Accountinstellingen configureren

U kunt toegang krijgen tot uw accountinstellingen door in te loggen bij het Partnercentrum op play.google.com/books/publish/ en op Accountinstellingen te klikken in het menu aan de linkerkant. (Accountinstellingen zijn alleen beschikbaar voor gebruikers met beheerderstoegang.) Er zijn verschillende typen instellingen voor uw account.

Als u standaardinstellingen voor uw boeken zoekt, gaat u in plaats daarvan naar uw boekencatalogus en beheert u uw templates.
Bekijk ons overzicht van verkoop- en betalingsinstellingen voor informatie over het opgeven van uw betalingsinstellingen voor Google Play.

Accountgegevens

Geef de contactgegevens op accountniveau op en houd deze up-to-date, vooral de naam en het e-mailadres van de primaire contactpersoon (dit hoeft niet hetzelfde te zijn als het e-mailadres waarmee wordt ingelogd op het account). Het land kan niet worden gewijzigd.

E-mailvoorkeuren

Elke gebruiker kan zich op basis van zijn of haar voorkeuren aan- of afmelden voor verschillende soorten e-mailcommunicatie. Ga in het Partnercentrum naar Accountinstellingen > E-mailvoorkeuren. Gebruik de volgende categorieën om te bepalen welk type e-mails u wilt ontvangen.

E-mailvoorkeuren zijn gebruikersspecifiek. Als u niet als gebruiker in het account wordt vermeld, neemt u contact op met de beheerder van uw account zodat deze u als gebruiker kan toevoegen. U kunt ook contact met ons opnemen.

Categorie Definitie
Aankondigingen* Ontvang belangrijke aankondigingen over Google Play Boeken.
Updates en mogelijkheden Ontvang tips en informatie over nieuwe programma's en functies die u kunt gebruiken voor uw boeken.
Catalogusmeldingen* Ontvang meldingen wanneer er aandacht is vereist voor boeken of uw account.
Technische meldingen* Ontvang meldingen over technische problemen (ONIX, bestandsoverdrachten).
Feedback Geef periodieke feedback via enquêtes en onderzoek om ons te helpen Google Play Boeken te verbeteren.

E-mailvoorkeuren voor betalingen

Categorie Definitie
Betalingen*

Ontvang meldingen over betalingen en betalingsproblemen in het account.

Als u zich wilt aan- of afmelden, voegt u uw e-mailadres toe aan het betalingsprofiel.

* Verplichte categorieën. Elk account moet ten minste één gebruiker hebben die deze meldingen ontvangt.

E-mails over betalingen worden verzonden naar het e-mailadres dat wordt vermeld in het gedeelte 'Betalingsprofiel' van het account. Als u deze e-mails wilt bekijken, gaat u naar het betalingsprofiel > Bewerken > Instellingen > Instellingen beheren. Scroll omlaag naar de betalingscontacten en selecteer 'Een nieuw contact toevoegen'.

Gebruikers

U kunt extra gebruikers toevoegen of verwijderen die toegang hebben tot dit Google Boeken-account. Deze gebruikers moeten een Google-account hebben. Meer informatie over het beheren van extra gebruikers.

Als uw account wordt ondersteund door derden, kunt u informatie over uw serviceprovider bekijken op deze pagina. Als u een wijziging in deze instellingen wilt aanbrengen, kunt u contact met ons opnemen.

Taal

U kunt de weergavetaal wijzigen door ?hl=[taalcode] aan het einde van de URL toe te voegen. Bijvoorbeeld https://play.google.com/books/publish?hl=en.

U kunt een spreadsheet downloaden door op de knop 'Boeken exporteren' op de pagina 'Boekencatalogus' te klikken. Deze is beschikbaar in de weergavetaal. De metadata van elk boek, zoals de titel en beschrijvingen, blijven in de oorspronkelijke taal.