Metadades o informació dels llibres

A les metadades dels llibres s'inclou informació bibliogràfica bàsica. Algunes opcions de configuració dels llibres són específiques de Google Llibres o Google Play. Pots editar aquesta informació al Catàleg de llibres al compte del Centre per a partners. Si vols editar diversos llibres alhora, pots fer servir un full de càlcul.

L'ISBN (o un altre identificador), el gènere i el títol són camps obligatoris, però t'aconsellem que n'emplenis tants com puguis. Com més dades hi afegeixis, més fàcil serà per als lectors descobrir els teus llibres.

Socis que fan servir ONIX: els canvis que facis al Centre de socis també s'han de fer al feed d'ONIX, ja que la propera vegada que enviïs un feed d'ONIX, la informació que hagis proporcionat mitjançant ONIX sobreescriurà la configuració existent.
ISBN o un altre identificador L'ISBN d'aquesta edició del llibre. Si el llibre no té ISBN, el nostre sistema li assignarà un identificador únic. Aquest camp no es pot editar. Si has de canviar l'identificador, ves a la pestanya Resum, desactiva aquest llibre i, a continuació, afegeix-ne un de nou amb l'identificador correcte.
Format de llibre / Format El tipus de llibre amb aquest ISBN o amb un altre identificador. En afegir un llibre nou, aquest camp s'emplenarà automàticament amb el format Llibre electrònic de manera predeterminada.
Títol El títol del llibre.
Subtítol El subtítol del llibre.
Descripció Una descripció del llibre, com ara la que figura a la contraportada.
Idioma

L'idioma principal del llibre.

Si fas servir una versió antiga del Centre per a partners, utilitza un codi ISO 639-2 de tres lletres, com ara eng per a l'anglès.

Si fas servir una versió nova del Centre per a partners, selecciona una llista d'idiomes o comença a escriure una paraula clau per veure els idiomes coincidents.

Grups d'edat / Edat mínima i edat màxima L'interval d'edat del públic al qual va dirigit el llibre.
Data de sortida a la venda Deixa aquest camp en blanc si vols que el llibre estigui disponible per a la venda a Google Play immediatament. Si el llibre està sotmès a un bloqueig, introdueix una data futura per evitar que estigui disponible per a la venda abans d'aquesta data. Utilitza el format AAAA-MM-DD.

Notes:

• Aquesta configuració no afecta la disponibilitat de la previsualització del llibre a Google Llibres.
  • Els passos per canviar la disponibilitat de la previsualització del llibre depenen de la versió del Centre per a partners que fas servir.
  • A la part superior dreta, és possible que puguis activar o desactivar l'opció "IU nova" per canviar entre les versions antiga i nova.

Disseny anterior

1. Inicia la sessió al Centre per a partners.
  2. Fes clic a Configuració.
  3. Marca la casella que hi ha al costat de l'opció "No es pot previsualitzar abans de la data de sortida a la venda".

Disseny nou

1. Inicia la sessió al Centre per a partners.
  2. A l'esquerra, fes clic a Informació sobre el llibre Configuració Mostra la configuració avançada.
  3. A "Vols permetre la previsualització abans de la data de sortida a la venda?" fes clic a No.
Data de publicació La data de publicació del llibre. És informació bibliogràfica i no afecta la disponibilitat del llibre. Pots limitar la visibilitat del llibre en funció de la data a la configuració que hi ha just a sobre.
Nom de l'editor / Editor El nom de l'editor. Es mostra públicament a les pàgines de previsualització de Google Llibres com a "Pàgines mostrades amb permís de...".
Nombre de pàgines El nombre de pàgines del llibre.
Nom de la sèrie En cas que el llibre formi part d'una sèrie, el nom de la sèrie completa.
Volum de la sèrie / Número a la sèrie En cas que el llibre formi part d'una sèrie, el número de volum del llibre dins la sèrie completa. Play pot crear una pàgina específica per a la sèrie si tots els volums estan inclosos al compte amb la numeració completa, sempre que no en falti cap ni es repeteixin números de volum.
Llibres relacionats Els ISBN d'altres llibres que estiguin relacionats amb aquest llibre. Per exemple, si el llibre té una edició electrònica i una d'impresa, has de proporcionar l'ISBN de l'altre format. Obtén més informació sobre com pots gestionar diversos ISBN.
(Només al Centre per a partners nou) És per al públic adult? Selecciona en cas que el llibre només sigui adequat per al públic adult. Si fas servir la versió antiga del Centre per a partners, trobaràs aquesta opció de configuració a la pestanya Configuració.
Tema/Gèneres

El tema del llibre, que ha de seguir un dels esquemes següents:

• BISAC (edició de 2018, Amèrica del Nord)
  • BIC (Regne Unit i Austràlia)
  • WGSneu (Alemanya)
  • C-Code (Japó)
  • CLIL (França)
  • UDC (Rússia)
  • GKSS (Corea del Sud)
  • Manga (Japó i Corea del Sud)

Selecciona un esquema i comença a escriure una paraula clau per veure els temes coincidents. Pots afegir diversos temes. Google recomana que no hi hagi més de tres gèneres per llibre. El primer gènere ha de ser el més rellevant.

Col·laboradors Els col·laboradors normalment són, entre d'altres, l'autor, l'editor o l'il·lustrador. Pots afegir tants col·laboradors com vulguis.
Nota biogràfica / Descripció dels col·laboradors Informació sobre els col·laboradors.

Important: una icona de cadenat contorn del cadenat indica que Google ha bloquejat les modificacions en un camp de metadades que hem trobat inexacte. Contacta amb nosaltres si creus que es tracta d'un error.