Yleiskatsaus tiedostoihin ja lähettämiseen

Jotkin tällä sivustolla kuvaillut kohteet eivät ehkä ole saatavilla, sillä kirjojen myyminen Google Playssa on rajoitettu tiettyihin maihin.

Tiedostomuodot

Google hyväksyy seuraavat tiedostomuodot:

Jos aiot myydä kirjaasi Google Playssa, lähetä kirjan sisältö sekä .epub- että .pdf-muodossa, jotta lukijoilla on enemmän vaihtoehtoja. Vain yksi muoto on pakollinen.

Vaikka kansikuva olisi upotettu .epub- tai .pdf-tiedostoon, kansikuva kannattaa lähettää erillisenä tiedostona. Google käyttää tätä tiedostoa näyttääkseen kirjan kannen pikkukuvana.

Sisältöä koskevat säännöt

Varmista ennen tiedostojen lähettämistä, että sisältösi noudattaa Googlen sääntöjä. Jos aiot myydä kirjojasi Google Playssa, lue Google Playn kirjoja koskevat kustantajien sisältökäytännöt.

Kokorajoitukset

• Kukin tiedosto (mukaan lukien kansikuvat) voi olla korkeintaan 2 Gt:n kokoinen.
  • Kirjan on oltava vähintään nelisivuinen.

Muotokohtaiset vaatimukset

.pdf
  • .pdf-tiedoston on sisällettävä koko kirja (tai oltava osa erityisesti nimettyjä moniosaisia tiedostoja). Älä lähetä näytesisältöä, kuten otteita. Google Haun esikatseluasetukset määrittävät, miten suuri osa kirjasta on esikatseltavissa.
  • .pdf-tiedosto ei saa olla salasanasuojattu, koska järjestelmämme ei voi käsitellä tällaista tiedostoa.
  • Jos haluat, että luomme kirjalle sisällysluettelon automaattisesti, sisällytä .pdf-tiedostoon kirjanmerkit.
.epub
  • .epub-tiedoston on sisällettävä etukannen kuva.
  • Koko kirjan on oltava .epub-tiedostossa. Älä lähetä näytesisältöä, kuten otteita. Google Haun esikatseluasetukset määrittävät, miten suuri osa kirjasta on esikatseltavissa.
  • .epub-tiedosto on varmennettava EpubCheckin avulla.

Tiedostonimet

Tarkista alla olevasta taulukosta esimerkkitiedostonimi, joka riippuu tiedoston lähetystavasta.

Yksittäinen .pdf-tiedosto, joka sisältää kannen
  • Sisältö ja kansi
    • ISBN.pdf
.pdf-tiedosto, joka ei sisällä kansia – kansikuvat ovat erillisessä tiedostossa*
  • Sisältö, ei kantta (pakollinen)
    • ISBN_interior.pdf
  • Etukansi (pakollinen)
    • ISBN_frontcover.jpg (tiedostotunniste voi olla eri, esim. .jpg, .tiff, .pdf tai .png)
  • Takakansi (valinnainen, mutta jos halutaan sisällyttää lähetykseen, tämä on lähetettävä ensin)
    • ISBN_backcover.jpg_backcover.jpg (tiedostotunniste voi olla eri, esim. JPEG, TIFF, PDF tai PNG)

* Vajaata tiedostosarjaa ei käsitellä. Lue lisää

Useisiin .pdf-tiedostoihin jaettu kirja*
  • Kansi ja sisältö
    • ISBN_1of3.pdf (numero voi olla eri)
    • ISBN_2of3.pdf (numero voi olla eri)
    • ISBN_3of3.pdf (numero voi olla eri)

* Vajaata tiedostosarjaa ei käsitellä. Lue lisää

.epub-tiedosto
  • Sisältö ja kansi (pakollinen)
    • ISBN.epub
  • Etukansi (valinnainen – käytetään pikkukuvana markkinoinnissa)
    • ISBN_frontcover.jpg_backcover.jpg (tiedostotunniste voi olla eri, esim. JPEG, TIFF, PDF tai PNG)

Tunnisteen valinta:

• Jos lähetät yhden kirjan tiedostoja kirjan Sisältö-välilehdeltä: Tunnistetta ei tarvitse lisätä tiedostonimeen. Muissa tapauksissa tunniste on pakollinen, jotta osaamme yhdistää tiedoston oikeaan kirjaan. Tiedostotunnisteen perusteella päätellään, millaisen tiedoston olet lähettänyt.
  • Jos kirjoillasi on jo yksilölliset tunnisteet (kuten ISBN tai Googlen määräämä GGKEY): Korvaa yllä olevien esimerkkitiedostonimien ISBN kirjan todellisella tunnisteella. (Jos kyseessä on GGKEY, GGKEY:-etuliitettä ei tarvitse lisätä.) Jos sinulla on sekä painetun että sähköisen version ISBN, .pdf-tiedostot kannattaa yleensä nimetä painetun version ISBN:n mukaan ja .epub-tiedostot sähköisen version ISBN:n mukaan. Katso lisätietoja ISBN-numeroista.
  • Jos kirjoilla ei ole yksilöllisiä tunnisteita: Voit käyttää omia tiedostonimiäsi. Korvaa yllä olevien esimerkkitiedostonimien ISBN valitsemallasi tekstillä. Vältä 10- ja 13-numeroisia numerosarjoja, sillä järjestelmämme voi erehtyä luulemaan niitä ISBN-numeroiksi. Suosittelemme myös välttämään alaviivamerkin (_) käyttöä muuten kuin esimerkeissä kuvatulla tavalla (esim. _interior tai _frontcover).

