Mallit (kirjojen oletusasetukset)

Tärkeää:

• Google Playn yhteistyökumppanit voivat myydä e-kirjoja ja äänikirjoja tietyissä maissa tai tietyillä alueilla. Täällä mainitut ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikilla alueilla.
  • Ennakkotilausten avulla asiakkaasi voivat tilata kirjasi ennen sen julkaisua. He eivät kuitenkaan voi lukea kirjaa ennen julkaisupäivää. Ennakkotilauksen tehneiltä asiakkailta veloitetaan julkaisupäivänä kirjan hinta, ja he saavat kirjan käyttöönsä.
  • Viranomaisvaatimusten vuoksi Google ei voi tarjota ennakkotilauksia Intiassa. Intiassa kirja on saatavilla myyntiintulopäivänä Google Play Kaupassa.
  • Varmista ennen tiedostojen lähettämistä, että sisältösi noudattaa Googlen sääntöjä. Jos aiot myydä kirjojasi Google Playssa, lue Google Playn kirjoja koskevat kustantajien sisältökäytännöt.
  • Kuukausikohtaisten myyntiraporttien tiedot eivät välttämättä vastaa kuukausimaksuja. Jos haluat maksuja vastaavan talousraportin, tutustu Google Playn tuloraporttiin.

Mallien avulla voit määrittää oletusasetukset uusille kirjoille, jolloin sinun ei tarvitse tehdä samaa jokaisen kirjan kohdalla. Voit esimerkiksi ladata kustantajan logon. Kaikki mallia käyttävät kirjat käyttävät logoa automaattisesti.

Yleisiä asetuksia käyttävä oletusmalli luodaan automaattisesti luodessasi tilisi. Oletusmallin asetuksia käytetään aina lisätessäsi kirjan, jos et määritä muuta mallia. Jos kaikki kirjasi käyttävät samoja perusasetuksia, sinulle riittää luultavasti yksi malli. Voit myös ohittaa mallin asetuksia tietyn kirjan kohdalla.

Malleihin tehdyt muutokset koskevat vain uusia kirjoja, eivätkä ne vaikuta nykyisten kirjojen asetuksiin. Suosittelemmekin muokkaamaan mallia ennen kirjojen lisäämistä. Voit tehdä muokkauksia nykyisiin kirjoihin joukkona laskentataulukon avulla.

Näet mallisi Yhteistyökumppanikeskus-tilin kirjaluettelossa. ValitseLisäasetukset -painiketta ja valitse Mallien hallinta. Näkyviin tulevat kaikki mallisi. Voit tarkastella malleja tai muokata niitä klikkaamalla Muokkaa-linkkiä.

Yleisasetukset

Mallin nimi Tämän mallin nimi.
Kokoelmatunnus Kokoelmatunnus luodaan uusille malleille automaattisesti eikä sitä voi muokata. Käytä kokoelmatunnusta ONIX-syötteissä tai lähettäessäsi kirjoja Googlelle skannausta varten.
Käytä oletusasetuksia automaattisesti Jos tämä ruutu on valittu, uudet kirjat julkaistaan automaattisesti, kun niillä on pakolliset tiedostot ja asetukset. Poista tämän ruudun valinta, jos haluat hyväksyä kirjan asetukset manuaalisesti käyttöliittymässä tai lähettämällä sisällönkuvaustietoja ONIXissa tai taulukossa.

E-kirjan sisällönkuvaustiedot ja asetukset

Metadata
Kustantajan nimi Kirjan kustantajan nimi. Nimi näytetään Google-kirjojen esikatselusivuilla muodossa "Sivut näytetään kustantajan X luvalla" (X on kustantajan nimi).

Asetukset

Seuraavilla jakeluasetuksilla voit hallinnoida kirjasi myyntiä Google Playssa.

DRM on käytössä Valitse tämä ruutu, jos haluat, että DRM (Digital Rights Management) on saatavilla Google Playssa myytäville kirjoille.
Näytä kuvat e-kirjassa Valitse tämä ruutu, jos sinulla on oikeus näyttää kuvia e-kirjoissa. Jos kirja sisältää runsaasti kuvia, Google voi myydä sitä vain, jos tämä ruutu on valittu tai jos lähetät meille EPUB-tiedoston.
Näytä vain antamastani ePub-dokumentista luotu sovitettu teksti Google on muuntanut tietyt kirjat EPUB-muotoon. Valitse tämä ruutu, jos Google muunsi kirjasi mutta et halua käyttää Googlen EPUB-versioita. (Voit lähettää omat EPUB-tiedostosi tästä asetuksesta huolimatta.)
Sisällytä skannatut sivut Valitse tämä ruutu, jos haluat myydä kirjoja PDF-muodossa.
Tarkoitettu aikuisille? Valitse tämä ruutu, jos kirjasi on tarkoitettu vain aikuisten luettaviksi.
Kopiointi-/liittämisprosentti Kuinka monta prosenttia kustakin kirjasta ostajat voivat kopioida ja liittää muualle.

Seuraavilla Google-haun asetuksilla voit hallita Google Kirjojen esikatselua, joka vastaa hyllyssä olevan kirjan selaamista kirjakaupassa. Jos myyt kirjoja sivustossasi, voit lisätä sivustoosi johtavia linkkejä, joiden kautta lukijat voivat ostaa koko kirjan.

Esikatselutyyppi Kirjan esikatseltava prosenttiosuus. Pienin vaihtoehto on 20 %, seuraavat arvot ovat tasalukuja kymmenen välein.
Alueet Maat, joissa sinulla on oikeus tarjota kirjasi esikatseluun. Saat lisätietoja maaluettelon muotoiluohjeista.
Osta-linkin teksti Teksti Google-kirjoissa näytettävässä linkissä, jonka kautta lukijat voivat ostaa kirjoja suoraan sivustostasi.
Osta-linkki URL-osoite, jonka kautta Google-kirjojen käyttäjät voivat ostaa kirjat suoraan sinulta. Voit ohjata käyttäjät tietylle ostosivulle esimerkiksi käyttämällä kuviota, joka täyttää ISBN-numeron URL-osoitteeseen automaattisesti.
Kustantajan sivusto Kustantajan verkkosivuston URL-osoite. Jos olet antanut kustantajan nimen ja logon, ne johtavat tähän URL-osoitteeseen.
Kustantajan logo Kuva julkaisijan logosta Tutustu logo-ohjeisiimme.
Esikatselutiedot Esikatselutiedot sisältävät kaksi eri asetusta:
  • Näytä kuvat esikatselussa. Valitse tämä ruutu, jos sinulla on oikeus näyttää kuvia kirjan esikatselussa.
  • Salli PDF-lataus. Valitse tämä ruutu, jos haluat kirjojesi olevan ladattavissa PDF-tiedostoina. Tämä asetus koskee vain kirjoja, joille on sallittu 100-prosenttinen esikatselu (Esikatselutyyppi-asetuksessa).

Uuden mallin lisääminen

Jos tarvitset useampia malleja, voit luoda uuden mallin klikkaamalla Hallinnoi malleja ‑sivulla olevaa Lisää uusi malli ‑painiketta.

Valitset käytettävän mallin lisätessäsi luetteloosi yksittäisen kirjan tai useita kirjoja mallitaulukon avulla. Kirjoihin sovelletaan mallin asetuksia.

Näet kirjalle käytetyn mallin lataamalla kirjaluettelon. Voit muuttaa nykyisiin kirjoihin käytettävää mallia ottamalla meihin yhteyttä.