Kirjan poistaminen

Tällä sivulla annetaan ohjeet kirjan poistamiseen Google Kirjoista tai Google Playsta.

Jos haluat poistaa luvatonta sisältöä toisesta Googlen tuotteesta, tutustu Googlen väitettyjä tekijänoikeusrikkomuksia koskeviin käytäntöihin ja prosesseihin. Alta löydät sopivat poistotoimenpiteet sen mukaan, kuinka suuri osa kirjasta on esikatseltavissa.

Lähettämäsi kirjan poistaminen

Kirjan poistaminen myynnistä Google Playsta

1. Kirjaudu Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta Kirjaluettelo.
  3. Klikkaa poistettavan kirjan nimeä.
  4. Valitse Yhteenveto-välilehti.
  5. Muuta tilaa.
    • Jos haluat poistaa kirjan, mutta säilyttää esikatselun, valitse Lopeta myyminen Google Playssa
    • Jos haluat poistaa kirjan Google Playsta ja Google Kirjoista, valitse Poista kirja käytöstä.
  6. Valitse Tallenna.

Voit poistaa useita kirjoja myynnistä laskentataulukon avulla.

1. Kirjaudu Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta Kirjaluettelo.
  3. Valitse Vie kirjoja ja lataa luotu laskentataulukko.
    Huom. Valintaruutuja ei tarvitse valita.
  4. Avaa tiedosto taulukkolaskentaohjelmassa.
  5. Vaihda taulukon sarakkeessa Asetetaanko myytäväksi? jokaisen myynnistä poistettavan kirjan arvoksi Ei.
  6. Palaa kirjaluetteloon ja valitse Lisäasetukset ja sitten Lähetä CSV-tiedosto.
  7. Valitse muokattu taulukkotiedosto ja lähetä se.

Kirjan esikatselun poistaminen Google Kirjoista

Tärkeää: Et voi poistaa kirjaa Google Kirjoista ja pitää sitä samalla myynnissä Google Playssa.

1. Kirjaudu Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta Kirjaluettelo.
  3. Klikkaa esikatselusta poistettavan kirjan nimeä.
  4. Valitse Yhteenveto-välilehti.
  5. Valitse Muuta tilaa
  6. Jos haluat poistaa kirjan Google Kirjoista, valitse Poista kirja käytöstä.

Jos haluat poistaa suuren määrän kirjoja esikatselusta, ota yhteyttä Google Kirjojen tukitiimiin. Tukitiimi voi myös auttaa sinua sulkemaan tilisi, jos haluat poistaa kaikki kirjasi.

Poistetut kirjat eivät näy kirjaluettelossasi. Jos haluat muuttaa niiden asetuksia, voit hakea niitä. Google Kirjat näyttää perustietoja kirjastasi, mutta käyttäjät eivät voi tarkastella kirjan sisältöä.

Kirjan vanhan version poistaminen

Kun lähetät päivitetyn kirjatiedoston ja uusi tiedosto on käsitelty, vanha tiedosto korvataan uudella. Lue tiedostojen ja lähettämisen yleiskatsaus.

• Jos mahdollista, käytä samaa tiedostonimeä, jotta järjestelmämme tunnistaa tiedoston olevan aiemman kirjan päivitys eikä uuden kirjan tiedosto.
  • Voit päivittää sekä kansi- että sisältötiedostoja lähettämällä tiedoston uuden version.
  • Vanhat versiot näkyvät edelleen kirjan Sisältö-välilehdellä historiatietoina. Lue lisää sisältövälilehdestä.

Lähettämättömän kirjan poistaminen

Jos näet Google Playssa tai Google Kirjoissa kirjan, johon sinulla on oikeudet mutta jota et lähettänyt, noudata sopivaa poistokäytäntöä riippuen siitä, kuinka suuri osa kirjasta on esikatseltavissa. Voit hakea kirjaa Google Kirjoista, jos haluat tarkistaa, kuinka se näkyy.

Huom. Kirjan näkyvyydestä voi päätellä, kuinka se on lisätty Google Kirjoihin.

Sellaisen kirjan poistaminen, joka on myynnissä Google Playssa tai esikatseltavissa Google Kirjoissa

Ota yhteyttä kirjasta vastaavaan tahoon (näet Google Kirjojen esikatselusivulta, kuka on myöntänyt Googlelle luvan näyttää sivuja) tai ilmoita sisältö poistettavaksi.

Sellaisen kirjan poistaminen, josta on nähtävillä osittaisia sivuja (katkelmia) Google Kirjoissa

Katkelmanäkymässä näkyvät kirjat ovat käytettävissä Kirjastoyhteistyön ansiosta. Teemme yhteistyötä kirjastojen kanssa auttaaksemme niitä digitalisoimaan kokoelmiaan. Nämä kirjat ovat haettavissa, mutta Google Kirjat näyttää vain muutaman lauseen verran kontekstia hakutermin ympäriltä, ei kokonaisia sivuja.

Rekisteröi kirja, jos haluat poistaa sen kirjastoprojektista.

Sellaisen kirjan poistaminen, jonka tila on Kirjan esikatselua ei ole sallittu Google Kirjoissa

Kyseinen kirja on yksi monista, jotka olemme lisänneet Google Kirjojen pelkkiä sisällönkuvaustietoja sisältävään hakemistoon. Muista, että tämä tulos ei sisällä tekijänoikeuksilla suojattuja sivuja itse kirjasta. Sen sijaan tietue näyttää tietoja kirjasta, mukaan lukien lisensoidut kirjaluettelon tiedot (esim. ISBN-numero, kirjailija, kustantaja ja julkaisupäivämäärä) sekä hakutulokset julkisilta verkkosivustoilta. Periaatteessa tämä on kuin kirjaston arkistointikorttien katselua verkossa. Tavoitteemme on saada Google-kirjojen hakemistosta mahdollisimman kattava. Tämän vuoksi samasta teoksesta voi olla hakemistossa useita versioita, kuten kansainvälisiä tai aiempia painoksia.

Google ei yleensä poista pelkkiä sisällönkuvaustietoja sisältäviä hakutuloksia hakemistosta. Jos kuitenkin uskot, että näiden tietojen näyttäminen rikkoo oikeuksiasi tekijänoikeuksien omistajana, voit tehdä virallisen valituksen, jolloin Google tarkistaa ilmoituksen nopeasti. Voit myös ottaa meihin yhteyttä, jos haluat tietää, mistä kolmannen osapuolen lähteestä saimme sisällönkuvaustiedot.