Kennisgewing

This article applies to the new Partner Center experience. If you see the "Metadata" tab when you select an individual book, you're in the previous Partner Center experience. Read Add a single book.

Voeg 'n nuwe kitsbegin-gids vir boeke by

Kitsbegin-gids om ’n nuwe boek by te voeg

Die Play Boeke-vennootsentrum wys jou stap-vir-stap-instruksies oor hoe om:

• Jou boeke op Google Play te verkoop.
  • Jou boeke opspoorbaar te maak deur Google Boeke-soektog.
Stap 1: Voeg ’n nuwe boek by

Om ’n nuwe boek in die Play Boeke-vennootsentrum by te voeg:

1. Meld by die Play Boeke-vennootsentrum aan.
  2. Klik Boekkatalogus op die navigasiepaneel aan die linkerkant.
  3. Klik Voeg boek by aan die regterkant.
  4. Kies watter template om toe te pas as jou rekening veelvuldige template het.
  5. Quickstart-gids om ’n nuwe boek by te voeg:
    • Verkoop e-boek op Google Play
    • Verkoop oudioboek op Google Play
    • Skep ’n outogeleesde oudioboek
    • Bied slegs in Google Play Boeke ’n voorskou aan
  6. Kies ’n “Boek-ID”:
    • Klik Kry ’n Google-boek-ID (GGKEY) as jy nie ’n ISBN of EAN het nie. Klik Stoor en gaan voort nadat ’n GGKEY aan jou toegewys is.
    • As jy ’n ISBN of EAN het, moet jy die ISBN of EAN by die kassie invoer.
  7. Klik Stoor en gaan voort.
Stap 2: Verskaf ’n beskrywing van die boek

Jy stel die produkbesonderhede oor jou boek in die “Boekinligting”-oortjie op. Hierdie oortjie sluit 5 afdelings in:

• Meer oor die boek
  • Genres
  • Bydraers
  • Reeks
  • Instellings
Jy kan boaan die bladsy tussen hierdie afdelings navigeer.

Meer oor die boek

In die Meer oor die boek-oortjie voer jy inligting oor jou boek soos die titel, beskrywing, uitgewer, publikasiedatum en reeksinligting in.
Belangrik: Jy moet ’n titel byvoeg om jou boek te kan publiseer.

Lys waardes wat jy kan invoer

• Titel
  • Onderskrif
  • Beskrywing
  • Boek-ID
  • Taal
  • Uitgewer
  • Formaat
  • Bladsytelling (e-boek)
  • Tydsduur (oudioboek)
  • Vrystellingdatum
  • Publikasiedatum
  • Verkort? (oudioboek)
  • Minimum ouderdom
  • Maksimum ouderdom
  • Vir volwasse gehore?
  • Verwante boeke
Meer inligting oor boekmetadata.

Genres

Belangrik: Boeke moet minstens een genre vir publikasie hê. Alle genres moet van dieselfde onderwerpstandaard wees.

Om 'n genre vir jou boek te kies:

1. Klik die afpyl in die Genre-oortjie.
  2. Kies ’n onderwerpstandaard op die aftreklys.
    • Ons beveel BISAC (Boekbedryfonderwerp- en kategorie) aan omdat genres in die Play Winkel op BISAC gegrond is. As jy ’n ander onderwerpstandaard gebruik, sal ons ander kodes outomaties aanpas om met hul BISAC-ekwivalente te werk.
  3. Voer ’n genrenaam of -kode in.
  4. Kies uit die genres wat by jou soektog pas.
  5. Klik Voeg 'n genre by om nog genres by te voeg.
    • Ons beveel 'n maksimum van 3 genres per boek aan.
    • Die eerste genre moet die relevantste tot die boek wees.
    • Gebruik dieselfde onderwerpstandaard vir alle genres.
  6. Klik Stoor en gaan voort.

Bydraers

Jy kan bydraers een vir een by jou boek voeg. Hoe om bydraers by te voeg:

1. Voer die bydraer se naam by die “Naam”-veld in.
  2. Klik afpyl .
  3. Kies die bydraer se rol.
  4. Opsioneel: Voeg ’n biografie vir die bydraer by.
  5. Klik Voeg ’n bydraer by om nog bydraers by te voeg.
  6. Herhaal stap 1 tot 3.
  7. Klik Stoor en gaan voort.

Wenk: Verteller word vereis vir oudioboeke.

Oudioboekvertellerinstellings

Kies Menslike verteller of Gesintetiseerde stem gegrond op die soort oudioboek wat jy oplaai. Kies Gesintetiseerde stem as jy ’n AI-gegenereerde oudioboek oplaai.

Soek een van die volgende op die aftreklys:

• Gesintetiseerde stem – ongespesifiseer
  • Gesintetiseerde stem – manlik
  • Gesintetiseerde stem – vroulik
  • Gesintetiseerde stem – gegrond op ’n regte akteur
Wenk: Gesintetiseerde stem sal outomaties gekies word vir alle outogeleesde oudioboeke wat deur Google Play Boeke gegenereer is.

Reeks

Met die “Reeks”-oortjie kan jy jou boek in ’n nuwe of bestaande reeks byvoeg.

