Templates (standaardboekinstellingen)

Belangrijk:

• Google Play-partners kunnen e-boeken en audioboeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet in elk land of elke regio beschikbaar.
  • Met reserveringen kunnen klanten je boek reserveren vóór de releasedatum, maar dit nog niet lezen. Op de publicatiedatum worden kosten voor de aankoop in rekening gebracht aan klanten die je boek hebben gereserveerd en krijgen deze klanten toegang tot het boek.
  • Vanwege wettelijke vereisten kan Google geen reserveringen aanbieden in India. Je boek is op de eerste verkoopdatum beschikbaar in de Google Play Store in India.
  • Voordat je bestanden uploadt, moet je checken of je content voldoet aan de richtlijnen van Google. Bekijk ons contentbeleid voor uitgevers voor boeken op Google Play als je je boeken wilt verkopen op Google Play.
  • Verkooprapporten per maand bevatten niet noodzakelijkerwijs gegevens die overeenkomen met je maandelijkse betalingen. Ga naar de Google Play-inkomstenrapporten voor een financieel rapport dat overeenkomt met je betaling.

Met templates kun je standaardinstellingen voor nieuwe boeken bepalen, waardoor je niet steeds dezelfde gegevens voor elk boek hoeft in te vullen. Je kunt bijvoorbeeld een uitgeverslogo uploaden. Alle boeken die je met deze template aan je catalogus toevoegt, gebruiken dat logo dan ook.

Er wordt automatisch een standaardtemplate met algemene instellingen gemaakt als je je account maakt. De standaard template-instellingen worden gebruikt als je een boek toevoegt zonder de template op te geven. Als al je boeken dezelfde basisinstellingen hebben, is één template waarschijnlijk voldoende voor jou. Je kunt template-instellingen ook overschrijven voor afzonderlijke boeken.

Wijzigingen in templates zijn alleen van toepassing op nieuwe boeken en overschrijven de instellingen voor bestaande boeken niet. Stel je template dus in voordat je boeken toevoegt. Als je dezelfde wijzigingen voor meerdere bestaande boeken wilt doorvoeren, kun je een spreadsheet gebruiken.

Als je je templates wilt bekijken, ga je naar de boekencatalogus in je Partnercentrum-account. Klik op de knop Geavanceerde opties en selecteer dan Templates beheren. Je ziet een lijst met je bestaande templates. Klik op de link Bewerken om details te bekijken of aan te passen.

Algemene instellingen

Naam template De naam van deze template.
Verzamelcode Deze verzamelcode wordt automatisch gemaakt voor nieuwe templates en kan niet worden bewerkt. Gebruik de verzamelcode in ONIX-feeds of wanneer je boeken naar Google stuurt voor scannen.
Standaardwaarden automatisch toepassen Als dit selectievakje is aangevinkt, worden nieuwe boeken automatisch gepubliceerd zodra de vereiste bestanden en instellingen zijn geleverd. Verwijder het vinkje uit dit selectievakje als je boekinstellingen handmatig in de interface wilt goedkeuren, of als je een metadatarecord via ONIX of een spreadsheet wilt sturen.

Metadata en instellingen voor e-boeken

Metadata
Naam uitgever De naam van de uitgever. Deze naam is openbaar zichtbaar op voorbeeldpagina's van Google Boeken als Pagina's weergegeven met toestemming van….

Instellingen

De volgende distributie-instellingen bevatten opties om je boek te verkopen op Google Play.

DRM staat aan Vink dit selectievakje aan als je DRM (Digital Rights Management) wilt toepassen op boeken die je verkoopt op Google Play.
Foto's tonen in eBoek Vink dit selectievakje aan als je rechten hebt om afbeeldingen op te nemen in je e-boeken. Als een boek een aanzienlijk aantal afbeeldingen bevat, kan Google dit boek alleen verkopen als dit selectievakje is aangevinkt of als je een epub-bestand levert.
Alleen doorlopende tekst tonen uit een door mij geleverde EPUB Google heeft bepaalde boeken omgezet naar de epub-indeling. Vink dit selectievakje aan als Google je boeken heeft omgezet, maar je de epub-versies van Google niet wilt gebruiken. (Je kunt altijd je eigen epub-bestanden leveren, ongeacht deze instelling.)
Gescande pagina's opnemen Vink dit selectievakje aan als je je boeken in pdf-indeling wilt verkopen.
Voor een volwassen publiek? Vink dit selectievakje aan als je boeken alleen zijn bedoeld voor een volwassen publiek.
Beschikbaar percentage voor kopiëren/plakken Selecteer het percentage van elk boek dat kopers kunnen kopiëren en plakken.

Met de volgende voorbeeldinstellingen voor Google Zoeken kun je beheren hoe een voorbeeld van je boek wordt weergegeven op Google Zoeken, vergelijkbaar met de manier waarop een bezoeker in een fysieke boekenwinkel boeken op de planken kan bekijken. Als je boeken op je website verkoopt, kun je links naar je site toevoegen voor lezers die het volledige boek willen hebben.

Voorbeeldtype Het percentage van het boek waarvan een voorbeeld kan worden bekeken. Opties beginnen bij 20% en nemen toe in stappen van 10%.
Gebieden De landen waar je over rechten beschikt om een voorbeeld van de boeken zichtbaar te maken. Bekijk onze instructies voor hoe je een lijst met landen opmaakt.
Tekst link Kopen De tekst van de link die op Google Boeken wordt weergegeven waarmee de boeken rechtstreeks bij je kan worden gekocht.
Link Kopen De URL waarmee gebruikers van Google Boeken de boeken rechtstreeks bij je kunnen kopen. Als je gebruikers naar de specifieke aankooppagina wilt sturen, kun je een patroon gebruiken waarmee het ISBN-nummer automatisch wordt ingevuld in de URL.
Website van uitgever De URL van de website van de uitgever. Als deze URL wordt opgegeven, bevatten de uitgeversnaam en het logo een link naar deze URL.
Uitgeverslogo Een afbeelding van het uitgeverslogo. Bekijk de richtlijnen voor logo's.
Details van voorbeeld Details van voorbeeld bevat 2 afzonderlijke instellingen:
  • Foto's tonen in voorbeeld. Vink dit selectievakje aan als je beschikt over de rechten om afbeeldingen weer te geven in voorbeelden van je boeken.
  • Downloaden van pdf toegestaan. Vink dit selectievakje aan als je je boeken beschikbaar wilt stellen als pdf-downloads. Deze optie geldt alleen voor boeken waarvan een voorbeeld van 100% kan worden bekeken (op basis van de instelling Voorbeeldtype).

Een nieuwe template toevoegen

Als je meerdere templates nodig hebt, klik je op de pagina Templates beheren op de knop Een nieuwe template toevoegen.

Je selecteert een template als je een afzonderlijk boek aan je catalogus toevoegt, of als je een spreadsheettemplate downloadt voor het toevoegen van meerdere boeken. Deze boeken krijgen dezelfde template-instellingen.

Als je wilt zien welke template voor een bepaald boek is gebruikt, download je boekinformatie. Neem contact met ons op als je de template wilt wijzigen die op je bestaande boeken wordt toegepast.