Template (verstekboekinstellings)

Belangrik:

• Google Play-vennote kan e-boeke en oudioboeke in sekere lande/streke verkoop. Die kenmerke wat hier beskryf word, is nie in alle lande/streke beskikbaar nie.
  • Met voorafbestellings kan klante jou boek voor die vrystellingdatum bestel, maar dit nie lees nie. Op die uitreikingdatum word kliënte wat jou boek voorafbestel het, vir die aankoop gehef en kry hulle toegang tot die boek.
  • Weens regulatiewe vereistes kan Google nie voorafbestellings in Indië aanbied nie. Jou boek sal op die verkoopdatum in die Google Play Winkel in Indië beskikbaar wees.
  • Maak seker dat jou inhoud aan Google se riglyne voldoen voordat jy enige lêers oplaai. Lees ons uitgewerinhoudbeleide vir boeke op Google Play as jy beplan om jou boeke op Google Play te verkoop.
  • Maandelikse verkoopverslae sal nie noodwendig besonderhede verskaf wat met jou maandelikse betalings ooreenstem nie. Gaan na Google Play-verdiensteverslae om ’n finansiële verslag te kry wat met jou betaling ooreenstem.

Met template kan jy verstekinstellings vir nuwe boeke opstel, wat jou die moeite spaar om dieselfde besonderhede vir elke boek te verskaf. Jy kan byvoorbeeld ’n uitgewerlogo oplaai, en enige boeke wat jy met daardie templaat by jou katalogus voeg, sal outomaties ook daardie logo gebruik.

’n Verstektamplaat met algemene instellings word outomaties gegenereer wanneer jy jou rekening skep. Die instellings van die verstektemplaat sal gebruik word elke keer as jy 'n boek byvoeg sonder om die templaat te spesifiseer. As al jou boeke dieselfde basiese instellings deel, sal 'n enkele templaat heel moontlik voldoende wees vir jou behoeftes. Jy kan ook templaatinstellings vir individuele boeke ignoreer.

Veranderinge aan template raak net nuwe boeke en vervang nie instellings vir bestaande boeke nie; jy moet daarom jou templaat opstel voordat jy enige boeke byvoeg. Jy kan ’n sigblad gebruik as jy grootmaatveranderinge aan bestaande boeke moet maak.

Gaan na die Boekkatalogus in jou Vennootsentrum-rekening om jou template te bekyk. Klik die Gevorderde opsies-knoppie, en kies dan Bestuur template. Jy sal ’n lys van jou bestaande template sien. Klik die Wysig-skakel om besonderhede te bekyk of te verander.

Algemene instellings

Templaatnaam Die naam van hierdie templaat.
Versamelingkode Hierdie versamelingkode word outomaties vir nuwe template gegenereer en kan nie gewysig word nie. Gebruik die versamelingkode in ONIX-voere of wanneer boeke na Google gepos word vir skandering.
Pas verstekke outomaties toe As hierdie kassie gemerk is, sal nuwe boeke outomaties gepubliseer word sodra hulle die vereiste lêers en instellings het. Ontmerk hierdie kassie as jy boekinstellings handmatig wil goedkeur in die koppelvlak, of deur 'n metadataverslag via ONIX of sigblad te stuur.

E-boek se metadata en instellings

Metadata
Uitgewernaam Die uitgewer se naam. Dit word publiek op Google Boeke-voorskoubladsye gewys as "Bladsye gewys met toestemming van …"

Instellings

Die volgende verspreidinginstellings sluit opsies vir die verkoop van jou boek op Google Play in.

DRM-geaktiveer Merk hierdie blokkie as jy DRM (Digital Rights Management) wil toepas op boeke wat op Google Play verkoop word.
Wys foto's in e-boek Merk hierdie kassie as jy die regte het om prente in jou e-boeke in te sluit. As 'n boek 'n beduidende aantal prente bevat, kan Google dit net verkoop as hierdie blokkie gemerk is of as jy 'n EPUB-lêer voorsien.
Wys net vloeiende teks vanaf 'n ePub wat ek voorsien het Google het uitgesoekte boeke na EPUB-formaat omgeskakel. Merk hierdie kassie as Google jou boeke omgeskakel het, maar jy nie Google se EPUB-weergawes wil gebruik nie. (Jy kan ongeag hierdie instelling jou eie EPUB-lêers voorsien.)
Sluit geskandeerde bladsye in Merk hierdie kassie as jy jou boeke in PDF-formaat wil verkoop.
Vir volwasse gehore? Merk hierdie kassie as jou boeke net vir volwasse gehore bedoel is.
Kopieer-en-plakpersentasie Kies die persentasie van elke boek wat kopers kan kopieer en plak.

Die volgende Google Search-voorskou-instellings stel jou in staat om te beheer hoe jou boek op Google Boeke voorbeskou word, wat soortgelyk is aan die manier waarop 'n besoeker aan 'n fisieke boekwinkel deur boeke op die rakke kan snuffel. As jy boeke op jou webwerf verkoop, kan jy skakels na jou werf byvoeg vir lesers wat die hele boek wil koop

Voorskoutipe Die persentasie van die boek wat voorbeskou kan word. Opsies begin by 20% en vermeerder met 10% op 'n slag.
Gebiede Die lande waar jy regte het om die boeke voorbeskoubaar te maak. Sien ons instruksies vir die formatering van ’n lys lande.
Koopskakelteks Die teks van die skakel wat op Google Boeke gewys word om boeke regstreeks by jou te koop.
Koopskakel Die URL waar Google Boeke-gebruikers die boeke direk by jou kan koop. Jy moet dalk ’n patroon gebruik wat die ISBN outomaties in die URL sal invul om gebruikers na die spesifieke aankoopbladsy te stuur.
Uitgewerwebwerf Die URL van die uitgewer se webwerf. Indien verskaf, sal die uitgewernaam en -logo na hierdie URL skakel.
Uitgewerlogo ’n Prent van die uitgewerlogo. Lees die riglyne vir logo's.
Voorskoubesonderhede Voorskoubesonderhede sluit twee afsonderlike instellings in:
  • Wys foto's in voorskou. Merk hierdie kassie as jy die regte het om prente in jou boeke se voorskoue te wys.
  • PDF-aflaai word toegelaat. Merk hierdie blokkie as jy jou boeke beskikbaar wil stel om as PDF-lêers afgelaai te word. Hierdie opsie geld net vir boeke wat 100% voorbeskoubaar is (ooreenkomstig die "Voorskou-tipe"-instelling).

Voeg 'n nuwe templaat by

As jy veelvuldige template benodig, kan jy ’n nuwe een skep deur die Voeg ’n nuwe templaat by-knoppie te klik terwyl jy die Bestuur Template-bladsy bekyk.

Jy kies ’n templaat wanneer jy ’n individuele boek by jou katalogus voeg, of wanneer jy ’n templaatsigblad aflaai om nuwe boeke in grootmaat by te voeg. Hierdie boeke sal die templaatinstellings oorneem.

Jy kan ’n boeklys aflaai om te sien watter templaat vir ’n bepaalde boek gebruik is. Kontak ons om die templaat te verander wat op jou bestaande boeke toegepas word.