Bestaande reeks

Hoe om jou boek by ’n bestaande reeks te voeg:

1. Klik + Voeg by bestaande reeks.
  2. Voer die reeksnaam by die tekskassie in.
  3. Kies ’n opsie op die kieslys.
  4. Kies die soort reeksverhouding en dan Stoor.
  5. Voer die boek se nommer in die reeks in.
  6. Klik Stoor.

Nuwe reekse

Skep ’n nuwe reeks

Instellings

Met die Instellings-oortjie kan jy kies hoe jou titel op Google Play Boeke en ander Google-oppervlakte vertoon sal word.

E-boek-instellings

Meer inligting oor die instellings-oortjie.

Gevorderde instellings

• Wys foto's in Google Play Boeke?
  • Voeg ’n leë bladsy in ná die voorblad?
  • Skep vloeibare teks?
  • Wys PDF?
  • Leesvolgorde (net dokumente wat nie EPUB's is nie)
  • Gebiede
  • Wys foto's in Google Boeke-voorskou?
  • Naam van werf vir gedrukte boek
  • Skakel vir gedrukte boek
  • Uitgewerwebwerf
  • Uitgewerlogo
  • Maak aflaai van alle bladsye moontlik
  • Laat voorskou voor verkoopdatum toe?

Oudioboekinstellings

• Voorbeeldlengte
    • Stel voorbeeldlengte in minute of % van boek se tydsduur.
    • Verstek: 10% van die boek se lengte, met ’n minimum van 1 minuut en maksimum van 30 minute.
Stap 3: Laai inhoud- en omslaglêers op
Laai lêers vir die inhoud en omslag vir jou boek in die Inhoud-oortjie op.

Basiese vereistes

Hier is die basiese vereistes vir die inhoud en omslag van jou boek:

E-boeke

• E-boek-inhoudlêers: .epub, en .pdf.
  • Omslaglêers: .jpeg, .png, .tiff en .pdf.

Oudioboeke

• Oudiolêers: .mp3, .aac, .flac, .wav, .zip, en .lpf.
  • Omslaglêers: .jpg en .png.
  • Aanvullende PDF: .pdf.

Wenk: Ons aanvaar ook ZIP-lêers wat slegs die lêerformate bevat wat hier bo gelys word.

Gaan die lêer- en oplaaivereistes na vir ’n volledige lys vereistes, insluited hoe om jou lêer ’n naam te gee.

Lêerverwerkingstatus

Google sal jou lêers verwerk om hulle op ons platforms beskikbaar te maak. Jy kan die verwerkingstatus van jou lêers in die Inhoud-oortjie kry. Kom meer te wete oor verduidelikings vir boekstatusboodskappe.

Inhoudbeoordelaars

Jy kan kyk hoe jou boek op Google Play verskyn wanneer jy inhoudbeoordelaars byvoeg. Jy kan die boek op enige gesteunde toestel lees sonder om dit te koop. Jy kan toegang tot ’n boek aan inhoudbeoordelaars gee voordat dit te koop beskikbaar is. Kom meer te wete oor inhoudhersiening
Stap 4: Voer prysinstellings in

Stel die pryse om jou boek te verkoop in die Pryse-oortjie. Om prysinstellings by te voeg:

1. Klik die afpyl langs die geldeenheid en kies die geldeenheid.
  2. Tik die prys in.
  3. Klik die afpyl in die veld langs die prys en kies waar die prys geld.
    • Voer die eerste karakter van die landnaam in om na ’n land in die lys te spring.
    • As jy "Wêreldwyd" of "Euro-gebied" kies, kan jy lande wat jy wil uitsluit, kies onder Sluit Uit.
  4. Klik Voeg ’n prys by en herhaal stap 1 tot 4 om meer pryse by te voeg.
  5. Klik Stoor en gaan voort.
Kom meer te wete oor boekpryse op Google Play.

Bykomende instellings

Jy kan ook bykomende prysinstellings vir jou boeke byvoeg.

Lys bykomende instellings

• Is belasting ingesluit?
  • Intreedatums
Kom meer te wete oor bykomende instellings.

Effektiewe pryse

As geldeenheidomskakeling in die betaalsentrum geaktiveer is, kan jy vir Google een prys verskaf vir omskakeling. Jy kan meer as een basisprys verskaf en die lande vir elke basisprys spesifiseer. Kom meer te wete oor geldeenheidomskakeling vir boeke.
Stap 5: Hersien en publiseer

Bevestig in die Hersien-oortjie dat al die inligting korrek is voordat jy die boek publiseer. Klik op enige veld om terug te gaan na die vorige oortjie.

Klik Publiseer wanneer jy klaar is met die boekinstellings. Hierdie boek sal binne 24 uur gepubliseer word.

Boekbesonderhede

Maak onder "Boekbesonderhede" seker dat die inligting in hierdie velde korrek is:

• Titel
  • Outeur
  • Beskrywing
  • Genres
  • Uitgewer

Inhoud en omslag

Maak onder "Inhoud en omslag" seker dat al jou inhoud opgelaai is.

Boekpryse

Maak onder "Boekpryse" seker dat die inligting in hierdie velde korrek is:

• Streek
  • Jou prys