Yleiskatsaus tiedostoihin ja lähettämiseen

Google Play ‑kumppanit voivat myydä e-kirjoja tietyissä maissa tai tietyillä alueilla. Täällä kuvatut ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikkialla. Äänikirjojen myynti Playssa on tällä hetkellä rajoitettu valittuihin kumppaneihin. Vaikka Google ei tällä hetkellä hyväksy uusien äänikirjakumppaneiden hakemuksia, tilanne voi muuttua. Tarkista tilanne myöhemmin.

Tiedostomuodot

Google hyväksyy seuraavat tiedostomuodot:

Jos aiot myydä kirjaasi Google Playssa, lähetä kirjan sisältö sekä .epub- että .pdf-muodossa, jotta lukijoilla on enemmän vaihtoehtoja. Vain yksi muoto on pakollinen.

Vaikka kansikuva olisi upotettu .epub- tai .pdf-tiedostoon, kansikuva kannattaa lähettää erillisenä tiedostona. Google käyttää tätä tiedostoa näyttääkseen kirjan kannen pikkukuvana.

Sisältöä koskevat säännöt

Varmista ennen tiedostojen lähettämistä, että sisältösi noudattaa Googlen sääntöjä. Jos aiot myydä kirjojasi Google Playssa, lue Google Playn kirjoja koskevat kustantajien sisältökäytännöt.

Kokorajoitukset

• Kukin tiedosto (mukaan lukien kansikuvat) voi olla korkeintaan 2 Gt:n kokoinen.
  • Kirjan on oltava vähintään nelisivuinen.

Muotokohtaiset vaatimukset

.pdf
  • .pdf-tiedoston on sisällettävä koko kirja (tai oltava osa erityisesti nimettyjä moniosaisia tiedostoja). Älä lähetä näytesisältöä, esim. otteita. Google Haun esikatseluasetukset määrittävät, miten suuri osa kirjasta on esikatseltavissa.
  • .pdf-tiedosto ei saa olla salasanasuojattu, koska järjestelmämme ei voi käsitellä tällaista tiedostoa.
  • Jos haluat, että luomme kirjalle sisällysluettelon automaattisesti, sisällytä .pdf-tiedostoon kirjanmerkit.
.epub
  • .epub-tiedoston on sisällettävä etukannen kuva.
  • Koko kirjan on oltava .epub-tiedostossa. Älä lähetä näytesisältöä, esim. otteita. Google Haun esikatseluasetukset määrittävät, miten suuri osa kirjasta on esikatseltavissa.
  • .epub-tiedosto on varmennettava EpubCheckin avulla.

Tiedostonimet

Tarkista alla olevasta taulukosta esimerkkitiedostonimi, joka riippuu tiedoston lähetystavasta.

Yksittäinen .pdf-tiedosto, joka sisältää kannen
  • Sisältö ja kansi
    • ISBN.pdf
.pdf-tiedosto, joka ei sisällä kansia – kansikuvat ovat erillisessä tiedostossa*
  • Sisältö, ei kantta (pakollinen)
    • ISBN_interior.pdf
  • Etukansi (pakollinen)
    • ISBN_frontcover.jpg (tiedostotunniste voi olla eri, esim. .jpg, .tiff, .pdf tai .png)
  • Takakansi (valinnainen, mutta jos halutaan sisällyttää lähetykseen, tämä on lähetettävä ensin)
    • ISBN_backcover.jpg (tiedostotunniste voi olla eri, esim. .jpeg, .tiff, .pdf tai .png)

*Vajaata tiedostosarjaa ei käsitellä. Lue lisää

Useisiin .pdf-tiedostoihin jaettu kirja*
  • Kansi ja sisältö
    • ISBN_1of3.pdf (numerointi voi olla eri)
    • ISBN_2of3.pdf (numerointi voi olla eri)
    • ISBN_3of3.pdf (numerointi voi olla eri)

*Vajaata tiedostosarjaa ei käsitellä. Lue lisää

.epub-tiedosto
  • Sisältö ja kansi (pakollinen)
    • ISBN.epub
  • Etukansi (valinnainen – käytetään pikkukuvana markkinoinnissa)
    • ISBN_frontcover.jpg (tiedostotunniste voi olla eri, esim. .jpeg, .tiff, .pdf tai .png)

Tunnisteen valinta:

• Jos lähetät yhden kirjan tiedostoja kirjan Sisältö-välilehdeltä: Tunnistetta ei tarvitse lisätä tiedostonimeen. Muissa tapauksissa tunniste on pakollinen, jotta osaamme yhdistää tiedoston oikeaan kirjaan. Tiedostotunnisteen perusteella päätellään, millaisen tiedoston olet lähettänyt.
  • Jos kirjoillasi on jo yksilölliset tunnisteet (esim. ISBN tai Googlen määräämä GGKEY: Korvaa yllä olevien esimerkkitiedostonimien ISBN kirjan todellisella tunnisteella. (Jos kyseessä on GGKEY, GGKEY:-etuliitettä ei tarvitse lisätä.) Jos sinulla on sekä painetun että sähköisen version ISBN, .pdf-tiedostot kannattaa yleensä nimetä painetun version ISBN:n mukaan ja .epub-tiedostot sähköisen version ISBN:n mukaan. Lue lisää ISBN:stä.
  • Jos kirjoilla ei ole yksilöllisiä tunnisteita: Voit käyttää omia tiedostonimiäsi. Korvaa yllä olevien esimerkkitiedostonimien ISBN valitsemallasi tekstillä. Vältä 10- ja 13-numeroisia numerosarjoja, sillä järjestelmämme voi erehtyä luulemaan niitä ISBN-numeroiksi. Suosittelemme myös välttämään alaviivamerkin (_) käyttöä muuten kuin esimerkeissä kuvatulla tavalla (esim. _interior tai _frontcover).

Kansitiedostot

Kansitiedostojen on oltava joko .jpeg-, .pdf-, .tiff- tai .png-muodossa, ja niissä on oltava oikea tiedostotunniste.

Tiedostojen lataaminen ja päivittäminen

Yhteistyökumppanikeskuksessa voit ladata yhden tai useampia tiedostoja yhtä tai useampia kirjoja varten.

Voit päivittää tiedoston lataamalla uuden version, joka korvaa vanhan version.

Yksi tiedosto yhtä kirjaa varten

Näin voit ladata yhden tiedoston yhtä kirjaa varten:

1. Avaa kirjan asetuksista Sisältö-välilehti.
  2. Lataa uusi tiedosto.

Voit päivittää sisältöä tai kansikuvat lataamalla uuden .pdf- tai .epub-tiedoston nykyiseen teosluetteloon.

Useita tiedostoja yhtä kirjaa varten

Näin voit ladata useita tiedostoja yhtä kirjaa varten:

1. Avaa kirjan asetuksista Sisältö-välilehti.
  2. Varmista, että tiedostot ovat nimeämisvaatimusten mukaisia.
  3. Lataa ja lähetä kaikki tiedostot samaan aikaan.
    • Jos et lähetä kaikkia pakollisia tiedostoja yhtä aikaa, ne näkyvät Odottava sisältö ‑kohdassa kirjan Sisältö-välilehdellä. Sisältöä tai kansikuvaa ei käsitellä, ennen kuin olet lähettänyt kaikki pakolliset tiedostot. Esimerkiksi ISBN_frontcover.pdf pysyy Odottava sisältö ‑kohdassa, kunnes ISBN_interior.pdf on ladattu.

Kun päivität kirjan, jossa on useita tiedostoja:

• Jos kyseessä on moniosainen .pdf, esim. ISBN_1of2.pdf tai ISBN_2of2.pdf: Lähetä kaikki tiedostot uudelleen, vaikka niitä ei olisikaan päivitetty.
  • Jos kyseessä on .pdf ilman kantta, esim. ISBN_interior.pdf tai ISBN_frontcover.jpg: Lähetä sisältö (ISBN_interior.pdf) uudelleen, jotta viimeisimmän tiedostojoukon prosessi käynnistyy. Jos taas päivität kansikuvan .pdf-tiedostolla etkä tee muutoksia muihin tiedostoihin, tiedoston nimen on oltava ISBN_frontcoveronly.pdf.

Useita tiedostoja useita kirjoja varten

Näin voit ladata useita tiedostoja useita kirjoja varten:

1. Siirry Kirjaluetteloon.
  2. Valitse Lisäasetukset ja sitten Lisää useita sisältötiedostoja.

Jokaisessa päivitetyssä tiedostonimessä on oltava jompikumpi näistä:

• Sama tiedostonimi kuin alkuperäisessä versiossa
  • Tunniste etuliitteenä

Jos käytät tiedostonimeä, joka ei vastaa näitä vaatimuksia, kirjaluetteloosi luodaan uusi kirjamerkintä.

Vinkkejä:

Tiedoston tila ja historia

Voit nähdä lähettämiesi tiedostojen tilan kirjaluettelossasi valitsemalla kirjan nimen ja siirtymällä Sisältö-välilehdelle.

Viimeksi lähettämäsi tiedostot, joita ei ole vielä käsitelty, näkyvät Odottava sisältö ‑kohdassa, ja niiden yhteydessä näytetään tilaviesti. Jos tiedostoissa on virheitä, saat lisätietoja klikkaamalla virheilmoitusta. Jos tiedostojen käsittely onnistui, kunkin näyttötyypin viimeisin versio (eli viimeisin .epub-tiedosto, viimeisin .pdf-tiedosto sekä viimeisin kansikuvatiedosto) näytetään Käsitelty sisältö- tai Kansikuvatiedostot-kohdassa.

Historiassa mainitut tiedostonimet saattavat olla eri nimiä kuin ne, joilla lähetit tiedostot. Tämä johtuu siitä, että Sisältö-välilehden kautta lähetetyt tiedostot nimetään uudelleen lisäämällä tunniste tiedostonimeen. Tämä ei vaikuta tiedostojesi käsittelyyn.