Kansitiedostot

Kansitiedostojen on oltava joko .jpeg-, .pdf-, .tiff- tai .png-muodossa, ja niissä on oltava oikea tiedostotunniste.

Tiedostojen lähettäminen

Tiedostoja voi lähettää Yhteistyökumppanikeskuksessa kahdella tavalla:

• Lähetä yhden kirjan tiedostot kirjan asetusten Sisältö-välilehdeltä.
  • Lähetä useiden kirjojen tiedostot samanaikaisesti kirjaluettelosta valitsemalla Lisäasetukset and then Lisää useita sisältötiedostoja.

Useita tiedostoja yhtä kirjaa varten

Seuraavissa tapauksissa sinun on lähetettävä kaikki vaaditut tiedostonimet, jotta kirjasi voidaan käsitellä:

• Useisiin .pdf-tiedostoihin jaettu kirja (esim. ISBN_1of2.pdf ja ISBN_2of2.pdf)
  • .pdf-tiedosto ilman kansikuvaa ja erillinen kansikuvatiedosto (esim. ISBN_interior.pdf ja ISBN_frontcover.jpg)

Jos lähetät erillisen kansikuvatiedoston (ISBN_backcover.jpg), suosittelemme, että lähetät sen ennen sisältötiedostoa (ISBN_interior.pdf).

Jos kaikkia pakollisia tiedostoja ei lähetetä yhtä aikaa, ne näkyvät Odottava sisältö ‑luettelossa kirjan Sisältö-välilehdellä. Sisältöä tai kansikuvaa ei käsitellä ennen kuin kaikki pakolliset tiedostot on lähetetty. Esimerkiksi ISBN_frontcover.pdf pysyy Odottava sisältö -luettelossa, kunnes ISBN_interior.pdf on lähetetty.

Näiden kirjojen päivitykset käsitellään myös eri tavalla.

Tiedostojen päivitys

Voit päivittää tiedoston lähettämällä siitä uuden version. Vanha versio korvataan uudella. Vanhan version ladanneiden käyttäjien on ladattava kirja uudelleen nähdäkseen uuden version. Lue lisää kirjojen latausongelmien korjaamisesta.

Jos lähetät päivitetyn tiedoston kirjaluettelosta valitsemalla Lisäasetukset and then Lisää useita sisältötiedostoja (tietyn kirjan Sisältö-välilehdeltä lähettämisen sijaan), päivitetyn tiedoston on joko käytettävä samaa tiedostonimeä kuin alkuperäinen tiedosto tai käytettävä tunnistetta etuliitteenä. Jos käytät toista tiedostonimeä tai tiedostonimeä, joka ei sisällä tunnistetta, kirjaluetteloosi luodaan uusi kirjamerkintä. Poikkeuksen muodostavat erilliset kansikuvat .pdf-tiedostoissa.

Useita tiedostoja sisältävien kirjojen (tiedostojoukkojen) päivittäminen:
  • Moniosaiset .pdf-tiedostot (esim.ISBN_1of2.pdf ja ISBN_2of2.pdf): Lähetä kaikki tiedostot uudelleen, vaikka niitä ei olisikaan päivitetty.
  • .pdf-tiedosto ilman kantta (esim. ISBN_interior.pdf ja ISBN_frontcover.jpg): Lähetä sisältö (ISBN_interior.pdf) uudelleen, jotta viimeisimmän tiedostojoukon prosessi käynnistyy. Jos päivität kansikuvan .pdf-tiedostolla etkä tee muutoksia muihin tiedostoihin, tiedoston nimen on oltava ISBN_frontcoveronly.pdf.

Tiedoston tila ja historia

Voit nähdä lähettämiesi tiedostojen tilan kirjaluettelostasi valitsemalla kirjan nimen ja siirtymällä Sisältö-välilehdelle.

Viimeksi lähettämäsi tiedostot, joita ei ole vielä käsitelty, näkyvät Odottava sisältö ‑kohdassa, ja niiden yhteydessä näytetään tilaviesti. Jos tiedostoissa on virheitä, saat lisätietoja klikkaamalla virheilmoitusta. Jos tiedostojen käsittely onnistui, kunkin näyttötyypin viimeisin versio (eli viimeisin .epub-tiedosto, viimeisin .pdf-tiedosto sekä viimeisin kansikuvatiedosto) näytetään Käsitelty sisältö- tai Kansikuvatiedostot-kohdassa.

Historiassa mainitut tiedostonimet saattavat olla eri nimiä kuin ne, joilla lähetit tiedostot. Tämä johtuu siitä, että Sisältö-välilehden kautta lähetetyt tiedostot nimetään uudelleen lisäämällä tunniste tiedostonimeen. Tämä ei vaikuta tiedostojesi käsittelyyn.