Eén boek toevoegen

Als u een groot aantal boeken heeft dat u wilt indienen, kunt u meer informatie lezen over hoe u meerdere boeken kunt toevoegen.

Boekinstellingen leveren

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Klik aan de linkerkant op Boekencatalogus.
  3. Klik op Boek toevoegen.
  4. Geef het ISBN-nummer op, als uw boek er een heeft. U kunt het tien- of dertiencijferige ISBN invoeren. Als u geen ISBN heeft voor het boek, vinkt u het selectievakje naast 'Dit boek heeft geen ISBN-nummer of andere ID' aan om een ID voor uitsluitend Google (voorafgegaan door GGKEY) toe te wijzen aan uw boek.
  5. Klik op het dropdownmenu om de juiste boekindeling te selecteren. Als deze ID gelijk is aan het fysieke exemplaar en de digitale versie, selecteert u de juiste fysieke indeling. Als de ID uniek is voor de digitale versie, selecteert u Digitaal.
  6. Als u meerdere templates in uw account heeft, selecteert u de template met de standaardinstellingen die u wilt toepassen op dit boek.
  7. Klik op Maken.
  8. Geef zo veel mogelijk informatie over het boek op. Als u naar verschillende tabbladen wilt gaan, klikt u op de naam van elk tabblad.
    • Geef op het tabblad Metadata algemene bibliografische gegevens op, zoals boekindeling, titel en bijdrager (auteur).
    • U kunt de bestanden voor dit boek uploaden op het tabblad Content.
    • Geef op het tabblad Prijzen op waar u het boek wilt verkopen en voor welke prijs. Meer informatie over ondersteunde landen voor Google Play Boeken.
    • Op het tabblad Instellingen configureert u de voorbeeld- en distributie-instellingen voor dit boek.
  9. Wanneer u klaar bent om bestanden voor dit boek in te dienen, gaat u naar het tabblad Content en volgt u de stappen om de content en omslag te uploaden.

Content- en omslagbestanden uploaden

1. Ga voor het boek dat u wilt uploaden naar het tabblad 'Content' en klik op Content uploaden.
  2. Klik op Bestanden kiezen om de bestanden voor dit boek op uw computer te selecteren. U kunt meerdere bestanden tegelijk uploaden, op voorwaarde dat elk bestand kleiner is dan 2 GB. Zorg ervoor dat u onze richtlijnen voor bestandsnamen volgt. Geüploade bestanden worden op dit tabblad weergegeven.

Het boek publiceren

1. Ga voor het boek dat u wilt publiceren naar het tabblad 'Publiceren'. Klik op Publiceren Klaar om te publiceren. Als uw account is gevestigd in een land waar u boeken kunt verkopen op Google Play, kunt u kiezen waar uw boek beschikbaar moet komen:
    • Met Publiceren naar Google Play en Google Boeken wordt uw boek zowel op Google Boeken als in de Google Play Store weergegeven.
    • Met Alleen publiceren naar Google Boeken wordt uw boek weergegeven op Google Boeken. De volledige tekst van het boek is doorzoekbaar en het opgegeven percentage van het boek kan online worden gelezen.
  2. Het boek wordt onmiddellijk weergegeven in uw boekencatalogus en wordt binnen 24 uur gepubliceerd.