Snelstartgids om een nieuw boek toe te voegen

Stap 2: Een beschrijving van het boek geven

Op het tabblad 'Boekgegevens' kunt u de productdetails van uw boek instellen. Dit tabblad bestaat uit vier gedeelten:

Over het boek

Op het tabblad 'Over het boek' kunt u informatie over uw boek opgeven, zoals de titel, de beschrijving, de uitgever, de publicatiedatum en informatie over de serie.

Volledige lijst met waarden die u kunt opgeven

• Titel
  • Ondertitel
  • Beschrijving
  • Taal
  • Uitgever
  • Publicatiedatum
  • Te koop vanaf
  • Opmaak
  • Aantal pagina's
  • Naam van series
  • Nummer in series
  • Leeftijdscategorie
  • Voor een volwassen publiek?
  • Gerelateerde boeken

Meer informatie over de metadata van het boek die u op dit tabblad kunt toevoegen.

Belangrijk: U moet een titel toevoegen om uw boek te publiceren.

Genres

Op het tabblad 'Genres' kunt u een of meer genres selecteren voor uw boek. Ga als volgt te werk om een genre te selecteren:

1. Klik op de pijl-omlaag pijl-omlaag en selecteer een genrenorm, zoals BISAC of BIC.
  2. Typ de naam van het genre in het vak. In het vak worden automatisch genres weergegeven die overeenkomen met uw zoekopdracht.
  3. Als u meer genres wilt toevoegen, klikt u op Een genre toevoegen en herhaalt u stap 1 en 2. We raden u aan niet meer dan drie genres per boek toe te voegen. Zorg dat het eerste genre het meest relevant is voor het boek.
  4. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan en doorgaan.
Belangrijk: U moet ten minste één genre toevoegen om uw boek te publiceren.

Bijdragers

U kunt bijdragers (auteurs, redacteuren, illustrators) één voor één toevoegen aan uw boek. Ga als volgt te werk om bijdragers toe te voegen:
  1. Typ de naam van de bijdrager.
  2. Klik in het veld naast de naam op de pijl-omlaag pijl-omlaag en selecteer de rol van de bijdrager.
  3. Voeg een biografie toe voor de bijdrager (optioneel).
  4. Als u meer bijdragers wilt toevoegen, klikt u op Een bijdrager toevoegen en herhaalt u stappen 1 tot en met 3.
  5. Als u klaar bent, klikt u op Opslaan en doorgaan.

Instellingen

Op het tabblad 'Instellingen' kunt u selecteren hoe uw titel wordt weergegeven op Google. U heeft verschillende weergaveopties voor uw boek:

Hoeveel van uw boek als voorbeeld kan worden weergegeven.

Meer informatie over het tabblad 'Instellingen'.

Geavanceerde instellingen

U kunt ook geavanceerde instellingen toevoegen aan uw boek.

Volledige lijst met geavanceerde instellingen voor Google Play en Google Boeken

Geavanceerde instellingen voor Google Play

• Automatisch gegenereerde doorlopende tekst onderdrukken
  • Alleen pdf gebruiken in Zoeken naar boeken met Google
  • Foto's weergeven in Google Play Boeken
  • Een lege pagina toevoegen na de omslag
  • Leesrichting (alleen voor niet-epub-bestanden)

Geavanceerde instellingen voor Google Boeken

• Gebieden
  • Foto's weergeven in voorbeeldweergave in Google Boeken
  • Naam van site voor gedrukt boek
  • Link voor gedrukt boek
  • Website van uitgever
  • Uitgeverslogo
  • Downloaden als pdf toestaan
  • Voorbeeld toestaan vóór eerste verkoopdatum