Richtlijnen voor boekbestanden

Belangrijk:

• Google Play-partners kunnen e-boeken en audioboeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet in elk land of elke regio beschikbaar.
  • Met reserveringen kunnen klanten je boek reserveren vóór de releasedatum, maar dit nog niet lezen. Op de publicatiedatum worden kosten voor de aankoop in rekening gebracht aan klanten die je boek hebben gereserveerd en krijgen deze klanten toegang tot het boek.
  • Vanwege wettelijke vereisten kan Google geen reserveringen aanbieden in India. Je boek is op de eerste verkoopdatum beschikbaar in de Google Play Store in India.
  • Voordat je bestanden uploadt, moet je checken of je content voldoet aan de richtlijnen van Google. Bekijk ons contentbeleid voor uitgevers voor boeken op Google Play als je je boeken wilt verkopen op Google Play.
  • Verkooprapporten per maand bevatten niet noodzakelijkerwijs gegevens die overeenkomen met je maandelijkse betalingen. Ga naar de Google Play-inkomstenrapporten voor een financieel rapport dat overeenkomt met je betaling.

Bestandsindelingen voor audioboeken

Google accepteert de volgende bestandsindelingen voor audioboeken:

• Audiobestanden: MP3, AAC, FLAC, WAV, zip en LPF.
  • Omslagbestanden: jpg en png.
  • Aanvullende pdf: pdf.
  • We accepteren ook zip-bestanden die alleen de bestandsindelingen hierboven bevatten.

Grootte- en kwaliteitslimieten

• Het audioboek moet minstens 5 minuten lang zijn
  • M4A met AAC-codering (bij voorkeur CBR), >128 Kbps (mono) of >=256 Kbps (stereo)
  • MP3 (bij voorkeur CBR), >=128 Kbps (mono) of >=256 Kbps (stereo)
  • FLAC, 16 bits/sample, >=44,1 KHz samplingsnelheid
  • WAV PCM-gecodeerd, 16-bits/sample, >=44,1 KHz samplingsnelheid

Vereisten voor afbeelding op omslag

• Geaccepteerde bestandstypen: png, jpg
  • Resolutie: minimaal 72 dpi
  • Pixelhoogte en -breedte: minimaal 1024 pixels, maximaal 7200 pixels
  • Verhoudingen: we raden vierkante omslagafbeeldingen aan

Aanvullend materiaal

Google accepteert aanvullend materiaal voor de audiocontent, mits het aanvullende materiaal voldoet aan deze vereisten:

• Het is een pdf-bestand.
  • Niet-pdf-aanvullingen worden niet ondersteund.
  • Eén pdf-bestand voor elk audioboek. Pdf's met meerdere bestanden worden niet ondersteund.
  • Het is kleiner dan 100 MB.

Bestandsnamen van audioboeken voor bulkuploads

Bestandsnamen van audioboeken zijn alleen belangrijk als je audioboeken in bulk uploadt.

Indienen

De bestanden een naam geven

Voorbeeld

Eén audiobestand voor het hele audioboek

ID_1of1.mp3 (aanbevolen)
ID.mp3 (verwerkingsvertraging van 24 uur)

9783000422560_1of1.mp3
9783000422560.mp3

Meerdere audiobestanden voor één audioboek

ID_XofY.mp3 (aanbevolen)
Eén zip-bestand dat alle audiobestanden bevat. Het zip-bestand heeft de naam ID.zip en alle audiobestanden in de zip staan op alfabetische volgorde.

Als je een andere naam gebruikt, leidt dit tot een verwerkingsvertraging van 24 uur omdat we al je bestanden moeten verzamelen.

9783000422560_1of2.mp3
9783000422560_2of2.mp3

9783000422560.zip
disk_a.mp3
disk_b.mp3
Omslagbestanden

<ISBN>.jpg, <ISBN>_frontcover.jpg

Voorkanten, achterkanten en binnenkanten kunnen afzonderlijk als jpeg- of png-bestanden worden gestuurd. Tiff-bestanden worden niet ondersteund.

Aanvullende pdf's

<ISBN>.pdf

Aanvullend materiaal (alleen pdf) kan afzonderlijk worden geleverd of samen met audioboekcontent in een zip-bestand.

9783000422560.pdf

Bestandsindelingen voor e-boeken

Google accepteert de volgende bestandsindelingen:

• Contentbestanden voor e-boeken: epub, pdf.
  • Omslagbestanden: jpeg, png, tiff, pdf.
  • We accepteren ook zip-bestanden die alleen de bestandsindelingen hierboven bevatten.

We accepteren geen .doc-, .html- of andere bestandsindelingen.

Als je je boek wilt verkopen op Google Play, moet je de content van het boek aanbieden in epub- of pdf-indeling. We raden je aan beide bestandsindelingen aan te bieden, zodat je lezers meer leesopties hebben.

