Tämä artikkeli koskee uudistunutta Yhteistyökumppanikeskusta. Jos näet yksittäisen kirjan valitsemisen jälkeen Sisällönkuvaustiedot-välilehden, käytät vanhaa Yhteistyökumppanikeskusta. Lue lisää yksittäisen kirjan lisäämisestä.

Kirjan lisäämisen pikaopas

Pikaopas uuden kirjan lisäämiseen

Play Kirjojen Yhteistyökumppanikeskuksessa on vaiheittaiset ohjeet seuraaviin:

• Miten myyt kirjoja Google Playssa
  • Miten teet kirjoista Google-teoshaun kautta löydettäviä
Vaihe 1: Uuden kirjan lisääminen

Näin lisäät kirjan Play Kirjojen Yhteistyökumppanikeskukseen:

1. Kirjaudu Play Kirjojen Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta navigaatiopaneelista Kirjaluettelo.
  3. Klikkaa oikealta Lisää kirja.
  4. Jos tililläsi on useita malleja, valitse niistä yksi.
  5. Pikaopas uuden kirjan lisäämiseen:
    • Myy e-kirjaa Google Playssa
    • Myy äänikirjaa Google Playssa
    • Luo virtuaaliäänen lukema äänikirja
    • Tarjoa vain esikatselu Google Play Kirjoissa
  6. Valitse kirjan tunnus:
    • Jos sinulla ei ole ISBN-tunnusta tai EAN-koodia, klikkaa Hae Google-kirjan tunnus (GGKEY). Kun GGKEY-tunnus on haettu, klikkaa Tallenna ja jatka.
    • Jos sinulla on ISBN-tunnus tai EAN-koodi, lisää se kenttään.
  7. Klikkaa Tallenna ja jatka.
Vaihe 2: Kirjan kuvauksen lisääminen

Kirjan tiedot ‑välilehdeltä voit lisätä kirjaa koskevat tuotetiedot. Välilehdellä on viisi kohtaa:

• Tietoa kirjasta
  • Genret
  • Tekijät
  • Sarja
  • Asetukset
Voit liikkua kohtien välillä sivun yläosassa.

Tietoja kirjasta

Lisää Tietoja kirjasta ‐välilehdelle tietoja kirjastasi, kuten nimi, kuvaus, julkaisija, julkaisupäivä ja sarjan tiedot.
Tärkeää: Sinun on lisättävä otsikko, jotta kirja voidaan julkaista.

Kaikki lisättävät arvot

• Nimi
  • Alaotsikko
  • Kuvaus
  • Kirjatunnus
  • Kieli
  • Julkaisija
  • Muoto
  • Sivumäärä (e-kirja)
  • Kesto (äänikirja)
  • Myyntiintulopäivä
  • Julkaisupäivä
  • Lyhennetty? (äänikirja)
  • Alaikäraja
  • Yläikäraja
  • Tarkoitettu aikuisille?
  • Samankaltaisia kirjoja
Lue lisää kirjojen metadatasta.

Genret

Tärkeää: Kirjat tarvitsevat vähintään yhden genren julkaisua varten. Kaikkien genrejen tulisi olla samasta aihestandardista.

Näin valitset kirjalle genren:

1. Klikkaa Genre-välilehdellä alanuolta.
  2. Valitse avattavasta valikosta aihestandardi.
    • Suosittelemme Book Industry Subject and Category (BISAC) ‑koodeja, sillä Play Kaupan genret perustuvan BISAC:iin. Jos käytät eri aihestandardia, mukautamme muut koodit automaattisesti, jotta ne toimivat vastaavien BISAC-koodien kanssa.
  3. Kirjoita genren nimi tai koodi
  4. Valitse hakuasi vastaavat genret.
  5. Voit lisätä genrejä klikkaamalla Lisää genre.
    • Suosittelemme kirjalle enintään kolmea genreä.
    • Ensimmäisen tulee olla niistä osuvin.
    • Käytä samaa aihestandardia kaikille genreille.
  6. Valitse Tallenna ja jatka.

Tekijät

Voit lisätä kirjalle tekijöitä yksi kerrallaan. Näin lisäät tekijöitä:

1. Lisää Nimi-kenttään tekijän nimi.
  2. Klikkaa alanuolta .
  3. Valitse tekijän rooli.
  4. Valinnainen: Lisää tekijää koskeva kuvaus.
  5. Jos haluat lisätä muita tekijöitä, klikkaa Lisää tekijä.
  6. Toista vaiheet 1–3.
  7. Klikkaa Tallenna ja jatka.

Vinkki: Äänikirjoille tarvitaan lukija.

Äänikirjan lukijan asetukset

Valitse lataamasi äänikirjatyypin mukaan Lukija tai Syntetisoitu ääni. Jos lataat tekoälyn luoman äänikirjan, valitse Syntetisoitu ääni.

Avattavassa valikossa on seuraavat vaihtoehdot:

• Syntetisoitu ääni – määrittämätön
  • Syntetisoitu ääni – mies
  • Syntetisoitu ääni – nainen
  • Syntetisoitu ääni – perustuu todellisen näyttelijän ääneen
Vinkki: Kaikille Google Play Kirjojen luomille virtuaaliäänen lukemille äänikirjoille valitaan automaattisesti syntetisoitu ääni.

Sarja

Sarja-välilehdeltä voit lisätä kirjan uuteen tai aiemmin luotuun sarjaan.

Aiemmin luodut sarjat

Näin lisäät kirjan aiemmin luotuun sarjaan:

1. Klikkaa + Lisää aiemmin luotuun sarjaan.
  2. Lisää tekstikenttään sarjan nimi.
  3. Valitse valikosta haluamasi vaihtoehto.
  4. Valitse kirjan yhteys sarjaan ja sitten Tallenna.
  5. Lisää kirjan sarjanumero.
  6. Klikkaa Tallenna.

