DRM-alternativ (Digital Rights Management) för böcker på Google Play

Viktigt!

• Google Play-partners kan sälja e-böcker och ljudböcker i vissa länder och regioner. Funktionerna som beskrivs här är inte tillgängliga i alla länder och regioner.
  • Med förbeställning menas att kunder kan beställa boken, men inte läsa den, före utgivningsdatumet. Kunder som har förbeställt en bok debiteras på utgivningsdatumet och får då åtkomst till den.
  • Google kan inte erbjuda förbeställning i Indien på grund av gällande lagstiftning. Din bok blir tillgänglig i Google Play Butik i Indien från och med försäljningsdatumet.
  • Se till att ditt innehåll följer Googles riktlinjer innan du laddar upp filer. Läs vår innehållspolicy för böcker på Google Play om du planerar att sälja böcker på Google Play.
  • Informationen i försäljningsrapporterna per månad överensstämmer inte alltid med dina månatliga utbetalningar från Google. Gå till Intäktsrapporter för Google Play om du vill se en ekonomisk rapport som överensstämmer med din utbetalning.

Syftet med kopieringsskydd (DRM, Digital Rights Management) är att skydda innehållsägaren och förhindra obehörig delning av e-böcker. Om du föredrar att göra boken tillgänglig på Google Play utan kopieringsskydd får användare som köper och laddar ned innehållsfilen mer flexibilitet när det gäller hur den får användas.

Följ anvisningarna nedan om du vill inaktivera kopieringsskydd.

1. Öppna bokkatalogen i kontot i partnercentret.
  2. Klicka på bokens titel.
  3. Klicka på Inställningar högst upp.
  4. Välj Nej under Vill du använda kryptering för kopieringsskydd? i menyn.
  5. Avmarkera DRM aktiverat under Distributionsinställningar.

Tips! Använd mallar om du vill inaktivera kopieringsskydd för nya böcker. Läs mer om mallinställningar.

Google har stöd för Adobe Content Server 4 för kopieringsskydd av nedladdade filer. Google kräver att användarna autentiserar boken en gång per enhet. Dessa enheter kan sedan begära ACS4-krypterade ePub- eller PDF-filer via ett API från Google.

Tips! På grund av tekniska begränsningar går det inte att ladda ned DRM-aktiverade böcker som är större än 128 MB.