Overzicht van het Partnercentrum

Via het Partnercentrum van Google Play Books kunnen auteurs en uitgevers hun boeken indienen bij Google. Lezers kunnen deze boeken zoeken en een voorbeeld hiervan bekijken op Google Boeken en in een steeds groter aantal landen het e-boek kopen op Google Play.

Het Partnercentrum biedt een aantal functies (en er zijn meer functies gepland):

* Bepaalde functies zijn alleen beschikbaar voor partners die boeken verkopen op Google Play. (Bekijk de lijst met landen waar dit mogelijk is.)

Toegang

Je vindt het Partnercentrum op play.google.com/books/publish/. Log in met een bestaand Google-account of maak een nieuw account.

Ga naar het Partnercentrum

Als andere mensen toegang moeten hebben tot je Partnercentrum-account, kun je extra gebruikers toevoegen.

E-mailadres en wachtwoord voor inloggen

Ben je je e-mailadres of wachtwoord voor inloggen vergeten? Gebruik de Google-tool voor accountherstel.

Als je je e-mailadres of wachtwoord voor inloggen wilt wijzigen, ga je naar de instellingen voor je Google-account. Wijzigingen zijn van invloed op andere Google-services die zijn gekoppeld aan deze login. Houd er ook rekening mee dat je het e-mailadres voor inloggen niet kunt wijzigen als het een Gmail-adres is.

Aanbevolen browsers

We raden je aan een van de volgende browsers te gebruiken voor toegang tot het Partnercentrum:

Voor een optimale functionaliteit kun je je browser het beste upgraden naar de nieuwste versie:

We ondersteunen ook de volgende browsers:

• Internet Explorer 10 en hoger
Het Partcentrum is niet getest met Opera of andere browsers. Bepaalde functies werken mogelijk niet correct met deze browsers.

Navigatie

Het Partnercentrum bestaat uit meerdere gedeelten:

Afhankelijk van je toegangstype zijn misschien niet al deze gedeelten zichtbaar wanneer je inlogt op je account.
  • Home
    Hier kun je zien hoeveel van je boeken live beschikbaar zijn en of je actie moet ondernemen.

• Boekencatalogus
    Hier kun je je boeken toevoegen, uploaden en beheren.

• Analyse
    Hier kun je diagrammen van je verkopen bekijken om inzicht te krijgen.

• Rapporten
    Hier kun je gegevens over je verkopen, inkomsten en transacties downloaden.

• Promoties
    Hier kun je prijswijzigingen plannen.

• Betalingscentrum (beschikbaar in landen waar boeken op Google Play kunnen worden verkocht)
    Hier kun je je bankrekeninggegevens opgeven, valutaconversie beheren en inkomstenrapporten bekijken.

• Accountinstellingen
    Hier kun je extra gebruikers toevoegen of verwijderen en je contactgegevens updaten.