Denne artikel handler om den nye version af Partnercenter. Hvis du kan se fanen "Metadata", når du vælger en enkelt bog, er du i den tidligere version af Partnercenter. Læs Tilføj en enkelt bog.

Startguide for tilføjelse af en ny bog

Startguide til tilføjelse af en ny bog

I Partnercenter i Play Bøger kan du se en trinvis vejledning i, hvordan du gør følgende:

• Sælger dine bøger via Google Play.
  • Gør det muligt at finde dine bøger via søgefunktionen i Google Bøger.
Trin 1: Tilføj en ny bog

Sådan føjer du en ny bog til Partnercenter for Play Bøger:

1. Log ind i Partnercenter for Google Play Bøger.
  2. Klik på Bogkatalog i navigationspanelet til venstre.
  3. Klik på Tilføj bog til højre.
  4. Vælg, hvilken skabelon der skal anvendes, hvis der er flere skabeloner på din konto.
  5. Lynvejledning i, hvordan man tilføjer en ny bog:
    • Sælg en e-bog via Google Play
    • Sælg en lydbog via Google Play
    • Opret en automatisk oplæst lydbog
    • Tilbyd mulighed for kun at få en forhåndsvisning i Google Play Bøger
  6. Vælg et id under "Bog-id":
    • Klik på Hent et Google-bog-id (GGKEY), hvis du ikke har et ISBN- eller EAN-nummer. Klik på Gem og fortsæt, når du har fået tildelt et GGKEY.
    • Angiv ISBN- eller EAN-nummeret i feltet, hvis du har dette.
  7. Klik på Gem og fortsæt.
Trin 2: Angiv en beskrivelse af bogen

På fanen "Bogoplysninger" kan du angive produktoplysninger om din bog. Denne fane indeholder fem sektioner:

• Om bogen
  • Genrer
  • Bidragydere
  • Serier
  • Indstillinger
Du kan navigere rundt mellem disse sektioner øverst på siden.

Om bogen

På fanen Om bogen kan du angive oplysninger om din bog, f.eks. titel, beskrivelse, udgiver, udgivelsesdato og serieoplysninger.
Vigtigt! Du skal tilføje en titel for at kunne udgive din bog.

Liste over værdier, du kan angive

• Titel
  • Undertitel
  • Beskrivelse
  • Bog-id
  • Sprog
  • Udgiver
  • Format
  • Antal sider (e-bog)
  • Varighed (lydbog)
  • Udgivelsesdato
  • Udgivelsesdato
  • Er det en forkortet version (lydbog)?
  • Aldersgrænse (minimum)
  • Maksimumalder
  • Uegnet for børn?
  • Relaterede bøger
Få flere oplysninger om metadata om bøger.

Genrer

Vigtigt! Du skal tilføje mindst én genre, før du kan udgive din bog. Alle genrer skal være fra den samme emnestandard.

Sådan vælger du en genre for din bog:

1. På fanen Genre skal du klikke på pil ned .
  2. Vælg en emnestandard i rullemenuen.
    • Vi anbefaler BISAC (Book Industry Subject and Category), da genrene i Play Butik er baseret på BISAC. Hvis du vælger en anden emnestandard, tilpasser vi automatisk andre koder, så de fungerer sammen med de tilsvarende BISAC-koder.
  3. Angiv navnet på en genre eller en kode.
  4. Vælg mellem de genrer, der matcher din søgning.
  5. Du kan tilføje flere genrer ved at klikke på Tilføj en genre.
    • Vi anbefaler, at du maks. tilføjer 3 genrer pr. bog.
    • Den første genre skal være den mest relevante for bogen.
    • Brug samme emnestandard for alle genrer.
  6. Klik på Gem og fortsæt.

Bidragydere

Du kan føje bidragydere til din bog én ad gangen. Sådan tilføjer du bidragydere:

1. Angiv bidragyderens navn i feltet "Navn".
  2. Klik på menupilen .
  3. Vælg bidragyderens rolle.
  4. Valgfrit: Tilføj en biografi for bidragyderen.
  5. Klik på Tilføj en bidragyder for at tilføje flere bidragydere.
  6. Gentag trin 1-3.
  7. Klik på Gem og fortsæt.

Tip! Oplæser skal angives for lydbøger.

Indstillinger for lydbogsoplæser

Alt efter hvilken type lydbog du uploader, kan du enten vælge Virkelig oplæser eller Computergenereret stemme. Hvis du uploader en AI-genereret lydbog, skal du vælge Computergenereret stemme.

Rullemenuen indeholder følgende valgmuligheder:

• Computergenereret stemme – uspecificeret
  • Computergenereret stemme – mand
  • Computergenereret stemme – kvinde
  • Computergenereret stemme – baseret på en virkelig skuespillers stemme
Tip! Der er automatisk valgt "Computergenereret stemme" for alle automatisk oplæste lydbøger, der er genereret via Google Play Bøger.

Serier

På fanen "Serier" kan du føje bogen til en ny eller allerede udgivet serie.

