Kirjatiedosto-ohjeet

Tärkeää:

• Google Playn yhteistyökumppanit voivat myydä e-kirjoja ja äänikirjoja tietyissä maissa tai tietyillä alueilla. Täällä mainitut ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikilla alueilla.
  • Ennakkotilausten avulla asiakkaasi voivat tilata kirjasi ennen sen julkaisua. He eivät kuitenkaan voi lukea kirjaa ennen julkaisupäivää. Ennakkotilauksen tehneiltä asiakkailta veloitetaan julkaisupäivänä kirjan hinta, ja he saavat kirjan käyttöönsä.
  • Viranomaisvaatimusten vuoksi Google ei voi tarjota ennakkotilauksia Intiassa. Intiassa kirja on saatavilla myyntiintulopäivänä Google Play Kaupassa.
  • Varmista ennen tiedostojen lähettämistä, että sisältösi noudattaa Googlen sääntöjä. Jos aiot myydä kirjojasi Google Playssa, lue Google Playn kirjoja koskevat kustantajien sisältökäytännöt.
  • Kuukausikohtaisten myyntiraporttien tiedot eivät välttämättä vastaa kuukausimaksuja. Jos haluat maksuja vastaavan talousraportin, tutustu Google Playn tuloraporttiin.

Äänikirjan tiedostomuodot

Google hyväksyy seuraavat äänikirjan tiedostomuodot:

• audiotiedostot: .mp3, .aac, .flac, .wav, .zip ja .lpf
  • kansitiedostot: .jpg ja .png
  • PDF-lisämateriaali: .pdf
  • zip-tiedostot, jotka sisältävät vain edellä mainittuja tiedostomuotoja.

Koko- ja laaturajoitukset

• Äänikirjan kesto on vähintään viisi minuuttia.
  • Äänikirjan muotona on M4A, jossa on AAC-koodaus (suositus: CBR), >128 kb/s (mono) tai >=256 kb/s (stereo).
  • Äänikirjan muotona on MP3 (suositus: CBR), >=128 kb/s (mono) tai >=256 kb/s (stereo).
  • Äänikirjan muotona on FLAC, 16 bittiä/näyte, >= 44,1 kHz:n näytteenottotaajuus.
  • Äänikirja on WAV PCM ‑koodattu, 16 bittiä/näyte, >=44,1 KHz:n näytteenottotaajuus.

Kansikuvavaatimukset

• Hyväksytyt tiedostotyypit: .png, .jpg
  • Resoluutio: vähintään 72 dpi
  • Korkeus ja leveys pikseleinä: vähintään 1 024 pikseliä ja enintään 7 200 pikseliä
  • Mittasuhteet: suosituksena neliö

Lisämateriaali

Google hyväksyy lisämateriaalin, joka on tarkoitettu audiosisällön yhteyteen, kunhan lisämateriaali täyttää seuraavat vaatimukset:

• Lisämateriaali on PDF-tiedostomuodossa.
  • Muita kuin PDF-muodossa olevia lisämateriaaleja ei tueta.
  • Lisämateriaali sisältää yhden PDF-tiedoston äänikirjaa kohti. Useita PDF-tiedostoja ei tueta.
  • Lisämateriaalin koko on alle 100 Mt.

Äänikirjojen tiedostonimet joukkolatauksissa

Äänikirjatiedostojen nimeäminen on tärkeää vain, jos lataat useita äänikirjoja kerralla.

Lähetys

Tiedostojen nimeäminen

Esimerkki

Yksi audiotiedosto koko äänikirjalle

ID_1of1.mp3 (suositus)
ID.mp3 (24 tunnin käsittelyviive)

9783000422560_1of1.mp3
9783000422560.mp3

Useita audiotiedostoja yhdelle äänikirjalle

ID_XofY.mp3 (suositus)
Yksi, kaikki audiotiedostot sisältävä ZIP-tiedosto. ZIP-tiedoston nimi on ID.zip, ja kaikki ZIP-tiedostossa olevat audiotiedostot ovat aakkosjärjestyksessä.

Jonkin toisen nimeämistavan käyttäminen aiheuttaa 24 tunnin viiveen käsittelyssä, kun keräämme kaikkia tiedostoja.

9783000422560_1of2.mp3
9783000422560_2of2.mp3

9783000422560.zip
disk_a.mp3
disk_b.mp3
Kansitiedostot

<ISBN>.jpg, <ISBN>_frontcover.jpg

Etukannet, takakannet ja sivut voidaan lähettää erikseen JPEG- tai PNG-tiedostoina. TIFF-tiedostoja ei tueta.

PDF-lisämateriaalit

<ISBN>.pdf

Lisämateriaali (vain .pdf) voidaan toimittaa erikseen tai äänikirjasisällön mukana pakattuna.

9783000422560.pdf

E-kirjan tiedostomuodot

Google hyväksyy seuraavat tiedostomuodot:

• E-kirjojen sisältötiedostot: .epub, .pdf
  • Kansikuvatiedostot: .jpeg, .png, .tiff, .pdf
  • Zip-tiedostot, jotka sisältävät vain edellä mainittuja tiedostomuotoja

Emme hyväksy .doc-, .html- tai muita tiedostomuotoja.

