Configuració dels llibres

És possible que algunes de les funcions que es descriuen en aquesta pàgina no estiguin disponibles, ja que la venda de llibres a Google Play només està disponible en alguns països.
A la pàgina es descriuen les opcions de la pestanya Configuració en visualitzar un llibre concret del catàleg. Estàs cercant altres opcions de configuració?
  • Per modificar el títol del llibre, la informació de l'autor o la descripció, vés a la pestanya Detalls generals.
  • Per modificar la disponibilitat d'un llibre a Google Llibres o a Google Play, vés a la pestanya Estat.
  • Per gestionar la configuració predeterminada per a llibres nous, modifica les teves plantilles.

Al Centre de socis, pots personalitzar de maneres diferents com es mostrarà el llibre. Per ajustar aquestes opcions de configuració, vés al Catàleg de llibres, fes clic al títol del llibre que vulguis configurar i fes clic a la pestanya Configuració.

Fes clic a les capçaleres que trobaràs a continuació per mostrar o per amagar les descripcions de cada tipus de configuració.

Les metadades contenen informació sobre el llibre, com ara el nom de l'editor i la data de publicació. Aquesta informació no és obligatòria, però com més dades proporcionis, més fàcil serà que els lectors potencials descobreixin el teu llibre.

Format del llibre El format d'aquesta edició.
  • Per als llibres electrònics, selecciona Només llibre electrònic.
  • Si aquest ISBN s'utilitza per a un llibre imprès a més d'utilitzar-se per a la versió digital, selecciona el format imprès adequat.
ISBN relacionats Els ISBN d'altres llibres que estiguin associats amb aquest llibre. Per exemple, si aquest llibre té una edició electrònica i una edició impresa, has de proporcionar l'ISBN de l'altre format. Més informació sobre com es gestionen diversos ISBN
Matèria La matèria del llibre, que ha de seguir un dels esquemes següents: Selecciona un esquema i comença a escriure una paraula clau per veure les matèries coincidents. Pots afegir diverses matèries.
Idioma L'idioma principal del llibre, amb un codi ISO 639-2/B de tres lletres (p. ex., eng per a l'anglès).
Grups d'edat L'interval d'edat del públic al qual va dirigit el llibre. Pots afegir diversos grups d'edat.
Data de publicació La data de publicació del llibre. És informació bibliogràfica i no afecta la disponibilitat del llibre. (Consulta la configuració de visualització prèvia de la Cerca de Google i la configuració de distribució per limitar la visibilitat del teu llibre en funció de la data.)
Recompte de pàgines El nombre de pàgines del llibre.
Nom de la sèrie Nom de la sèrie a la qual pertany el llibre, si escau.
Volum de la sèrie Si el llibre pertany a una sèrie, el número de volum del llibre.
Nom de l'editor El nom de l'editor. Es mostra públicament a les pàgines de visualització prèvia de Google Llibres com a "Pàgines mostrades amb el permís de...".
Configuració de distribució

La configuració de distribució inclou opcions addicionals per vendre el llibre a Google Play.

Data de sortida a la venda Deixa aquest camp en blanc si vols que el llibre estigui disponible per a la venda a Google Play immediatament. Si el llibre està sotmès a un bloqueig, introdueix una data futura per evitar que estigui disponible per a la venda abans d'aquesta data. Fes servir el format AAAA-MM-DD.

Aquesta configuració no impedeix que el llibre es visualitzi prèviament a Google Llibres. Un llibre activat per a la venda, encara que sigui en una data futura, es podrà visualitzar prèviament tret que també ajustis la configuració de visualització prèvia a la Cerca de Google i defineixis l'opció amb l'etiqueta No es pot visualitzar prèviament abans de la data de sortida a la venda.

Activat per a DRM Marca aquesta casella si vols aplicar la gestió de drets digitals (DRM) al llibre.
Mostra fotos al llibre electrònic Marca aquesta casella si tens els drets per incloure imatges al llibre electrònic. Si un llibre conté un nombre significatiu d'imatges, Google només el podrà vendre si marques aquesta casella o si proporciones un fitxer ePub.
Mostra només el flux de text dels ePub que he proporcionat Google ha convertit els llibres seleccionats al format ePub. Marca aquesta casella si Google ha convertit el teu llibre però no vols usar la versió ePub de Google. (Pots proporcionar el teu propi fitxer ePub independentment d'aquesta configuració.)
Inclou les pàgines escanejades Marca aquesta casella si vols vendre el llibre en format PDF.
No és apte per a menors? Marca aquesta casella si el llibre només es dirigeix al públic adult.
Percentatge que es pot copiar/enganxar El percentatge del llibre que els compradors poden copiar i enganxar en altres llocs.
Configuració de visualització prèvia de la Cerca de Google

Els llibres que enviïs es poden previsualitzar a Google Llibres, de manera similar a com es fa amb els llibres de les prestatgeries en les llibreries físiques. Si vens el llibre al teu lloc web, pots afegir un enllaç a la pàgina de compra per als lectors que vulguin el llibre sencer.

Vols previsualitzar un llibre abans de posar-lo a la venda? Aquest tipus de visualització prèvia és diferent de la visualització prèvia de Google Llibres. Per fer-ho, afegeix un revisor de qualitat.
Tipus de visualització prèvia Indica el percentatge del llibre que es pot previsualitzar. El percentatge mínim és un 20% i es pot augmentar en fraccions d'un 10%.
Territoris Indica els països on tens drets per permetre la visualització prèvia dels llibres. Aquest camp és obligatori per a tots els llibres; en el cas dels llibres nous, està emplenat prèviament amb "WORLD". Si no tens drets per vendre a tot el món, consulta les instruccions de format per a la llista de països, perquè hauràs d'enumerar els països utilitzant els codis ISO 3166 de dues lletres corresponents.
Text de l'enllaç de compra El text de l'enllaç que es mostra a Google Llibres perquè els compradors et comprin el llibre directament.
Enllaç de compra L'URL en què els usuaris de Google Llibres et poden comprar el llibre directament. L'URL ha de dirigir al teu lloc web, no al de cap altre distribuïdor. (Google Llibres proporciona automàticament una llista d'enllaços a Google Play i a altres distribuïdors.)
Lloc web de l'editor L'URL del lloc web de l'editor. Si s'especifica, el nom i el logotip de l'editor enllaçaran amb aquest URL.
Logotip Imatge del logotip de l'editor. Consulta les directrius per a logotips.
Detalls de visualització prèvia Els detalls de visualització prèvia disposen de dues opcions de configuració diferents:
  • Mostra les fotos a la visualització prèvia. Marca aquesta casella si tens els drets per mostrar imatges a la visualització prèvia del llibre.
  • Permet la baixada de PDF. Marca aquesta casella si vols que es pugui baixar tot el llibre en format PDF. Aquesta opció només afecta els llibres que proporcionen una visualització prèvia completa (segons l'opció de configuració "Tipus de visualització prèvia").
Data de disponibilitat de la visualització prèvia / No es pot previsualitzar abans de la data de sortida a la venda És possible que el text d'aquesta opció de configuració sigui diferent en funció d'altres opcions:
  • Data de disponibilitat de la visualització prèvia. La data a partir de la qual es mostrarà una visualització prèvia del llibre.
  • No es pot previsualitzar abans de la data de sortida a la venda. Si el llibre està activat per a la venda, pots marcar aquesta casella per utilitzar la data de sortida a la venda (a la configuració de "Preus i distribució") com a data de disponibilitat de la visualització prèvia.