unik kode til hver kunde), skal du gennemgå følgende:
      • Link til en .csv-fil, der kan downloades, med koderne og de tilhørende webadresser
      • Antal indløsninger
Tip! Du kan også finde dine indløste koder i Partnercenter ved at gå til fanen "Analyser og rapporter" og kigge under "Transaktionsrapport".
Sæt dine kampagner med rabatkoder på pause, og genoptag dem

Sådan sætter du en kampagne på pause:

1. Gå til Partnercenter, og klik på Kampagner.
  2. Klik på fanen Kampagnekoder øverst.
  3. Vælg den kampagne, der skal sættes på pause.
  4. Klik på Rediger kampagne og derefter Sæt på pause.

Sådan genoptager du en kampagne:

1. Gå til Partnercenter, og klik på Kampagner.
  2. Klik på fanen Kampagnekoder øverst.
  3. Vælg den kampagne, du vil genoptage.
  4. Klik på Rediger kampagneog derefter Genoptag.
Tip! Når du sætter en kampagne på pause, kan kunderne ikke indløse koder. Kunder, der allerede har indløst koder, kan dog stadig åbne deres e-bøger eller lydbøger.