Allerede oprettede serier

Sådan føjer du din bog til en allerede oprettet serie:

1. Klik på + Føj til en allerede oprettet serie.
  2. Angiv seriens navn i tekstfeltet.
  3. Vælg en mulighed på menuen.
  4. Vælg serierelationstype og derefter Gem.
  5. Angiv bogens nummer i serien.
  6. Klik på Gem.

Ny serie

Opret en ny serie

Indstillinger

På fanen Indstillinger kan du vælge, hvordan titlen skal vises i Google Play Bøger og på andre Google-platforme.

Indstillinger for e-bøger

Få flere oplysninger om fanen Indstillinger.

Avancerede indstillinger

• Skal der vises billeder i Google Play Bøger?
  • Skal der indsættes en tom side efter omslaget?
  • Vil du oprette flydende tekst?
  • Vil du vise PDF-filen?
  • Læseretning (kun filer, der ikke er EPUB)
  • Områder
  • Skal der vises billeder i forhåndsvisningen i Google Bøger?
  • Navnet på websitet, hvor den trykte bog kan købes
  • Link til trykt bog
  • Udgiverens website
  • Udgiverlogo
  • Aktivér mulighed for at downloade alle sider
  • Vil du tillade forhåndsvisning før salgsdatoen?

Indstillinger for lydbøger

• Uddragslængde
    • Angiv uddragslængden i minutter eller som en procentdel af bogens samlede varighed.
    • Standardindstilling: 10 % af bogens længde (minimumindstillingen er ét minut, og maksimumindstillingen er 30 minutter).
Trin 3: Upload filer med indhold og bogomslag
Upload filer med bogens indhold og omslag på fanen Indhold.

Grundlæggende krav

Her kan du se de grundlæggende krav med hensyn til bogens indhold og forside:

E-bøger

• Indholdsfiler til e-bøger: Formaterne .epub og .pdf.
  • Forsidefiler: Formaterne .jpeg, .png, .tiff og .pdf.

Lydbøger

• Lydfiler: Formaterne .mp3, .aac, .flac, .wav, .zip og .lpf.
  • Omslagsfiler: .jpg og .png.
  • Supplerende PDF: Formatet .pdf.

Tip! Vi accepterer også ZIP-filer, hvis de kun indeholder ovennævnte filformater.

Du kan se hele listen over krav (heriblandt kravene med hensyn til navngivning af filer) under Gennemgå kravene med hensyn til filer og upload.

Status for behandling af fil

Google behandler dine filer for at gøre dem tilgængelige på vores platforme. Du kan finde status for behandling af dine filer på fanen Indhold. Få flere oplysninger om forklaringer på bogstatusmeddelelser.

Indholdskontrollanter

Du kan tjekke, hvordan din bog vises i Google Play, når du tilføjer indholdskontrollanter. De kan læse bogen på alle understøttede enheder uden at købe den. Du kan give indholdskontrollanter adgang til en bog, inden den sættes til salg. Få flere oplysninger om gennemgang af indhold.
Trin 4: Angiv prisindstillinger

Angiv priser for salg af din bog på fanen Prissætning. Sådan tilføjer du prisindstillinger:

1. Klik på pil ned ud for valutaen, og vælg valutaen.
  2. Angiv prisen.
  3. Klik på pil ned i feltet ud for prisen, og angiv, hvor prisen skal gælde.
    • Hvis du vil springe til et land på listen, kan du indtaste det første bogstav i landets navn.
    • Hvis du vælger "Hele verden" eller "Eurolandene", kan du vælge lande, som du vil ekskludere.
  4. Du kan tilføje flere priser ved at klikke på Tilføj pris og gentage trin 1-4.
  5. Klik på Gem og fortsæt.
Få flere oplysninger om bogpriser i Google Play.

Yderligere indstillinger

Du kan også føje yderligere prisindstillinger til dine bøger.

Liste over yderligere indstillinger

• Er prisen inkl. afgifter?
  • Ikrafttrædelsesdatoer
Få flere oplysninger om avancerede indstillinger for bogpriser.

Gældende priser

Hvis valutaomregning er aktiveret i Betalingscenter, kan du angive en enkelt pris, som Google skal omregne. Du kan angive mere end én basispris og angive landene for hver basispris. Få flere oplysninger om valutaomregning for bøger.
Trin 5: Gennemgå, og udgiv

På fanen Anmeld skal du bekræfte, at alle oplysninger er korrekte, før du udgiver bogen. Klik på et af felterne for at gå tilbage til den forrige fane.

Når du er færdig med bogindstillingerne, skal du klikke på Udgiv. Bogen udgives inden for 24 timer.

Info om bogen

Under "Info om bogen" skal du tjekke, at oplysningerne er korrekte i følgende felter:

• Titel
  • Forfatter
  • Beskrivelse
  • Genrer
  • Udgiver

Indhold og omslag

Sørg for, at alt dit indhold er uploadet under "Indhold og omslag".

Bogpriser

Under "Bogpriser" skal du tjekke, at oplysningerne er korrekte i følgende felter:

• Område
  • Din pris