Skabeloner (standardindstillinger for bøger)

Nogle af de funktioner, der er beskrevet på denne side, er muligvis ikke tilgængelige, da salg af bøger i Google Play er begrænset til udvalgte lande.

Skabeloner giver dig mulighed for at konfigurere standardindstillinger for nye bøger, så du slipper for at angive de samme oplysninger for hver bog. Du kan f.eks. angive et logo for en skabelon, så alle bøger, du føjer til dit katalog med denne skabelon, automatisk anvender logoet.

Der genereres automatisk en standardskabelon med almindelige indstillinger, når du opretter din konto. Standardskabelonens indstillinger anvendes, når du tilføjer en bog uden at angive en skabelon. Hvis alle dine bøger deler de samme grundlæggende indstillinger, vil en enkelt skabelon sandsynligvis være tilstrækkelig til dine behov. Du kan også tilsidesætte skabelonindstillinger for individuelle bøger.

Ændringer i skabeloner påvirker kun nye bøger og tilsidesætter ikke indstillinger for eksisterende bøger, så du skal konfigurere din skabelon, før du tilføjer bøger. Hvis du har brug for at foretage ændringer i flere eksisterende bøger på én gang, kan du bruge et regneark.

Hvis du vil se dine skabeloner, skal du gå til Bogkatalog på din Partnercenter-konto. Klik på knappen Avanceret, og vælg derefter Administrer skabeloner. Du får vist en liste over dine eksisterende skabeloner. Klik på linket rediger for at se eller ændre oplysninger.

Generelt

Navn på skabelon Navnet på denne skabelon.
Samlingskode Denne samlingskode genereres automatisk for nye skabeloner og kan ikke redigeres. Brug samlingskoden i ONIX-feeds, eller når du sender bøger fra Google til scanning.
Anvend standardindstillinger automatisk Hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, vil nye bøger automatisk blive udgivet, når de har de påkrævede filer og indstillinger. Fjern markeringen i dette afkrydsningsfelt, hvis du vil godkende bogindstillingerne manuelt i grænsefladen eller ved at sende en metadatapost via ONIX eller et regneark.

E-bog

Metadata
Udgivers navn Navnet på udgiveren. Dette vises offentligt på siderne med eksempelvisning i Google Bøger som "Sider, der vises med tilladelse fra..."

Indstillinger

Følgende distributionsindstillinger omfatter valgmuligheder for salg af din bog i Google Play.

DRM-aktiveret. Markér dette afkrydsningsfelt, hvis du vil anvende DRM (Digital Rights Management) til bøger, der sælges i Google Play.
Vis billeder i e-bogen Markér dette afkrydsningsfelt, hvis du har rettigheder til at inkludere billeder i dine e-bøger. Hvis en bog indeholder mange billeder, kan Google kun sælge den, hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, eller hvis du leverer en ePub-fil.
Vis kun flydende tekst fra en ePub-fil, jeg selv har leveret Google har konverteret udvalgte bøger til ePub-format. Markér dette afkrydsningsfelt, hvis Google har konverteret dine bøger, men du ikke vil bruge Googles ePub-versioner (du kan levere dine egne ePub-filer uanset denne indstilling).
Medtag scannede sider Markér dette afkrydsningsfelt, hvis du vil sælge dine bøger i PDF-format.
Til et modent publikum? Markér dette afkrydsningsfelt, hvis dine bøger kun er beregnet til et modent publikum.
Procentdel, der må kopieres og indsættes Vælg den procentdel af hver bog, der kan kopieres og indsættes af købere.

Følgende indstillinger for eksempelvisning i Google Søgning giver dig mulighed for at styre, hvordan din bog kan ses i eksempelvisning i Google Bøger. Dette fungerer på samme måde som når en kunde i en fysisk boghandel bladrer igennem bøgerne på hylderne. Hvis du sælger bøger på dit website, kan du tilføje links på dit website til læsere, der gerne vil købe hele bogen.

Eksempelvisningstype Den procentdel af bogen, der kan vises som eksempel. Valgmulighederne starter fra 20 % og stiger derefter med 10 % ad gangen.
Områder De lande, hvor du har rettigheder til at gøre bøgerne tilgængelige som eksempelvisning. Se vores vejledning i, hvordan du formaterer en liste over lande.
Tekst i link til køb Teksten i linket, der vises i Google Bøger, om køb af bøger direkte fra dig.
Link til køb Den webadresse, hvor Google Bøgers brugere kan købe bøger direkte fra dig. Hvis du vil sende brugere til den specifikke købsside, kan du bruge et mønster, som automatisk indsætter ISBN-nummeret i webadressen.
Udgivers website Webadressen på udgiverens website. Udgiverens navn og logo linker til denne webadresse, hvis de er oplyst.
Udgiverlogo Et billede af udgiverens logo. Se retningslinjer for logoer.
Oplysninger om eksempelvisning Oplysningerne om eksempelvisning indeholder to separate indstillinger:
  • Vis billeder i eksempelvisning. Markér dette afkrydsningsfelt, hvis du har rettigheder til at vise billeder i dine bøgers eksempelvisninger.
  • PDF-download er tilladt. Markér dette afkrydsningsfelt, hvis du vil gøre dine bøger tilgængelige for download som PDF-filer. Denne valgmulighed gælder kun for bøger med 100 % eksempelvisning (i overensstemmelse med indstillingen "Eksempelvisningstype").

Tilføj en ny skabelon

Hvis du skal bruge flere skabeloner, kan du oprette en ny ved at klikke på knappen Tilføj en ny skabelon på siden Administrer skabeloner.

Du vælger en skabelon, når du tilføjer en enkelt bog til dit katalog, eller når du downloader et skabelonregneark til tilføjelse af flere bøger på én gang. Disse bøger arver skabelonindstillingerne.

Du kan se, hvilken skabelon, der blev brugt til en given bog, ved at se bogens etiket i listen i bogkataloget. Hvis du har maks. 20 bøger, skal du klikke på bogens titel og derefter klikke på knappen Rediger etiketter øverst til højre for at se etiketten.