Utilitzar codis promocionals per oferir llibres electrònics i audiollibres gratuïts o amb descompte

Els partners de Google Play poden vendre llibres en determinats països. Les funcions que es descriuen aquí no estan disponibles a tot arreu.

Pots donar als clients un codi promocional perquè aconsegueixin un llibre electrònic o un audiollibre de manera gratuïta o amb descompte. Pots crear fins a 5.000 codis per campanya i fins a tres campanyes de codis promocionals al mes.

On estan disponibles els codis promocionals

• Els codis promocionals estan disponibles en determinats països.
  • Es poden oferir codis promocionals per a qualsevol país apte per a la venda dels teus llibres.

Obtén informació sobre on estan disponibles els codis promocionals.

Començar a utilitzar codis promocionals

Important: per gestionar les promocions, has de tenir accés al catàleg de llibres o accés d'administrador. Per acceptar les condicions del servei, has de tenir accés d'administrador. Més informació sobre els tipus de comptes.
  1. Al Centre per a partners, fes clic a Promocions.
  2. Si veus una finestra emergent, accepta les condicions del servei.
Crear una campanya de codis promocionals
  1. Al Centre per a partners, fes clic a Promocions.
  2. Fes clic a Promoció nova.
  3. Selecciona Codi promocional.
  4. Introdueix aquesta informació:
    • Nom de la promoció: només ho veuràs tu.
    • Data d'inici: qualsevol data des d'avui fins a dins d'un any.
    • Data de finalització: fins a 3 anys després de la data d'inici. La promoció acaba a les 23:59 de la data de finalització, segons el país que triïs.
    • Tipus de descompte:
      • Gratuït: els clients poden bescanviar l'oferta per rebre el llibre sense cap cost.
      • Percentatge de descompte (només llibres electrònics): els clients obtenen un percentatge de descompte del preu segons catàleg del llibre. Pots triar el percentatge.
      • Preu fix: els clients poden aconseguir el llibre a un preu fix nou.
    • Detalls del llibre:
      • Identificador: afegeix un o més ISBN o GGKEY.
        • Si inclous diversos llibres en una promoció: els clients només poden utilitzar la promoció en un llibre.
      • Països disponibles: per cercar el preu segons catàleg actual del llibre en un país, selecciona el país.
    • Països: selecciona un o més països on vols llançar la promoció.
      • Els clients dels països seleccionats poden bescanviar aquest codi promocional.
      • Tots els llibres inclosos a la promoció han d'estar disponibles en tots els països que seleccionis.
    • Tipus de codi: tria el tipus de codi.
      • Un codi: tots els clients utilitzen el mateix codi. Cada client només pot bescanviar el codi una vegada.
        • Introdueix el nombre de vegades que es pot utilitzar un codi.
      • Diversos codis: es genera un codi únic per a cada client automàticament. Cada client només pot bescanviar el codi una vegada.
        • Introdueix el nombre de codis que cal generar.
  5. Fes clic a Crea el codi.
Important: pots posar en pausa o reprendre una campanya que hagis creat, però no pots editar-ne els detalls.
Compartir els codis promocionals

Per a les promocions que utilitzin un codi (el mateix codi per a tots els clients), fes el següent:

1. Al Centre per a partners, fes clic a Promocions.
  2. A la part superior, fes clic a la pestanya Codis promocionals.
  3. Selecciona la promoció que vulguis compartir. Pots copiar "l'URL de bescanvi de Play Store" que dirigeix el client a Play Store amb el codi ja emplenat. També pots compartir el codi i l'URL play.google.com/redeem perquè l'usuari introdueixi el codi.
  4. Informa el client de les condicions de la promoció:
    • Requisits d'idoneïtat
    • Percentatge de descompte o preu
    • Data d'inici
    • Data de finalització
    • Llibres inclosos
    • Possibilitat de compartir els codis

Per a les promocions que utilitzin diversos codis (un codi únic per a cada client):

1. Al Centre per a partners, fes clic a Promocions.
  2. A la part superior, fes clic a la pestanya Codis promocionals.
  3. Selecciona la promoció que vulguis compartir.
  4. Per mostrar els codis i els URL corresponents, al costat de "Codis", fes clic a Baixa els codis (.csv).
  5. Informa el client de les condicions de la promoció:
    • Requisits d'idoneïtat
    • Percentatge de descompte o preu
    • Data d'inici
    • Data de finalització
    • Llibres inclosos
    • Possibilitat de compartir els codis

Consells:

• També pots proporcionar el codi al client. El podrà bescanviar des de la pàgina de bescanvis de Google Play.
  • Per provar els codis promocionals, fes el següent:
    1. Crea un codi addicional.
    2. Bescanvia el codi com a client.
Revisar les campanyes de codis promocionals
  1. Al Centre per a partners, fes clic a Promocions.
  2. A la part superior, fes clic a la pestanya Codis promocionals.
  3. Selecciona la promoció que vulguis revisar.
    • Per a les promocions que utilitzin un codi (el mateix codi per a tots els clients), revisa el següent:
      • El codi
      • L'URL, que és un enllaç directe a Play Store amb el codi emplenat automàticament
      • El nombre de bescanvis
    • Per a les promocions que utilitzin diversos codis (un codi únic per a cada client), revisa el següent:
      • L'enllaç a un fitxer CSV que es pugui baixar amb els codis i els URL corresponents
      • El nombre de bescanvis
Consell: també pots consultar els bescanvis al Centre per a partners, a la pestanya "Analítica i informes", a "Informe de transaccions".
Posar en pausa o reprendre les campanyes de codis promocionals

Per posar en pausa una campanya:

1. Al Centre per a partners, fes clic a Promocions.
  2. A la part superior, fes clic a la pestanya Codis promocionals.
  3. Selecciona la promoció que vols posar en pausa.
  4. Fes clic a Edita la promoció i després Posa en pausa.

Per reactivar una campanya:

1. Al Centre per a partners, fes clic a Promocions.
  2. A la part superior, fes clic a la pestanya Codis promocionals.
  3. Selecciona la promoció que vols reprendre.
  4. Fes clic a Edita la promoció i després Reprèn.
Consell: quan poses en pausa una promoció, els clients no poden bescanviar codis. No obstant això, els clients que ja hagin bescanviat codis encara podran obrir els seus llibres electrònics o audiollibres.
Ha estat útil?
Com ho podem millorar?

Necessites més ajuda?

Inicia la sessió per obtenir opcions d'assistència addicionals que et permetin resoldre el problema ràpidament