Meerdere boeken toevoegen

Wilt u slechts een paar boeken toevoegen? Het is eenvoudiger ze afzonderlijk toe te voegen.

Als u een grote catalogus heeft, kan het handig zijn uw boeken bulksgewijs aan uw account toe te voegen.

Boekinstellingen opgeven via een spreadsheet

Als uw boeken niet zijn voorzien van unieke ID's (zoals ISBN-nummers), kunt u ze niet toevoegen aan uw boekencatalogus via een spreadsheet. In dit geval volgt u deze aanwijzingen niet, maar voegt u instellingen toe voor afzonderlijke boeken zonder ISBN-nummers (aanbevolen voor de meeste gevallen), of maakt u nieuwe items in uw boekencatalogus door eerst boekbestanden te uploaden en vervolgens instellingen toe te voegen.
  1. Log in op uw Patnercentrum-account op play.google.com/books/publish/.
  2. Klik op uw pagina in de boekencatalogus op de knop Geavanceerd en selecteer vervolgens CSV-template downloaden.
  3. Als u meerdere templates heeft, selecteert u de template met de standaardinstellingen die u wilt toepassen op de boeken die u wilt toevoegen.
  4. Als u de prijsvaluta en btw-instellingen wilt opgeven voor alle boekuploads die via deze template worden uitgevoerd, vinkt u het vakje Voeg prijskolommen toe aan het CSV-bestand aan en selecteert u de toepasselijke opties. Houd er rekening mee dat u geen specifieke prijsbedragen kunt toepassen op templateniveau, alleen prijsinstellingen
  5. Download het gegenereerde bestand en open dit in een spreadsheetprogramma. Als het programma meerdere opties biedt voor het openen van het bestand, geeft u deze opties op:
    • gescheiden door tabs
    • UTF-16-codering
  6. Voeg informatie toe over de boeken die u toevoegt, één boek per rij. Hoewel alleen de kolommen voor de titel en ID vereist zijn, raden we u aan zo veel mogelijk informatie op te geven. Als u cellen leeg laat, krijgen deze de standaardwaarde zoals bepaald door de geselecteerde sjabloon. U kunt een beschrijving voor elke kolom vinden op onze pagina over spreadsheets.
  7. Nadat u de spreadsheet heeft ingevuld en opgeslagen, gaat u terug naar het Partnercentrum en uw boekencatalogus. Klik op de knop Geavanceerd en selecteer CSV uploaden.
  8. Controleer of uw spreadsheet correct is verwerkt door naar uw uploadgeschiedenis te gaan (Geavanceerd > CSV-uploadgeschiedenis weergeven). Als er fouten zijn opgetreden, klikt u op het nummer van rijen met fouten om een rapport te downloaden. Nadat u de benodigde wijzigingen heeft aangebracht, uploadt u de gecorrigeerde spreadsheet. Verwerkte boeken worden weergegeven in uw boekencatalogus (de pagina moet mogelijk opnieuw worden geladen).

Inhouds- en omslagbestanden uploaden

1. Klik op de pagina Boekencatalogus van uw partneraccount op de knop Geavanceerd en vervolgens op Meerdere inhoudsbestanden toevoegen.
  2. Klik op Bestanden kiezen en selecteer de bestanden die u wilt uploaden, op uw computer. U kunt meerdere bestanden uploaden, op voorwaarde dat elk bestand kleiner is dan 2 GB. Zorg ervoor dat uw bestanden onze richtlijnen voor bestandsnamen volgen, omdat ons systeem de bestandsnaam gebruikt om het bijbehorende boek- en inhoudstype voor elk bestand te bepalen.
  3. Zodra uw bestanden zijn verwerkt, worden ze weergegeven op het tabblad Content voor elk boek. Als er geen benodigde instellingen of bestanden ontbreken, worden uw boeken weergegeven op Google Boeken en, afhankelijk van uw instellingen, op Google Play.

Richtlijnen voor bestandsnamen voor bulkuploads

• Als uw boeken al unieke ID's hebben (zoals een ISBN-nummer of een door Google toegewezen GGKEY): vervang [ISBN] in de voorbeeldbestandsnamen hieronder door de werkelijke ID van het boek. (Bij GGKEY's hoeft u het voorvoegsel GGKEY: niet op te nemen.) Als u een ISBN-nummer voor de gedrukte versie en een ISBN-nummer voor de elektronische versie van een boek heeft, raden we u aan de pdf-bestanden een naam te geven met het ISBN-nummer van de gedrukte versie van het boek en de ePub-bestanden een naam met het ISBN-nummer van de elektronische versie.

• Als uw boeken geen unieke ID's hebben: U kunt uw eigen bestandsnamen gebruiken, waarbij u [ISBN] in de voorbeeldbestandsnamen hieronder vervangt door de tekst van uw keuze. We raden u aan geen underscores (_) te gebruiken, behalve zoals aangegeven in de voorbeelden (bijv. _interior of _frontcover).
    • Geüpdatete bestanden indienen: als u een update van de inhoud of omslag van een boek wilt indienen dat oorspronkelijk geen ID had, kunt u ofwel dezelfde bestandsnaam gebruiken als bij de oorspronkelijke upload, of u geeft het geüpdatete bestand een naam met behulp van de GGKEY-ID die wordt toegewezen nadat het boek aan uw boekencatalogus is toegevoegd. Als u een andere bestandsnaam gebruikt die niet is gebaseerd op de ID, wordt een nieuwe vermelding in uw boekencatalogus gemaakt.

Omslagbestanden moeten de png-, jpeg-, pdf- of tiff-indeling hebben en de juiste bestandsnaamextensie.

Eén pdf-bestand met de omslag [ISBN].pdf
Een pdf-bestand zonder omslagen met een afzonderlijke voor- en achterkant [ISBN]_interior.pdf - inhoud
[ISBN]_frontcover.jpg (bestandsextensie kan afwijken) - omslag voorzijde
[ISBN]_backcover.jpg (bestandsextensie kan afwijken) - omslag achterzijde, optioneel
Een boek dat is opgesplitst in meerdere pdf-bestanden [ISBN]_1of3.pdf
[ISBN]_2of3.pdf
[ISBN]_3of3.pdf (gebruik de juiste nummering)
Een ePub-bestand [ISBN].epub: content met omslag inbegrepen
[ISBN].jpg (bestandsextensie kan afwijken) - omslag voorzijde voor marketingminiatuur, optioneel