Uusi sarja

Uuden sarjan luominen

• Klikkaa + Luo uusi sarja, niin siirryt sarjasivulle, jossa voit luoda uuden sarjan. Lue lisää sarjoista.

Asetukset

Asetukset-välilehdeltä voit valita, miten kirja näkyy Google Play Kirjoissa ja muilla Googlen alustoilla.

E-kirjan asetukset

• Kuinka suuri osa kirjasta on esikatseltavissa
  • Kuinka suuren osan kirjasta ostaja voi kopioida ja liittää
  • Haluatko käyttää DRM-salausta
Lue lisää Asetukset-välilehdestä.

Lisäasetukset

• Näytetäänkö kuvat Google Play Kirjoissa?
  • Lisätäänkö kannen jälkeen tyhjä sivu?
  • Luodaanko jatkuva teksti?
  • Näytetäänkö PDF?
  • Lukusuunta (muut kuin EPUB-tiedostot)
  • Alueet
  • Näytetäänkö kuvat Google Kirjojen esikatselussa?
  • Painetun kirjan verkkosivuston nimi
  • Painetun kirjan linkki
  • Julkaisijan verkkosivusto
  • Julkaisijan logo
  • Salli kaikkien sivujen lataus
  • Sallitaanko esikatselu ennen julkaisupäivämäärää?

Äänikirjan asetukset

• Näytteen pituus
    • Aseta näytteen pituus minuutteina tai prosentteina kirjan kestosta.
    • Oletus: 10 % kirjan pituudesta (vähintään minuutti ja enintään 30 minuuttia).
Vaihe 3: Sisältö- ja kansitiedostojen lähettäminen
Lähetä Sisältö-välilehdeltä kirjan sisältö ja kansi tiedostoina.

Perusvaatimukset

Kirjan sisältöä ja kantta koskevat perusvaatimukset:

E-kirjat

• E-kirjan sisältötiedostot: .epub ja .pdf
  • Kansitiedostot: .jpeg, .png, .tiff ja .pdf

Äänikirjat

• Audiotiedostot: .mp3, .aac, .flac, .wav, .zip ja .lpf
  • Kansitiedostot: .jpg ja .png
  • PDF-lisämateriaali: .pdf

Vinkki: Myös zip-tiedostot, jotka sisältävät vain edellä mainittuja tiedostomuotoja, hyväksytään.

Voit tarkistaa kaikki vaatimukset (myös tiedostojen nimeämisohjeet) tästä artikkelista.

Tiedoston käsittelytila

Google käsittelee tiedostosi alustalla julkaisemista varten. Näet tiedostojen käsittelytilan Sisältö-välilehdeltä. Lue lisää kirjan tilaviestien selityksistä.

Sisällöntarkastajat

Voit tarkistaa kirjan ulkoasun Google Playssa lisäämällä sisällöntarkistajia. He voivat lukea kirjaa kaikilla tuetuilla laitteilla ostamatta sitä. Voit antaa kirjan käyttöoikeuden sisällöntarkastajille ennen kuin se on myynnissä. Lue lisää sisällön tarkistuksesta.
Vaihe 4: Hinta-asetusten syöttäminen

Aseta kirjan myyntihinnat Hinnoittelu-välilehdeltä. Hinta-asetusten lisääminen:

1. Klikkaa valuutan vierestä alanuolta  ja valitse valuutta.
  2. Kirjoita hinta.
  3. Klikkaa hinnan viereisen kentän alanuolta ja valitse, mihin hintaa sovelletaan.
    • Voi siirtyä johonkin listan maahan kirjoittamalla sen nimen alkukirjaimen.
    • Jos valitset "Maailmanlaajuinen" tai "Euroalue", voit valita poissuljettavat maat.
  4. Lisää uusia hintoja valitsemalla Lisää hinta ja toistamalla vaiheet 1–4.
  5. Valitse Tallenna ja jatka.
Lue lisää kirjojen hinnoista Google Playssa.

Lisäasetukset

Voit käyttää kirjoihin myös hinnan lisäasetuksia.

Lisäasetuksia

• Sisältääkö hinta verot?
  • Voimassaolopäivät
Lue lisää kirjahintojen lisäasetuksista.

Voimassaolevat hinnat

Jos valuuttamuunnos on aktivoitu maksukeskuksesta, voit kertoa Googlelle yhden muunnettavan hinnan. Voit antaa useamman perushinnan ja määrittää maat kullekin perushinnalle. Lue lisää kirjojen valuuttamuunnoksista.
Vaihe 5: Tarkistus ja julkaiseminen

Varmista Tarkistus-välilehdeltä, että kaikki tiedot ovat oikein, ennen kuin julkaiset kirjan. Siirry takaisin edelliselle välilehdelle klikkaamalla mitä tahansa kenttää.

Kun olet viimeistellyt kirjan asetukset, valitse Julkaise. Kirja julkaistaan verkossa 24 tunnin sisällä.

Kirjan tiedot

Tarkista Kirjan tiedot ‐kohdasta seuraavien kenttien tiedot:

• Otsikko
  • Tekijä
  • Kuvaus
  • Genret
  • Julkaisija

Sisältö ja kansi

Tarkista Sisältö ja kansi ‑kohdasta, että kaikki sisältö on lähetetty.

Kirjojen hinnat

Tarkista Kirjojen hinnat -kohdasta seuraavien kenttien tiedot:

• Alue
  • Oma hinta