Jos haluat myydä kirjaa Google Playssa, kirjan sisällön on oltava joko .epub- tai .pdf-muodossa. Suosittelemme lisäämään molemmat tiedostomuodot, jotta lukijoilla on enemmän vaihtoehtoja.

Vinkki: Vaikka kansikuva olisi upotettu .epub- tai .pdf-tiedostoon, voit lähettää kansikuvan erillisenä tiedostona. Käytämme tätä tiedostoa kirjan kannen pikkukuvana.

Koko- ja laaturajoitukset

• Kirjan on oltava vähintään nelisivuinen.
  • Tiedostot saavat olla enintään 2 Gt:n kokoisia. Rajoitus koskee myös kansikuvatiedostoja.
  • Kansitiedostojen vähimmäisresoluutio on 640 pikseliä. Leveys ja korkeus voivat olla enintään 7 200 pikseliä.

Kansikuvavaatimukset

Kansitiedostojen on oltava .jpeg-, .pdf-, .tiff- tai .png-muodossa, ja niissä on oltava oikea tiedostotunniste.

Muotokohtaiset vaatimukset

.pdf
  • .pdf-tiedoston on sisällettävä koko kirja (tai oltava osa erityisesti nimettyjä moniosaisia tiedostoja).
  • Älä lataa näytesisältöä, esim. katkelmia. Voit valita Google Haun esikatseluasetuksista, kuinka montaa sivua käyttäjä voi esikatsella.
  • .pdf-tiedosto ei saa olla salasanasuojattu. Salasanalla suojattuja tiedostoja ei voida käsitellä.
  • Jos haluat, että kirjalle luodaan sisällysluettelo automaattisesti, sisällytä .pdf-tiedostoon kirjanmerkit.
.epub
  • .epub-tiedoston on sisällettävä etukannen kuva.
  • Koko kirjan on oltava .epub-tiedostossa.
  • Älä lataa näytesisältöä, esim. katkelmia. Voit valita, kuinka montaa sivua käyttäjä voi esikatsella, kohdasta Kirjan tiedot ja sitten Asetukset.
  • Varmenna .epub-tiedosto EpubCheckin avulla.

E-kirjan tiedostonimet

Tarkista alla olevasta taulukosta esimerkkitiedostonimi, joka riippuu tiedoston lähetystavasta.

Tunnisteen valinta

• Jos lataat yhden kirjan Sisältö-välilehdellä: Sinun ei tarvitse lisätä tunnistetta tiedostonimeen. Lähettämäsi tiedostotyyppi päätellään tiedostotunnisteen perusteella.
  • Jos kirjoillasi on jo yksilölliset tunnisteet (esim. ISBN tai Googlen määräämä GGKEY): Käytä yllä mainittuja tiedostonimisääntöjä, mutta korvaa ISBN kirjan todellisella tunnisteella. Tunnisteen avulla voimme yhdistää tiedoston oikeaan kirjaan.
    • Jos käytät GGKEY-tunnisteita, GGKEY:-etuliitettä ei tarvitse lisätä.
    • Painetun ja sähköisen version ISBN-numerot:
      • Käytä .pdf-tiedostojen nimissä painetun version ISBN-numeroa.
      • Käytä .epub-tiedostojen nimissä sähköisen version ISBN-numeroa. Lue lisää ISBN-numeroista.
  • Jos kirjoilla ei ole yksilöllisiä tunnisteita: Voit käyttää omia tiedostonimiäsi. Käytä yllä mainittuja tiedostonimimuotoja, mutta korvaa ISBN valitsemallasi tekstillä. Luo tiedostonimet näiden ohjeiden mukaan:
    • Älä käytä 10 tai 13 numeron sarjoja, sillä ne voivat sekoittua ISBN-numeroihin.
    • Älä käytä alaviivoja (_) muuten kuin esimerkkinimissä kuvatuilla tavoilla, esim. _interior tai _frontcover.
Tärkeää: Puutteellisia tiedostojoukkoja ei voida käsitellä. Lue lisää tiedostoista ja lataamisesta.
Yksittäinen .pdf-tiedosto, joka sisältää kannen
  • Sisältö ja kansi
    • ISBN.pdf
.pdf-tiedosto, joka ei sisällä kansia – kansikuvat ovat erillisessä tiedostossa
  • Pakolliset:
    • Sisältö, ei kantta
      • ISBN_interior.pdf
    • Etukansi
      • ISBN_frontcover.jpg
      • Tiedostotunnisteet vaihtelevat. Sallittuja ovat .tiff, .pdf ja .png.
  • Valinnaiset:
    • Tärkeää: Jos käytät valinnaisia tiedostoja, lähetä ne ensin.
    • Takakansi
      • ISBN_backcover.jpg
      • Tiedostotunnisteet voivat vaihdella. Sallittuja ovat .tiff, .pdf ja .png.
Useisiin .pdf-tiedostoihin jaettu kirja
  • Sisältö ja kansi
    • ISBN_1of3.pdf
    • ISBN_2of3.pdf
    • ISBN_3of3.pdf

Tiedostonimien numerointi voi vaihdella tiedostojen määrän mukaan.

.epub-tiedosto
  • Pakolliset:
    • Sisältö ja kansi
    • ISBN.epub
  • Valinnaiset:
    • Etukansi
      • ISBN_frontcover.jpg
      • Tiedostotunnisteet voivat vaihdella. .tiff, .png ja .pdf ovat sallittuja.