Kirjan poistaminen

Voit poistaa kirjan Google Kirjoista tai Google Playsta.

Kirjan esikatseltavan osan koon perusteella voit ehkä poistaa luvattoman sisällön toisesta Google-tuotteesta. Lue lisää Googlen väitettyjä tekijänoikeusrikkomuksia koskevista käytännöistä ja prosesseista.

Lähettämäsi kirjan poistaminen

Kirjan poistaminen myynnistä Google Playsta

Näin poistat yksittäisen kirjan:

1. Kirjaudu Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta Kirjaluettelo.
  3. Valitse poistettava kirja.
  4. Siirry Yhteenveto-välilehdelle.
    • Jos haluat poistaa kirjan myynnistä, mutta pitää sen esikatseltavana Google Kirjoissa, valitse Poista Google Playsta.
    • Jos haluat poistaa kirjan sekä Google Playsta että Google Kirjoista, valitse Poista käytöstä kokonaan.
  5. Klikkaa Tallenna.

Näin voit poistaa useita kirjoja laskentataulukon avulla:

1. Kirjaudu Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta Kirjaluettelo.
  3. Valitse Vie kirjoja.
  4. Lataa luotu laskentataulukko.
    • Muita ruutuja ei tarvitse valita.
  5. Avaa tiedosto taulukkolaskentaohjelmassa.
  6. Vaihda taulukon "Asetetaanko myytäväksi?" ‑sarakkeessa jokaisen myynnistä poistettavan kirjan arvoksi Ei.
  7. Palaa kirjaluetteloon.
  8. Valitse Lisäasetukset ja sitten Lataa CSV-tiedosto.
  9. Valitse muokattu laskentataulukko.
  10. Lataa se.
Keskeneräisen, julkaisemattoman kirjan poistaminen
Ota yhteyttä tukitiimiin. Tiimi voi poistaa keskeneräisen kirjan käytöstä ja luettelostasi.
Kirjan esikatselun poistaminen Google Kirjoista
Tärkeää: Et voi poistaa kirjaa Google Kirjoista, jos haluat pitää sen myytävänä Google Playssa.
  1. Kirjaudu Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta Kirjaluettelo.
  3. Valitse esikatselusta poistettava kirja.
  4. Valitse Yhteenveto-välilehti.
  5. Valitse Muuta tilaa.
  6. Jos haluat poistaa kirjan Google Kirjoista, valitse Poista kirja käytöstä.

Vinkkejä:

• Ota yhteyttä Google Kirjojen tukitiimiin seuraavissa tilanteissa:
    • Jos haluat poistaa suuren määrän kirjoja esikatselusta.
    • Jos haluat poistaa kaikki kirjasi ja sulkea tilisi.
  • Kirjaluettelosi oletusversiossa ei näy käytöstä poistettuja kirjoja. Voit muuttaa niiden asetuksia, voit hakea niitä luettelosta. Google Kirjoissa näkyy perustietoja kirjastasi myös käytöstä poistamisen jälkeet, mutta käyttäjät eivät voi nähdä kirjan sisältöä.
Kirjan vanhan version poistaminen

Kun lähetät päivitetyn kirjatiedoston ja uusi tiedosto on käsitelty, vanha tiedosto korvataan uudella. Lue tiedostojen ja lähettämisen yleiskatsaus.

• Käytä samaa tiedostonimeä, jotta järjestelmämme tunnistaa tiedoston olevan aiemman kirjan päivitys eikä uuden kirjan tiedosto.
  • Voit lähettää päivitetyn version sekä kansi- että sisältötiedostoista.
  • Vanhat versiot näkyvät edelleen kirjan Sisältö-välilehdellä historiatietoina. Lue lisää Sisältö-välilehdestä.

Lähettämättömän kirjan poistaminen

Jos näet Google Playssa tai Google Kirjoissa kirjan, johon sinulla on oikeudet mutta jota et ole lähettänyt, voit poistaa kirjan. Jos haluat tarkistaa kirjan esikatselun hakemalla sitä Google Kirjoista.

Vinkki: Kirjan näkyvyys kertoo, miten se lisättiin Google Kirjoihin.

Google Playssa myynnissä olevan tai Google Kirjoissa esikatseltavissa olevan kirjan poistaminen
Voit tarkistaa, kuka on antanut Googlelle luvan näyttää kirjasi sivuja Google Kirjojen esikatselusivulla. Ota yhteyttä kirjasta vastaavaan osapuoleen tai ilmoita sisältö poistettavaksi.
Sellaisen kirjan poistaminen, josta on nähtävillä osittaisia sivuja Google Kirjoissa

Katkelmanäkymässä näkyvät kirjat ovat käytettävissä Kirjastoprojektin kautta.

Google tekee yhteistyötä kirjastojen kanssa ja digitoi niiden kokoelmia, jotta kirjastojen kirjat ovat haettavissa. Google-kirjat näyttää vain muutaman lauseen kontekstin hakutermin ympäriltä, ei vain kokonaisia sivuja.

Rekisteröi kirja, jos haluat poistaa sen kirjastoprojektista.

Sellaisen kirjan poistaminen, jonka tila Google Kirjoissa on "Esikatselu ei saatavilla"
  • Jos kirjalla on Ei esikatselua ‐tunniste, kirja on saatavilla Google Kirjojen pelkkää metadataa sisältävässä hakemistossa.
  • Tiedoissa näkyy vain seuraavia tietoja kirjasta:
    • Lisensoidut bibliografiset tiedot, kuten ISBN, kirjoittaja, kustantaja ja julkaisupäivä.
    • Hakutulokset julkisilta verkkosivustoilta.
  • Google voi myös näyttää yhden kirjan kohdalla useita merkintöjä, esim. seuraavia:
    • Kansainväliset painokset.
    • Aiemmin julkaistut versiot.
  • Google ei poista pelkkää metadataa sisältäviä hakutuloksia hakemistosta.
  • Jos uskot, että näiden tietojen näyttäminen rikkoo oikeuksiasi tekijänoikeuksien omistajana, voit tehdä oikeudellisen valituksen.
  • Voit ottaa meihin yhteyttä, jos haluat tietää, mistä kolmannen osapuolen lähteestä saimme sisällönkuvaustiedot.