Tip: Zelfs als de omslagafbeelding is ingesloten in een epub- of pdf-bestand, kun je de omslagafbeelding als een afzonderlijk bestand indienen. We gebruiken dit bestand om een miniatuur van de boekomslag te laten zien.

Grootte- en kwaliteitslimieten

• Het boek moet ten minste 4 pagina's lang zijn.
  • Elk bestand moet kleiner zijn dan 2 GB. Deze limiet geldt ook voor omslagafbeeldingsbestanden.
  • Omslagbestanden moeten een minimale resolutie van 640 pixels hebben. De maximale hoogte en breedte zijn 7200 pixels.

Vereisten voor afbeelding op omslag

Omslagbestanden moeten in jpeg-, pdf-, tiff- of png-indeling zijn opgeslagen en de juiste bestandsnaamextensie hebben.

Indelingsspecifieke richtlijnen

.pdf
  • Het pdf-bestand moet het volledige boek bevatten of moet deel uitmaken van een set meerdelige bestanden met speciale namen.
  • Upload geen voorbeeldcontent, zoals een fragment. In de voorbeeldinstellingen voor Google Zoeken kun je bepalen hoeveel pagina's een gebruiker als voorbeeld kan bekijken.
  • Het pdf-bestand mag niet zijn beveiligd met een wachtwoord. Met een wachtwoord beveiligde bestanden kunnen niet worden verwerkt.
  • Als je automatisch een inhoudsopgave wilt laten maken, neem je bookmarks op in het pdf-bestand.
.epub
  • Het epub-bestand moet de afbeelding voor de voorkant bevatten.
  • Het epub-bestand moet het volledige boek bevatten.
  • Upload geen voorbeeldcontent, zoals een fragment. In Boekgegevensen danInstellingen kun je bepalen hoeveel pagina's een gebruiker kan weergeven.
  • Het epub-bestand moet zijn gevalideerd met EpubCheck.

Bestandsnamen van e-boeken

In de onderstaande tabel zie je voorbeelden van bestandsnamen voor elke methode waarmee je bestanden kunt indienen.

Welke ID moet worden gebruikt

• Als je één boek uploadt via het tabblad Content van het boek: Je hoeft de ID niet op te nemen in de bestandsnaam. De extensie voor de bestandsnaam wordt gebruikt om te bepalen welk type bestand je hebt geüpload.
  • Als je boeken al unieke ID's hebben (zoals een ISBN of een door Google toegewezen GGKEY): Gebruik de bestandsnaamconventies hierboven, maar vervang het ISBN-nummer door de daadwerkelijke ID van het boek. De ID is vereist zodat we het bestand kunnen koppelen aan het juiste boek.
    • Bij GGKEY-ID's hoef je het voorvoegsel GGKEY: niet op te nemen.
    • Voor ISBN-nummers voor gedrukte en elektronische werken:
      • Gebruik het ISBN-nummer voor gedrukte werken om de pdf-bestanden een naam te geven.
      • Geef de epub-bestanden een naam met het ISBN voor elektronische werken. Meer informatie over ISBN-nummers
  • Als je boeken geen unieke ID hebben: Je kunt zelf een bestandsnaam kiezen. Gebruik de bovenstaande conventies voor bestandsnamen, maar vervang ISBN door een andere tekst. Volg deze richtlijnen als je bestandsnamen maakt:
    • Gebruik geen 10- of 13-cijferige nummers, want deze kunnen worden verward met ISBN-nummers.
    • Gebruik geen underscores (_), behalve zoals in de voorbeeldbestandsnamen. Bijvoorbeeld: _interior of _frontcover.
Belangrijk: Onvolledige bestandenreeksen kunnen niet worden verwerkt. Meer informatie over bestanden en uploaden
Eén pdf-bestand met de omslag
  • Content en omslag
    • ISBN.pdf
Een pdf-bestand zonder omslagen (Omslagafbeeldingen worden geleverd in afzonderlijke bestanden)
  • Vereist:
    • Content, geen omslag
      • ISBN_interior.pdf
    • Voorkant
      • ISBN_frontcover.jpg
      • De bestandsextensies verschillen. Tiff, pdf en png zijn toegestaan.
  • Optioneel:
    • Belangrijk: Als je optionele bestanden indient, moet je die eerst indienen.
    • Achterkant
      • ISBN_backcover.jpg
      • De bestandsextensies kunnen verschillen. Tiff, pdf en png zijn toegestaan.
Een boek dat is opgesplitst in meerdere pdf-bestanden
  • Content en omslag
    • ISBN_1of3.pdf
    • ISBN_2of3.pdf
    • ISBN_3of3.pdf

De nummering in bestandsnamen kan variëren afhankelijk van het aantal bestanden.

Een epub-bestand
  • Vereist:
    • Content en omslag
    • ISBN.epub
  • Optioneel:
    • Voorkant
      • ISBN_frontcover.jpg
      • De bestandsextensies kunnen verschillen. Tiff, png en pdf zijn toegestaan