Metadades i informació dels llibres

Metadata details for a book include basic bibliographic information. Some settings are specific to Google Books or Google Play. You can edit this information in your Partner Center account. To edit multiple books at once, you can use a spreadsheet.

The genre, title, and an identifier such as the ISBN are required, but you should complete as many fields as possible. More data helps readers discover your books.

Tips:

• Partners who use ONIX: Any changes you make in the Partner Center should also be made in your ONIX feed. The next time you send an ONIX feed, the information you provided via ONIX will overwrite your current settings.
  • A lock icon contorn del cadenat indicates that Google has blocked edits to a metadata field that we found to be inaccurate. If you find a mistake, Please contact us.

Metadata fields

ISBN o un altre identificador

L'ISBN d'aquesta edició del llibre. Si el llibre no té ISBN, el nostre sistema li assigna un identificador únic. Aquest camp no es pot editar.

Si necessites canviar l'identificador de llibre:

1. Obre el catàleg de llibres.
  2. Cerca i selecciona el llibre que requereix el canvi d'identificador del llibre.
  3. Al menú de l'esquerra, selecciona la pestanya Informació del llibre.
  4. Fes clic a l'identificador de llibre del títol que hi ha a sobre del quadre que inclou l'identificador actual.
  5. Fes clic a Continua.
  6. Fes les modificacions al quadre corresponent a l'identificador de llibre.
  7. Fes clic a Desa.

Consell: quan actualitzis l'identificador de llibre:

• El llibre tindrà un duplicat i la versió anterior es desactivarà.
  • Les puntuacions i les ressenyes no s'aplicaran al llibre nou.
Format El tipus de llibre amb aquest ISBN o amb un altre identificador. En el cas dels llibres nous, aquest camp està emplenat prèviament amb el format de llibre electrònic de manera predeterminada.
Títol El títol del llibre.
Subtítol El subtítol del llibre.
Descripció Una descripció del llibre, com ara la que es mostra a la contraportada.
Idioma

L'idioma principal del llibre.

Si fas servir una versió antiga del Centre per a partners, utilitza un codi ISO 639-2 de tres lletres, com ara cat per al català.

Si fas servir una versió nova del Centre per a partners, selecciona una llista d'idiomes o cerca idiomes.

Grup d'edat L'interval d'edat del públic al qual va dirigit el llibre.
Data de sortida a la venda Deixa aquest camp en blanc si vols que el llibre estigui disponible per a la venda a Google Play immediatament. Si el llibre encara no està a la venda, introdueix una data de disponibilitat futura. Utilitza el format AAAA-MM-DD.

Important:

• Aquesta opció de configuració no afecta la disponibilitat de la previsualització del llibre a Google Llibres.
  • Els passos per canviar la disponibilitat de la previsualització del llibre depenen de la versió del Centre per a partners que facis servir.

Per canviar aquesta opció de configuració:

1. Inicia la sessió al Centre per a partners.
  2. A l'esquerra, fes clic a Informació del llibre i, a continuació, Configuració i, a continuació, Mostra la configuració avançada.
  3. A "Vols permetre la previsualització abans de la data de sortida a la venda?", fes clic a No.
Data de publicació La data de publicació del llibre. És informació bibliogràfica i no afecta la disponibilitat del llibre. Pots limitar la visibilitat del llibre en funció de la data de sortida a la venda.
Editor El nom de l'editor. Es mostra públicament a les pàgines de previsualització de Google Llibres com a "Pàgines mostrades amb permís de...".
Nombre de pàgines El nombre de pàgines del llibre.
Nom de la sèrie

En cas que el llibre formi part d'una sèrie, assegura't que el nom de la sèrie tingui exactament la mateixa ortografia i puntuació en tots els llibres de la sèrie.

Volum de la sèrie

En cas que el llibre formi part d'una sèrie, el número de volum del llibre dins de la sèrie completa.

Si tots els volums inclosos al teu compte estan numerats de manera consecutiva i els números no se superposen, pot ser que Play creï una pàgina específica per a la sèrie. És possible que en aquesta pàgina es puguin fer ofertes promocionals relacionades amb la sèrie, com ara paquets i notificacions sobre la sèrie.

Quan es crea una pàgina específica per a la sèrie, s'optimitza la manera com es mostren els llibres a Google Play.

Si algun dels canvis que has fet al nom i al número de sèrie no s'actualitza a Play Store al cap de 48 hores, contacta amb nosaltres.

Llibres relacionats

Els ISBN d'altres llibres que estiguin relacionats amb aquest llibre. Per exemple, si el llibre té una edició electrònica i una d'impresa, has de proporcionar l'ISBN de l'altre format.

Obtén més informació sobre com pots gestionar diversos ISBN.

És per a adults? Selecciona en cas que el llibre només sigui adequat per al públic adult.
Tema o gèneres

Selecciona un estàndard de tema. Et recomanem que facis servir codis BISAC (temes i categories del sector llibreter), perquè els gèneres de Play Store es basen en aquests codis. Pots triar entre aquests estàndards:

• BISAC (edició de 2018, Amèrica del Nord)
  • BIC (Regne Unit i Austràlia)
  • WGSneu (Alemanya)
  • C-Code (Japó)
  • CLIL (França)
  • UDC (Rússia)
  • GKSS (Corea del Sud)
  • Manga (Japó i Corea del Sud)

Després de seleccionar un estàndard de tema, pots assignar gèneres al llibre. Per triar-ne un, introdueix una paraula clau perquè es mostrin els gèneres coincidents. Et recomanem que triïs un màxim de tres gèneres per llibre. El primer ha de ser el més rellevant. Tots tres gèneres han de pertànyer al mateix estàndard.

Col·laboradors Normalment, els col·laboradors són l'autor, l'editor o l'il·lustrador. Pots afegir tants col·laboradors com calgui.
Notes biogràfiques Informació sobre els col·laboradors.